lördag 16 juni 2018

Lite svalare, runt 20 grader, 4 pass löpning.

Har varit en okej löpar-vecka. Inte så varmt som förra veckan, men ändå tillräckligt för att det är värmen som begränsar farten. Tisdagens pass var det med bäst känsla. Har känts bättre i vristen denna veckan, vilket visat sig på klockans balansmätning. Skolavslutning och D som opererat bort blindtarmen efter mer än ett års återkommande besvär med den. Men nu för tiden så vill dom att inflammerade blindtarmar ska läka av sig själva. Men nu gick det inte längre. Natten mellan onsdag och torsdag togs den bort ur D:s kropp.

Söndagen 10 juni. Lite stum i vristen idag. Åter en högsommardag, runt 28-29 grader som varmast. Blev en lugn runda med D idag. Hon började med klockan och pulsbandet första 4 varven. Hennes balans mellan fötterna var perfekt. Själv kände jag lite stelhet i vristen, men annars okej i benen.
Distans Virdavallen, med D. 5km, 5.10-tempo, 125mp, 51,5/48,5 balans
På kvällen blev det cirka 55 minuter styrketräning på gymmet. Hela kroppen.

Måndagen 11 juni. Känts okej i vristen under dagen. På kvällen blev det ett pass med roddmaskin, 5km, tid 21:40, mp 121. 166 i medelwatt. Kändes denna gång att jag tappat 10-15 watt. Har bara kört 2 pass på 1,5 månader, det håller inte riktigt för att bibehålla rodd-formen.

Tisdagen 12 juni. Tandläkarbesök på morronen och lite oro inför, men allt gick bra. Vristen har känts okej under dagen. På kvällen, blev det samma typ av pass som jag kört de senaste veckorna. Kuperad distans med stigande puls under passet. Idag var det runt 20 grader, tillräckligt varmt för att värmen skulle begränsa farten före kondition och ben idag också. Kände mig ändå stark i benen i uppförsbackarna om än lite slitna från gårdagens rodd. Som vanligt blev det tufft sista 2,5km annars okej under resten av passet.
Kuperad distans Spånen, 10,51km, 4:19-tempo, 150mp, 50/50 balans, recovery 29h.

Onsdagen 13 juni. Har känts okej i foten. På kvällen blev det först Ct, nivå 16, 20 minuter, 94mp. Kändes okej. Därefter 40minuters bål+funkgym. Lite segt idag.

Torsdagen 14 juni. Visste inte om det skulle bli löpning på kvällen, D opererade blindtarmen i natt. Inledde därför dagen med tidig cykling. Hade Hybriden, norr om Alvesta, 10km, 22km/h, 102mp, kändes okej i benen.
På kvällen blev cykel till Spånen, sedan kuperad distans. tog en lite längre runda idag. Blev 12 km till slut, något lugnare tempo i dag. Lite sliten i benen. Bättre temp idag, runt 19-20 grader. Idag var det benen som begränsade insatsen. Kände inget i höger-foten. Kände av vänsterhälen, en lågintensiv känning som har funnits med i 4 år nu. När jag inte känner av något annat så känns hälen. Det är på något sätt grundkänningen. Men det påverkade inte löpningen, bara lite besvärande känsla. Blev trött sista 2km. Men inte som i tisdags.
Kuperad distans 12,15km, 4:28-tempo, 141mp, balans 50,3/49,7. recovery 21h.

Fredagen 15 juni. Lite sliten i benen efter gårdagens löpning. Blev åter tidig cykling på morronen. Tog racern denna gången. Johan fixade nya däck till cykeln. Fantastiskt bra känsla med dom. Både mjuka och lättrullade. 25mm. Istället för de 32mm traktordäck som suttit på cykeln i ett år nu.
Ett år sedan jag körde senast med racern, stigande ålder och morron-stelhet gjorde att det var svårt att nå fram till styret. Kändes obekvämt. Provade även lite ner i bocken, om det inte varit för den något styva nacken så var det av någon outgrundlig anledning bekvämare i bocken istället för uppe på styret. Morronrunda med racern, 10km, 27km/h, 115mp.

Lördagen 16 juni. Det har känts bra i foten på morronen. Blev en distansrunda i Växjö på förmiddagen. Runt 18-19 grader i början men steg nog någon grad under rundan. Lite märklig känsla idag. Sega men ändå starka ben. Pulsen dock hög som den brukar vara på förmiddagar, samt lite högre p.g.a värmen. Hade tänkt mig lite farthöjning under passet. Blev till slut 2km. Pulsen som
begränsade farten, steg snabbt till 160 på första fartkm, sedan runt 165 på 2:a. 3:58+3:55-tempo. Kände ändå att det fanns lite mer i benen men när pulsen far upp så här högt så är det begränsande. Annars kändes det bra i fötterna, inga direkta känningar under passet.
Distans Växjö, inkl 2km fart. 18,14km, 141mp, 4:37-tempo, balans 50,3/49,7. recovery 23h

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar