lördag 21 april 2018

Födelsedag, 50år. 4 pass löpning. Inlägg nr:500

Har varit en väldigt annorlunda vecka i mitt annars relativt inrutade liv. En vecka som jag för alltid kommer att minnas. Är inte så förtjust i att fira mina födelsedagar, men med lite övertalning från min bror och flickvän blev det i alla fall 2 små kalas för de närmaste. Min mor kom också ner från Dalsland, som av en händelse gjorde min brorson konfirmationen på lördagen och jag fyllde sedan år nu i måndags. Så hon fick 2 kalas på kort tid.
Eftersom det var en hel del förberedelser så det blev lite ont om tid och jag sprang ett kort pass i måndags efter att ha löp-vilat sedan förra torsdagen. Efter den rundan fick jag lite oväntat, träningsvärk i vaderna. Så inte riktigt den struktur jag tänkt mig. Men kroppen fick i alla fall ett par dagars väldigt lätt träning och det har bara varit nyttigt. Växjöloppet närmar sig, jag är dock väldigt osäker på min form. Bra pass har varvats med mindre bra och väldigt svårt att veta vilket tempo jag kan tänkas klara. Målet är under 40 minuter. Bättre än så är jag inte just nu. Hade behövt lite mera fart-pass, samt att jag är 2-3kg för tung, även om jag gått ner något kg sista veckorna.

Söndagen 15 april. Blev ett pass med Hybriden på morronen. Lite högre puls än vanligt. men det kändes okej i benen.

Måndagen 16 april. Födelsedag och ledig dag. Inte ofta man är hemma en måndag. På morronen blev det först en runda med Hybriden, 10,58 km, 22,8km/h. 111 i mp. Kändes okej. Har dock inte sprungit på några dagar och kände att jag behövde bli lite mer trött för att få ut lite nervositet och oro ur kroppen. Många dagar i rad utan att jag tagit i ordentligt på något pass.
Lite senare på förmiddagen ett kort löp-pass. Det kändes okej i ben och fötter, dom har mått bra av några dagars löp-vila. Distans Alvesta, 5:29 km, 4:10-tempo, 144mp, 50,9/49,1 balans. 12 h recovery.

Tisdagen 17 april. Har varit lite stumt i vaderna under dagen, särskilt höger, troligen lite träningsvärk efter gårdagens löpning. På morronen, innan jobbet, Blev det ett pass med Hybriden, Kändes okej i benen. Hybriden Norr om Alvesta, 10km, 25km/h, mp 127.
På kvällen ett gympass, bål och Funkgym, Kändes okej i kroppen.

Onsdagen 18 april. Fortfarande träningsvärk i vaderna, mest i höger. Hade tänkt fartpass idag, men ville inte riskera något med de lite ömma vaderna. Det blev ett stiglöpningspass i mellanregistret. Vaderna kändes inte sämre under passet. I övrigt rätt pigga ben. Väldigt fint väder, soligt och runt 18 grader. Kortbyxor och linne. Sådana här pass är det väldigt skönt att vara ute i skogen.
Stiglöpning Spånen, 7km, 5:02-tempo, 139mp, 51/49 balans. Recovery 19h

Torsdagen 19 april. Vaderna mycket bättre idag, var nog bra med ett stig-pass igår. Blev löpning även i kväll, ett på förhand tänkt lugnt pass blev rätt jobbigt sista halvan. Nästan 20 grader, värmen drev upp pulsen ungefär 10 slag över det normala andra halvan, Idag kändes det bättre i vaderna men låren var lite sega efter gårdagens pass. Kändes ändå hyfsat bra i uppförsbackarna, starkare i benen än väntat.
Kuperad distans Spånen. 9.72km, 4:27-tempo, 145mp, 51,3/48,7 balans, recovery 27h.

Fredag 20 april. Har känts okej i ben och fötter efter 2 dagars löpning. Blev ett tidigt pass med Hybriden idag. 10km, 22km/h, mp 107. Kändes okej. På eftermiddagen ett lugnt pass med dottern på cykel i det vackra sommarvädret, 24 grader och strålande solsken och en doft av gödsel på vägarna söder om Alvesta. 12km, 17km/h, mp 85.

Lördagen 21 april. Lite stum i höger-vristen på morronen. Hade Nike-skorna under dagens runda, rätt lätta och med 10mm dropp, har ju sprungit med 0-dropp ett tag i och med att MTB-skorna saknar dropp. Men eftersom dom samlar mycket sten och jag vill ha något lättare till Växjöloppet så valde jag dessa idag. Om det var skorna eller att jag redan var stum i vristen är svårt att svara på men det var stelt under dagens runda, vilket visade sig i klockans balansmätning. Var inte riktigt laddad för fart idag, men fick ändå till 2*1 km med fart. Kändes trots allt okej under de delarna, den första i neutral vind, den andra i medvind. Den andra kändes snabbast men det var den inte. Om det varit vindstilla så hade jag nog fått lägga på 10 sekunder på den. Det blev 3:41+3:45-tempo på dom inget stopp innan men däremot stannade jag efter båda och pustade lite. Skorna känns bra när det går lite snabbare men i distans-tempo är dom inget vidare.
Distans Växjö, inkl 2*1km fart. 15,36km, 4:35-tempo, 142mp, balans 52,2/47,8 balans, recovery 26h

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar