lördag 28 juli 2018

Värmerekord, och uteblivet regn, fortsatt torka. 3 pass löpning, varav 1 med fart.

Fortsatt värme, och regn som utlovas av SMHI uteblir. Lite märkligt att dom är så dåliga på sina prognoser vad gäller regn. I dag fick dom mig till att köra från Växjö till Alvesta på förmiddagen, helt i onödan skulle det visa sig. Dom hade utlovat stora mängder regn på eftermiddagen. Därför körde jag hem till katten på förmiddagen. Men när det väl blev eftermiddag "bidde" det inget, det blev  inte ens en liten tumm-vante!. Alla går och väntar på regn, men det vill inte komma något. Naturen skriker efter vatten, den stora frågan är om det är klimatförändringar eller inte? Svaret på den frågan kommer inte nu utan efter några år. Det är ett av dom stora problemen med dessa frågor. Svaren kommer så sent så att folk kan inte fatta rätt beslut i tid.
För när "experterna" hela tiden går ut och säger: Det vet vi inte nu, vi behöver mer data, flera år med data för att kunna säga om det är mänsklighetens utsläpp eller inte som påverkar klimatet. Eftersom det är så trögt i systemet så är det ingen med verklig makt som tar hoten på allvar.  Trump har bestämt sig för att det inte beror på människan, då är det ju helt okej att fortsätta som vanligt, eller hur? Han är en av dom som sitter  på makten. Vad du och jag tycker spelar ingen som helst roll i det sammanhanget.
Nått fel är det helt uppenbarligen. Tyvärr är det nog så att "tåget" med vår miljöförstörande livsstil rullar på så fort och hårt att även om vi trycker på stoppknappen så kommer det att fortsätta att rulla ett bra tag av bara farten. Tyvärr är det nog också så att när väl effekterna visar sig så kommer det gå otroligt fort med konsekvenserna, det kommer öka i kvadrat. Hur och vad som kommer hända är i nuläget svårt att säga. Men det kommer inte bli bra.
Träning har funkat okej, mängden har åter minskat sedan D kom hem. Har tränat på förmiddagarna, sedan har vi mest badat på kvällarna. Så mycket som jag badat i år har jag aldrig gjort innan. I torsdags när det var 34 grader varmt var vi i Karlshamn och badade i havet, det var otroligt skönt att andas in den friska havsluften efter veckor med varm, stillastående luft i Smålands inland. Det har varit svårt att sova några dagar då termometern varit på 33-34 grader långt in på kvällarna. Luften bli kvalmig och syrefattig på ett otäckt sätt. Får hoppas att hettan och torkan snart lämnar oss.

Söndagen 22 juli. Fortsatt soligt och varmt. På förmiddagen blev det först MTB-cykel, till Hanaslöv och tillbaka till gymmet. Segare ben idag, jämfört med förra rundan på samma ställe. Kanske gårdagens löpning som sitter kvar lite. Har känt av ovanför höften-känningen lite. Mest på morronen.
MTB-cykling norr om Alvesta. 15km, 23,5km/h, 106mp.
Därefter cirka 60 minuters allmän styrka på gymmet, förutom ben. Kändes okej.

Måndagen 23 juli. En svalare förmiddag gjorde det lite bekvämare med löpning. Blev en distansrunda med lite fart inslag. Först lugn löpning runt Trummen, 3,5km, sedan 2 varv runt Växjösjön. Då körde jag varannan km lite fortare och varannan lite långsammare, helst utan stopp efter fartdelen. Bara för att det inte ska bli för hårt under fartdelarna. Men det blev stopp efter den 3:e och den 4:e. På den 4:e körde jag i princip max de sista 300 meterna. Km-farterna blev, 3:50/3:49/4:03/3:46- tempo. Fick upp pulsen till 173. Det är ovanligt högt på träning för min del. Runt 21 grader i dag och mulet. Kändes inte som att värmen var begränsande idag. Kände tyvärr av ovanför höftmuskeln, särskilt på "nerjoggen" efter den sista intervallen. Annars okej känsla i kroppen.
Distans Växjö, inkl 4*1km fart, 12,69km, 4,27-tempo, 142mp, 51,7/48,7 balans.

Tisdagen 24 juli. Har känt av "höften" även idag, mest på morronen som det är stelt. På förmiddagen blev det först, en lugn runda MTB, i Alvesta. MTB-cykling Alvesta, 10km, 23km/h, 100mp.
Därefter till gymmet och cirka 50 minuters styrka, i princip hela kroppen, dock inte så mycket benövningar.
På eftermiddagen en lugn runda på MTB-cykeln, med dottern. Varmt, runt 27-28 grader.

Onsdagen 25 juli. Återigen har vi gått in i verklig extremvärme igen. På eftermiddagen var det mellan 34-35 grader. Nu klockan 19:21 är det 30,5 grader. Måste vara rekord för i år!
På förmiddagen var det runt 25-26 grader när jag började springa, valde runt Södra Bergundasjön för att få så mycket skugga som möjligt. Men sista halvan var jag ändå väldigt varm trots den modesta farten. Kände av höger-höften men det var konstant känsla under hela passet. Annars okej i övrigt.  Efter löpningen blev det ett dopp i Växjösjön. Väldigt fin kvalité på vattnet där nuförtiden.
Distans Växjö, 12,86km, 4:46-tempo, 141mp. 52/48 balans.

Torsdagen 26 juli. Fortfarande enormt varmt, svårt att sova i natt. I dag var vi i Karlshamn och badade, väldigt skönt och svalkande inte så tryckande varmt där, runt 28 grader och en svalkande bris från havet till skillnad från det tryckande och stillastående klimatet hemma, trots att vi kom hem nu vid 18:30- tiden så steg tempen hela vägen hem. Från 27-28 grader till 33 grader i Alvesta. På förmiddagen blev först MTB-cykel i Alvesta, Kändes okej, 26 grader redan på förmiddagen.
MTB-cykling. 10km, 22km/h, 103mp.
Därefter till gymmet och cirka 20 minuters bålträning.

Fredagen 27 juli. Cykel till Spånen sedan blev det lugn stig + Elljusspårslöpning idag. Väldigt varmt redan vid 9-tiden. Runt 26 grader. Kände av högersidan svagt, men det blev inte värre under rundan, inga farthöjningar idag. Fanns ingen kraft till några farthöjningar idag.
Stig+Elljusspår Spånen, 5,54km, 5:34-tempo, mp 133. Balans 51,4/48,6
Därefter till gymmet och cirka 50 minuters Funkgym + Ben + överkroppsträning.

Lördagen 28 juli. Hade först tänkt mig löpning idag, men varmt och lite kvavt samt lite stelt i kroppen. Blev i stället cykel. MTB i Alvesta, upp till Hana via Spånen och hem igen. Kändes lite segt första halvan sedan bättre känsla. Därefter cirka 10 minuters styrka hemma, kändes okej i kroppen.
MTB-cykel. 18km, 24km/h, 117mp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar