söndag 12 augusti 2018

Varm inledning på veckan, 4 pass löpning. 1 med lite fart.

Väldig varmt i mitten på veckan, men förhoppningsvis den sista riktiga hettan på ett tag. Blev inget fartpass i tisdags, för varmt och tungt i luften för det. Enda passet med fart kom på lördagen, då blev det till slut 3*1km fart. Har känts allt bättre i vristen/foten under veckan, har varit noga med massage med golfbollar och stav under fotsulan, verkar som om det gör att spänningarna släpper lite. På onsdags-kvällen kom det äntligen lite regn, tillsammans med ett våldsamt åskväder, som bara varade i 40 minuter, men som var extremt intensivt. Fast fortsatt varmt både torsdag och fredag men då med mer normala temperaturer mellan 20-25 grader. 

Söndagen 5 augusti.
Svalare idag, runt 22-23 grader på eftermiddagen, det var skönt. På kvällen blev det först ett stiglöpnings-pass. Lite stum i foten inför. Men under passet kändes det okej. Lite trötta ben efter gårdagens pass. Det var skönt med mer normala temperaturer, lite blåst också. Men det är mycket torrt i skogen. Det knastrar i varenda steg på stigarna, får hoppas att regnet snart kommer.
Stiglöpning Spånen, 4.09km, 5:41-tempo, 125mp, 50,4/49,6 balans
Därefter till gymmet för cirka 30 minutera bål och ben-träning, kändes okej i kroppen.

Måndagen 6 augusti. Semestern definitivt slut. Foten har känts en aning stum i vristen. På kvällen blev det först ett roddpass, lite seg inför passet och de första 5-10 minuterna, sedan bättre känsla, sista 5 minuterna tog jag i rätt bra. Kändes okej i benen även om jag blev lite stum i rumpan, brukar bli så i roddmaskinen när det gått lång tid sedan förra passet på just den maskinen.
Roddmaskin, 5km, medelwatt 177, tid 21:16, mp 123
Därefter cirka 40 minuters överkroppsträning, kändes okej.

Tisdagen 7 augusti. Värmen tillbaka. Runt 28-29 grader på eftermiddagen. Var inte speciellt sugen inför dagens löpning. Cykel till Spånen. Tanken var ett väldigt lugnt pass, får avvakta med fartpass tills det blir lite mer normala temperaturer. När det blir så här varmt så blir det en speciell luft i skogen. Det känns ungefär som att andas in luften som uppstår precis när man tänt en tändsticka. det nästan sticker i munnen och det blir tung luft som går trögt att få i sig. Idag lyckades jag bättre än tidigare att hitta en jämn ansträngning över hela passet. Tog det väldigt lugnt i backarna och hade hyfsat med kraft kvar de sista 2km, som mestadels är uppför. Kändes okej i fötter och ben under rundan. Bra känsla efter passet, troligtvis för att det inte blev så obekvämt som jag befarat.
Kuperad distans Spånen, 10,54km, 4:31-tempo. 146mp, 50,6/49,4 balans, recovery 24h.

Onsdagen 8 augusti. 32,5 grader när jag var hemma på lunchen, det blåste men det fanns ingen svalka i vinden. På kvällen ett gympass, inledde med CT, nivå 16 i 20 minuter, mp 99, var ett tag sedan. Var sega ben idag, troligtvis beroende på värme och gårdagens löpning.
Därefter cirka 60 minuters lugn styrka, hela kroppen förutom en del benövningar. Kändes okej.

Torsdagen 9 augusti. Fortsatt varmt fast inte som innan i veckan. Det kom en riktigt kraftig urladdning i går. Sällan skådat så mycket blixtar på en gång. Det var som ett krånglande lysrör på himmelen, den ena blixten efter den andra, som på löpande band. Luften blev behagligare att andas, i alla fall i dag på morronen. På kvällen åter runt 27-28 grader och rätt kvalmigt i luften. Blev cykel till Spånen och näst intill identiskt pass jämfört med i tisdags. Bara att jag inte var riktigt lika pigg i benen idag och avslutningen blev något tyngre idag. Hög puls i slutet utan att gå över i 3-taktsandning, tydligt att värmen påverkar mycket. Kanske det sista passet med värme över 25 grader för detta året? Kändes okej i fötter och ben under löpningen.
Kuperad distans Spånen, 10,51km, 4:29-tempo, 147mp, 50,3/49,7 balans.

Fredagen 10 augusti. Svalare och betydligt skönare ute. Dock väldigt blåsigt, så den lite längre "korundan" på cykel tillsammans med dottern, blev reducerad till den korta rundan, för att undkomma den kraftiga blåste som råder utöver fälten i Forsdala, strax söder om Alvesta. Istället för 12km, blev det knappa 7km.
Senare på eftermiddagen till gymmet och först CT, nivå 16 i 20 minuter, mp 102. Kändes bra i benen.
Därefter cirka 30 minuter överkroppsträning, kändes okej.

Lördagen 11 augusti. Runt 21 grader idag när passet började, kändes lite varmt när jag var i solen men i skuggan var det skönt, mycket bättre luft idag, jämfört med tidigare i veckan. Tanken var inledande lugn distans första milen, sedan någon typ av fart sista delen runt Växjösjön och Trummen. Fartdelarna delade jag upp på km 11,13 och 14. 3:49/4:04/3:58-tempo. Utan stopp inför, och efter, förutom den sista då blev jag tvungen att ta vila efter. Medvind på den första och tredje, lite sidvind/motvind på den andra. På den hade jag jämnast puls, men också långsammast. Kändes bra i ben och fötter idag. Men kom inte riktigt upp i löpningen under fartdelen. Kändes lite tyngre i steget än vad jag hoppats på. Värmen påverkade en aning men inte alls som tidigare i veckan. Kändes till och med svalare i slutet. Hann precis färdigt innan regnet kom.
Distans Växjö, inkl 3*1km fart. 17km, 4:35-tempo, 141mp, 50,7/49,3 balans, recovery 24h

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar