lördag 27 oktober 2018

Åter en "normal" löpar-vecka. 4 pass varav ett med lite fart..

Blev 4 pass denna veckan, alla utomhus. Har ändå känts okej, även om det stramat svagt i nedre delen av vänster-vaden emellanåt. Tisdagens pass var det klart bästa. Då var benen piggast och fick till 1km med fart. Det kändes bra. Har dock tappat en del fart efter senaste skadan. Skulle absolut inte klara 10km under 40 minuter nu. Den känslan har jag inte haft på många år. Det finns dom som hävdar att försämringen som kommer med stigande ålder inte kommer smygande utan att det sker mer som i trappsteg. Även om jag in i det längsta inte vill tro att jag just klivit ner ett steg på ålderstrappan så ligger det nog mycket sanning i det vad det gäller löp-tempo. Men det är ändå att kunna springa som är det viktiga. Söndags och tisdagspasset var med bra känsla och nu är det bra väder för min del, 5-10 grader passar mig väldigt bra.


Söndagen 21 oktober. Har känts okej i fötterna under dagen. På kvällen blev det ett pass "normal" löpning uppe i Spånens elljusspår, samt runt 1km på asfalt uppe vid Hanaslöv. Kändes inget i vaden och det kändes bra i löpningen, även om tempot var långsammare än känslan. Asfaltsdelen och den flacka delen utmed Spånen kändes bäst. Tryckte på lite mer där och kom upp i steget lite. Då kändes det som runt 4:10-fart men det var "bara" runt 4:30-fart. Lite stramt i vänster-häl efter passet. Lite svårt med skovalet. Om jag kör med MBT kanske det frestar på vader och hälsenor mer eftersom dom har lågt dropp. Men när jag kör med Adidas-skorna så blir det stumt i höger-vristen. Får se framöver. Idag blev det MBT-skorna och under passet kändes det i alla fall bra.
Halvkuperad distans Spånen, 8,2km, 4:43-tempo, 138mp, 50,4/49,6 balans.

Måndagen 22 oktober. Lite stramt, bitvis under dagen, i högervristen, annars okej.
På kvällen blev det först. CT i 20 minuter, nivå 16, mp 98. Kändes okej i benen.
Därefter cirka 30 minuters överkroppsträning + lite höftlyft som avslutning, kändes okej.

Tisdagen 23 oktober. Har känts okej i fötterna under dagen. Efter en extra stimmig dag på jobbet, med en hjärna som varit på högvarv hela dagen, så hade jag inte speciellt höga förhoppningar på dagens löpning. Tanken var att komma 10 km denna gången, samt i bästa fall med lite fart i passet. Kände redan i början av passet att benen var piggare än på länge och inte ont någonstans. Runt 11 grader och klar hög luft. Första 5 km kändes väldigt bra, efter 5km blev det 1km fart på asfaltsdelen, 3:47-tempo, med lätt medvind. Inget stopp innan, men efter den km var jag helt slut så då blev det 1 minut ståvila innan jag avslutade rundan med rätt tunga ben och lite svagt stramande vänster-vad, men inte ont. Sista 2,5km blev riktigt jobbiga, hög puls och modest fart. Märks tydligt att jag inte sprungit sådana här pass på ett tag. Nöjd med rundan, särskilt första 6km. Cykel till och från Spånen
Halvkuperad distans. inkl 1km fart. 10km, 4:22-tempo, 153mp, 50,5/49,5 balans. 33h recovery
Därefter cirka 5 minuter indianhopp, på rätt trötta ben.

Onsdagen 24 oktober. Har känts okej i fötterna under dagen. På kvällen blev det först CT i 20 minuter, nivå 16. 98 mp. Kändes okej i benen.
Därefter cirka 30 minuter bål och Funkgym. Kändes okej.

Torsdagen 24 oktober. Har känts okej i fötterna under dagen. På kvällen cykel till Spånen och sedan en distans runda. Lite stram i vänster-vaden. Kände tidigt in i passet att benen inte var helt återhämtade efter tisdagspasset. Sista halvan blev tung. Pulsen rätt hög men andningen var inte så ansträngd, ett tecken på att benen inte riktigt anpassat sig till ute-löpning ännu. Har sovit lite sämre än normalt de sista dagarna. Kan också inverka på den lite tunga känslan. Kom en oväntad regnskur också. Halvkuperad distans Spånen, 11,41km, 4:34-tempo, 145mp, 49,5/50,5 balans
Därefter 5 minuters hoppövningar på tunga ben.

Fredagen 25 oktober. Har känts okej i ben och fötter under dagen. På eftermiddagen blev det först 20 minuter CT på nivå 16, mp 104, kändes okej.
Därefter cirka 20 minuters överkroppsträning.

Lördagen 26 oktober. En kall förmiddag i Växjö, bara 1-2 grader och nordlig vind som bet rejält i kinderna när den svepte över Växjösjön. Hade både mössa och vantar idag. Men springer hellre så här än i för varmt väder. Blev 3 varv runt sjön idag. Ingen trängsel idag. Klarar inte riktiga långpass just nu, utan får försöka trappa upp längden på lördags-passen efterhand. Idag blev pulsen för hög, men däremot var farten modest i förhållande till passen i våras. Tydligt att jag tappat i form. Kändes bra i fötterna under passet, det var mer en allmän seg och tung känsla i benen. Trots att pulsen är hög så är inte ansträngningen med att andas så tung som pulsen visar. Däremot orkar inte benen riktigt.
Passet blev för hårt för att vara av långpass-typ. Hade behövt ligga en bit över 5-tempo. Ska försöka få till det nästa gång.
Distans Växjö. 13,23km, 4:42-tempo, 146mp, 50,3/49,7 balans.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar