lördag 23 juni 2018

Midsommar och fotbolls-VM, 4 pass löpning.

Midsommarvecka, både skönt och vemodigt på en och samma gång. För det är skönt med en extra dags ledighet och snart kommer semestern. Men det är nu det vänder, sakta med säkert så går vi åter mot mörkare tider. Det man märker, med stigande ålder, är det man hörde av äldre när man var liten, då med stor misstänksamhet, att tiden tycks rusa på allt fortare ju äldre man blir.
Vad tog våren vägen i år? Sommaren kom hårt och fort i år. Blev inte den mjuka och fina övergången som är så härlig. Allt blommade över på nolltid och värmen i maj knäckte den mesta växtligheten.

Fotbolls-VM  är igång. Jag har genom åren gått från sportfanatiker till rätt ointresserad av att se andra sporta. Men fotbolls-VM, som bara går vart 4:e år är något speciellt. Då väcks intresset till liv. Tv-tiderna är perfekta också. Så det var lite konstig midsommarafton i år. Tillsammans med D kollade vi på hennes lands lag. Brasilien. Efter att länge ha stått 0-0 mot Costa Rica så lyckades till slut Brassarna få hål på muren av spelare framför det Costa ricanska försvaret. Denna gången segrade offensiven.
I dag lördag ställs Sverige mot ett pressat Tyskland, som förlorade sin första match. Det kommer bli spännande och troligtvis kommer Sverige placera "bussen" framför målet så länge det går.

Löpningen har rullat på och det har känts bra i fötter och ben, men på midsommarkvällen kom det ett litet bakslag i vristen. troligtvis för att jag missade stretchen efter torsdagens pass.
Som sagt ett litet bakslag med vristen och idag kändes det lite stramt under rundan, men inga hugg under löpningen i alla fall. Var noga med stretch efteråt idag.

Söndagen 17 juni. Lite stum i fötter och ben första stunden på denna dag. Sedan lite bättre känsla. Körde ett pass lugn Stiglöpning på förmiddagen. Kändes okej i benen. Inte så varmt ute idag, runt 17 grader och regn hängande i luften.
Stiglöping Spånen, 4,09km, 5:54-tempo, 123 mp, 51/49 balans.

Måndagen 18 juni. Tidig morron-runda på Hybriden, kändes okej i benen. Runt 10 grader, skön luft att andas. Hybriden, 10km, 24km/h, 108mp.

Tisdagen 19 juni. Kändes lite stumt i vristen på morronen, bättre under dagen. På kvällen ett kuperat distans-pass uppe i Spånen, kändes lite segt i benen inför. Men efter ett par km in på dagens runda vaknade benen till. Bra temp idag, runt 18 grader. Kändes som om det harmonierade bättre idag, både puls och ansträngning på jämn nivå, värmen begränsade inte idag. Tiden en av dom bästa på just detta passet denna säsongen, dock mäter klockan sträckan med ungefär 100 meters differens, idag var den på dåligt humör och mätte sträckan kortare än vanligt. För första gången så fanns det lite krafter kvar i kroppen när de 2 sista km skulle avverkas. Blåsten påverkar inget i denna terräng.
Kuperad distans, 10.46km, 4:16-tempo, 147mp, 50,3/49,7 balans, recovery 23h

Onsdagen 20 juni. Känts okej i benen under dagen. På morronen en runda med Hybriden, kändes okej i benen. Hybriden, 10km, 23km/h, 103 mp. 
På kvällen ett 40 minuter långt gympass, lite seg i framför allt benen, troligtvis gårdagens löpning som visar sig nu, annars okej känsla.

Torsdagen 21 juni. Har känts okej i ben och fötter. Sommarsolståndet inföll idag, Kl 12:07. Slutade lite tidigare och sprang innan lunch idag. Kände mig hyfsat pigg i kroppen, men benen var lite sega efter tisdagens löpning, samt gårdagens styrka. Särskilt baksidorna på låren var lite trötta. Annars bra känsla i fötterna. Skön luft idag, 13 grader och mulet, perfekt löparväder.
Kuperad distans, 10,35km, 4:32-tempo, 139mp, 50,4/49,6 balans. Recovery 20h.

Midsommarafton 22 juni. På morronen blev det en kort cykelrunda med Hybriden. Kändes okej i benen. Hybriden, 10,5km, 21km/h, 105mp.
Efter att ha varit allt bättre i vristen och i princip utan känningar sista veckan så kom det tillbaka i går på kvällen. På insidan av höger-vristen, det är när jag böjer knäet framåt med fotsulan kvar i märken som det hugger/stramar till. Precis som innan. När jag tänker bakåt, så kan det berott på att jag glömde stretcha efter torsdagens pass. Istället för att åka till gymmet efter löpning och där köra vad-press och noga dynamisk stretch så åkte jag direkt hem. Det är lätt att man blir lite slarvig med förebyggande saker när man inte har några känningar.

Midsommardagen, 23 juni. Stramt i vristen på morronen. Efter tigerbalsam och lite massage så blev det ändå en löp-runda även idag. Det var stumt första 4km sedan släppte det lite och det gjorde aldrig ont, bara obekvämt. Missade den dynamiska stretchen efter torsdagens pass och troligtvis det som gjort att jag åter blivit stram i vristen. Ingen farthöjning idag. Förutom vristen så kändes det okej i kroppen. Distans Växjö, 18,7km, 4:34-tempo, 142mp, 51,3/48,7 balans, recovery 23h

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar