lördag 12 maj 2018

"Bara" 1 pass löpning, fortfarande ont i höger höft/magmuskel.

Har varit en skral löpar-vecka, bara ett pass, inte med bra känsla. Det var varmt och pulsen hög, samt att det kändes lite stelt i ben och fötter samt ont i höger-sidan sista km. Nu får det bli lugn Stiglöpning till att börja med när kroppen är redo. Som väl är så känner jag inget vid cykling. Tur i oturen att det varit perfekt cykel-väder.
Är i valet och kvalet att ta lite längre uppehåll med löpningen, men samtidigt vet jag hur svårt det är att starta upp igen. Den eventuella form jag byggt upp under våren håller på att rinna igenom mina fingrar. Brukar bli så här efter Växjöloppet, men denna "skada" har jag tidigare aldrig haft. Helt omöjligt att förutse också.
När jag cyklar i detta underbara väder och en natur som bara sprudlar av grönska så saknar jag inte löpningen speciellt mycket. Men det är svårt att få till effektiva pass på cykeln. Svårt att få upp pulsen och det blir mest njutnings-cykling. Har redan lagt något kilo extra runt magen. Så på det sättet är löpning oslagbar som träningsform, lätt att få puls och man känner sig trött på ett speciellt sätt på kvällen som man endast kan framkalla av att springa.

Söndagen 6 maj. Har fortfarande känts i magmusklerna på högersidan, men bara när jag går. Blev en cykel-runda med Mtb-cykeln, i och utanför Växjö. Kändes inget i högersidan under cyklingen. Kändes okej i benen i övrigt. 
Mtb-cykeln i Växjö, 28,45km, 22,6km/h, 105mp, uppskattad.

Måndagen 7 maj, inte helt återställd i magmuskulaturen, annars okej i övrigt. Väldigt vackert väder under dagen, en helt och hållet molnfri dag med strålande solsken, runt 25 grader, inte många sådana dagar på ett år. Efter jobbet blev det en runda med Hybriden, över Lönås och vidare till Härlöv och därefter Sköldsta, väldigt vackert ute nu. Kände helt okej i benen. Känner av björkpollen en aning, men som väl är väldigt svagt hittills.
Lönås-rundan med Hybriden, 36,93km, 24,8km/h, mp 110.

Tisdagen 8 maj. Fortfarande känningar i höger-sidan. Väldigt varmt även idag, 25 grader vid 16-tiden. Blev åter en cykelrunda, denna gången via Ör. Hade medvind första halvan, då gick det lätt och fint, det var värre andra halvan, men ändå en väldigt snäll vind jämfört med hur det kan vara. Kändes okej i benen, men inte lika pigga som igår.
Ör-Härlövrundan med Hybriden. 35km, 26km/h, 115mp.

Onsdagen 9 maj. Inte helt bra än i sidan. Blev åter cykel, denna gång en kort runda på 10km. Kändes okej i benen. Fortfarande väldigt vackert väder. Hade tänkt cykel till Växjö på kvällen, men fick lite tidsbrist, så det blev bilen i stället.
Hybriden, 10km, 27km/h, 119 mp

Torsdagen 10 maj, har känts som en lördag hela dagen, väldigt fint väder hela dagen. Blev löpning idag, även om jag inte var helt återställd i höft/magmuskel.
Tung, runda i värmen. Kändes inte så bra idag. Höger-sidans höft/magmuskel-parti är ännu inte återställt, kändes ändå okej första 7km, sedan kändes lite mer och efter löpningen var det inte så bra känsla. Konstig känning/skada, har aldrig innan fått problem i detta område av kroppen. Kom under/efter Växjöloppet, fick göra ett litet hopp åt sidan i loppet, men vet inte om det sträcktes till något då eller om det bara var/är någon överansträngning?
Får se framöver, får testa med några dagars mellanrum och förmodligen dra ner på löp-tempo ytterligare för att se om det kan gå över av sig själv, utan allt för lång löp-vila.
Väldigt varmt idag, det driver upp min puls 10-15 slag. Jag har det svårt i värmen, framför allt de 2 första veckorna innan kroppen vänjer sig.

Distans Växjö. 8,76km, 146mp, 4:27-tempo, 51,4/48,6 balans.

Fredagen 11 maj. Fortsatta känningar i högersidan, om än bättre än efter löpningen igår. Blev ett gympass på förmiddagen, inledde med roddmaskin, 5km, Tid 21:26, 165 i medelwatt, 118mp. Startade lugnt eftersom det är nästan en månad sedan jag körde sist. Kändes bättre än väntat i benen. Kände av högersidan en aning, framför allt i början.
Därefter styrka för hela kroppen. När jag skulle köra sida mage så kändes det rejält, så det fick jag avstå. Övriga övningar funkade fint. Det här var något kroppen verkligen behövde. Har tappat i styrka, framför allt i lårcurlen.

Lördagen 12 maj. Blev cykel idag igen, MTB-cykeln, Bergundasjön sedan vidare till Fyllerydsskogen. Kändes helt okej i benen. Känns inget i sidan när jag cyklar, ingen annan stans heller. Otroligt vackert i naturen, en härlig fuktig sommarluft också, runt 20 grader, perfekt cykelväder.
MTB-cykling Växjö, 32,37km, 24km/h. 115mp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar