söndag 15 april 2018

3 pass löpning, ett med fart. Samt massage på fredagen.

Har känts okej i kroppen under veckan, foten har varit bättre än på länge mellan passen och baksidan av höger-låret känner jag också av alltmer sällan. Äntligen släppte is och snö även uppe i Spånen också. Alla pass där denna veckan, blir lite lägre fart men mer styrketräning för benen eftersom det är lite mjukare och mer kuperat. Massagen och lite andra tillställningar denna helgen gör att det blir mer eller mindre löp-vila. Troligtvis bara bra för kroppen att få några lugna dagar. Har känt mig lite stressad denna veckan, och har bitvis haft svårt att samla tankarna. Tänker på D, som haft en väldigt tuff vecka.

Söndagen 8 april. Har känts lite stumt i höger-vristen, annars okej. På kvällen blev det ett stiglöpningspass. Det var länge sedan. Fantastiskt väder, soligt och nästan sommarvarmt, runt 16-17 grader. En värmande sol som var på väg ner bakom tallarna i väster. Stigarna helt snö och isfria, lite blött på vissa ställen men inget som störde en sådan här kväll, när man äntligen kom ut i skogen igen. Benen lite slitna efter gårdagens löpning, men mer som träningsvärk, jämnt fördelat på båda benen.
Det är något speciellt med stiglöpning, har nämnt det många gånger förr, men kan inte nog understrykas. Just att köra ett lugnt pass på stigarna är som en lisa för själ och kropp. Man kan inte sluta att förundras över hur kropp och ögon harmonierar i det varierande och bitvis rätt besvärliga underlaget, även med en relativt stel och lite sliten kropp som jag har. I dag fick jag även se en uggla på närma håll, såg dock inte vilken typ. Den hade mer bråttom än mig.
Hade mina gamla Merrell Trail-skor. Kändes okej.
Stiglöpning Spånen, 4,06km, 5:47-tempo, 129mp, 50,2/49,8 balans.

Måndagen 9 april. Har känts okej i foten under dagen. På kvällen blev det premiär för tandemcykeln, tog en kort runda med dottern. Kändes bra i benen.
Tandemcykling med dottern, 13km, 22km/h, mp 100.

Tisdagen 10 april. Har känts okej i foten under dagen. På kvällen blev det ett pass uppe vid Spånens motionsspår. Det var flera månader sedan. Körde lugn distans inkl lite fart. först 1km på den flackaste delen, där tog jag i rejält, väldigt jobbigt sista 400 meterna, tiden blev 3:45 på den. Sedan körde jag 6*500 meter i flack backe, första väldigt jobbig, sedan sänkte jag lite för att få lite mer flyt och då kändes det bättre, mellan 3:40-3:57 tempo, sedan en kort på cirka 120 meter för att få lite mer teknikträning, var rätt trött i benen efter den och ville inte riskera något så jag nöjde mig med den för dagen. Kändes okej i benen, särskilt efter några backintervaller när kroppen blivit riktigt varm.
Kuperad distans Spånen, 12,7km, 4:41-tempo, mp 133. Balans 51,5/48,5. Recovery 16h.

Onsdagen 11 april. Lite stelt i vristen på morronen, senare lite bättre. På kvällen blev det först ett stiglöpningspass, Fint väder och runt 11 grader. Lite stumt i vaderna under rundan. Annars okej i övrigt. Stiglöpning Spånen, 4,07km, 6:00-tempo, 121mp, 51,0/49,0 balans.
Därefter cirka 20 minuters bålträning på gymmet, kändes okej.

Torsdagen 12 april. Har känts okej i vristen under dagen. På kvällen blev det ett kuperat distans-pass uppe i Spånen, började från gymmet, hade även tänkt mig ett varv i elljusspåret uppe i Hana men fortfarande 1 dm is/snö i spåret. Kommer nog dröja innan konstsnön försvinner. Kändes hyfsat bra i benen, med tanke på att det var 3:e dagen i rad med löpning. Lite trött i benen, men eftersom det inte var några farthöjningar idag så funkade det bra. Blev mycket backar och bitvis rätt jobbigt i de långa backarna.
Kuperad distans Spånen, från gymmet. 11,77km, 4:28-tempo, 141mp, 51/49 balans.

Fredagen 13 april. Blev en tidig runda idag, Hybriden, när jag startade var det fortfarande i nattens sista minuter. Under den 25 minuter långa rundan ljusnade det sakta och fåglarnas sång blev allt högre och intensivare. Det kändes bra i benen, med tanke på den tidiga timman.

Lördagen 14 april. Massage på fredagen och tidigt konfirmationskalas på lördagen gjorde att det blev en kort cykelrunda på morronen. Hade MTB-cykeln. Kändes okej i kroppen.
MTB-Växjö, 10,5km, 22km/h, mp 106.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar