lördag 7 juli 2018

Svenska VM-äventyret över. Fortsatt extremväder, torrt och varmt, 4 pass löpning.

I dag tog det stopp. England blev för svårt i en för svensk del medioker kvartsfinal i fotbolls-VM. Sverige stod inte att känna igen, för första gången i VM kom vi i underläge och i dag fanns inte den rätta kraften eller viljan. Dessutom storspelade Englands målvakt till skillnad från vår. Totalt sett har Sverige ändå presterat över förväntat och efter några dagars sörjande kan laget åka hem med högt huvud.
Löpningen rullar på om än med begränsningar i utförandet, jag har, som jag sagt flera gånger nu, problem när det blir över 22-23 grader. När det då kryper över 30 grader så presterar jag inte speciellt bra. I och med att semestern nu inleds så hoppas jag att förmiddags-passen ska göra att det bli lite lindrigare.
Svanås 8/7-2018. Här slås havre av, kommer förmodligen bli ensilage i stället för spannmål. Böndernas dilemma just nu. Hur länge vågar dom vänta på regn. Kanske bättre att rädda vad som räddas kan?

Torkan och hettan i frånvaro av regn börja märkas tydligt nu. Gräset är sedan länge nerbränt nu börjar även träden ta stryk, nästan lite höstkänsla på sina ställen. Särskilt på högt belägna ställen där rötterna tidigt kommer i kontakt med berg. Där är nu reserverna uttömda och träden går en tidigt höst till mötes, bara att hoppas att dom överlever.

Söndagen 1 juli. Har känts okej i fötter och ben i dag. På morronen blev det först 10 km cykel, varvat med 30 minuter bålträning på gymmet. Senare på kvällen en runda till med Hybriden. Kändes okej i benen. Hybriden, norr om Alvesta. 18,5km, 23,5km/h. 98mp.

Måndagen 2 juli. Har känts okej i fötter och ben. Blev löpning redan idag, istället för i morron. Fotboll i morron som jag gärna vill se. Sverige mot Schweiz. Körde standardrundan i högsommarvärmen, 24 grader idag. Lite seg inför och första 2-3 km, sedan bra känsla fram till 5-6km, sedan kom återigen värme-klubban och jag fick slita rätt ont sista biten. Annars var det bra känsla i fötter och ben, inga känningar under passet.
Kuperad distans. 10,5km, 4:22-tempo, 148mp, 50,4/49,6 balans

Tisdagen 3 juli. Har känts okej i fötterna. På morronen en cykel-runda, 10km, 23km/h, 98mp. Kändes okej. På kvällen en lugn runda med dottern, 13km. Efter att Sverige slagit ut Schweiz i åttondelen. Väldigt starkt gjort efter en händelselös första halvlek så tog Sverige ledningen i 66:e minuten och kunde sedan relativt enkelt hålla undan matchen ut.

Onsdagen 4 juli. Väldigt varmt igen, lite tveksam till löpning i denna extremvärme, men eftersom det inte verkar bli svalare i morron heller så fick det ändå bli ett pass. 30 grader varmt vid 16-tiden då löpningen tog sin början. Tog det lugnare än vanligt och det gick ändå hyfsat även om pulsen rusade iväg som om jag kört på ett hårt pass. Runt 10-15 slag högre än vid "normala" temperaturer. Slapp bromsarna idag. Kändes bra i fötter och ben.
Kuperad distans Spånen, 10,43km, 4:39-tempo, mp 143, 50,5/49,5 balans. Recovery 26h

Torsdagen 5 juli. Blev en tidig runda med Hybriden norr om Alvesta, kändes okej i benen.
Hybriden, 10km, 23km/h, 103mp.
Efter jobbet så blev det ett styrkepass på gymmet, cirka 50 minuter, i princip hela kroppen. Lite segt första kvarten sedan bättre känsla.

Fredagen 6 juli. Blev åter en tidig cykelrunda, kändes okej i benen.
Hybriden norr om Alvesta, 10km, 23km/h, 102mp
Fortsatt väldigt varmt, mellan 27-30 grader och inget regn i sikte. På eftermiddagen en cykel-runda med dottern på 12km, cirka 18km/h.

Lördagen 7 juli. Tog bilen från Alvesta till Växjö. Körde ett distanspass inkl. 1 km fart efter 15km, 3:52 fart i lätt medvind, därefter var pulsen väldigt hög och de sista 3km blev tröskelpuls med 4:10-fart, ungefär, orkade dock inte hela vägen till "mål" tog en liten paus när det var 700 meter kvar och därefter fortsatte jag först i ett lite lugnare tempo, men de sista 400 meterna körde jag på lite hårdare igen. Inte så varmt på förmiddagen, runt 18 grader. Kändes helt okej i fötter och ben under rundan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar