lördag 17 mars 2018

4 pass löpning, 2 med lite mer fart.

Har varit en helt okej löpar-vecka, även om jag hade hoppats på lite bättre fart under tisdagens 5km-tempo-pass. Låg på runt 4:01-tempo där. Men får inte dra för stora växlar av ett pass. När jag gör en snabbanalys av läget så är det inte så konstigt heller. Har inte kört speciellt mycket längre fart denna vintern. På långpassen på lördagarna har det som mest blivit 1 eller 2km fart på vissa pass. Det räcker inte. Under mitt bästa år, 2015, så hade jag många 4,5km trösklar även på lördagar. Hoppas att det går att få till lite mer fart framöver, samt lite snabbare torsdag-pass. Annars har det känts bättre än på länge i fötter och lår, även om det är lite stelt mellan en del pass så är det betydligt bättre än för någon månad sedan.

Söndagen 11 mars. Lite stumt i foten precis på morronen, sedan lite bättre. På kvällen ett lugn distanspass i östra Alvesta, pulsbandet funkade inte, troligtvis batterislut. Kändes okej i fötter och ben. Sprang även en liten runda i snötäckta vägar och spår uppe vid Spånen, funkade okej, eftersom det var rätt modest fart i dag.
Distans ö Alvesta, 6,67km, 5:06-tempo. 
Därefter cirka 60 minuter, bål+Funkgym+benträning. Kändes okej.

Måndagen 12 mars. Foten okej i dag. På kvällen först roddmaskin, 5km, tid 21:09, mw 174, mp 115. Hade några längre småstopp för att svara på sms, därav den lite lägre medelpulsen.
Därefter överkroppsträning i 10 minuter.
Avslutade med 5km spinningcykel, tid 10:12, mp 103. Kändes okej i kroppen, lite segt första 5-10 minuterna på rodden.

Tisdagen 13 mars. Har känts okej i foten under dagen. På kvällen blev det löpning på cykelbanor i västra Alvesta. Tanken var ett lite längre pass med fart. Inledde med 2 km lugnare sedan 5km i rad med fart, nästan exakt 3 varv på en flack runda, inte mycket vind och bra underlag, fick ett litet stopp på första km,  men den blev ändå den snabbaste. Farten blev ungefär 4.01-tempo i snitt över dessa 5km. Känslan var att det var lite för hårt. Trodde att farten skulle var nästan 10 sekunder snabbare/km, men det kändes lite tyngre än väntat i benen. Körde helt efter 3-taktsandningen, första 2 km under hyfsad kontroll, därefter blev det som sagt lite för hårt. Det kommer bli tufft att komma under 40 minuter på milen i år. Får hoppas på att det var en lite sämre dag. Jag har tyvärr sprungit för lite fartpass det senaste halvåret, framför allt dessa lite längre fartpass. Det positiva var att jag inte hade några direkta känningar under passet i dag.
Distans Va Alvesta inkl 5km fart, 11,44km, 145mp, 51,2/48,8 balans, recovery 27h.

Onsdagen 14 mars. Har känts okej i benen. Hade varit pappas 100-års dag idag om han fortfarande levt. På kvällen blev det först CT nivå 16, 30 minuter, mp 101. Kändes okej i benen. Därefter cirka 25 minuters bålträning, kändes bra.

Torsdagen 15 mars. Har känts okej i foten. Blev distans med lite farthöjning sista 3-4km i medvind och nerförslutning. Hade nya skor för dagen. MBT speed 16, verkar vara lite stummare än de gamla, ser likdana ut men verkar vara hårdare sula, eller så är det för att de är nya, tiden får utvisa. Kändes bättre än väntat i benen, tog det hyfsat lugnt i början i motvinden och uppförslutningen, sista halvan i medvind och då blev det lite tryck i slutet. Rätt jobbigt sista 2km, då gick det på rött och hög 3-taktsandning. Inga direkta känningar under passet.
Distans ö Alvesta, Hana, 11,32km, 4:21-tempo, 145mp, 51,4/48,6 balans, recovery 26h.

Fredagen 16 mars. Har känts okej i foten under dagen. På kvällen blev det först CT i 20 minuter på nivå 16, mp 100. Kändes okej i benen, därefter cirka 30 minuters överkroppsträning, kändes okej.

Lördagen 17 mars. Ett av isande nordostliga vindar pinat senvinterlandskap inbjöd inte till löpning i shorts och linne. Men med rikligt med kläder och ett jämnt tempo så gick det att hålla kylan stången. Bitvis var även solen framme mellan snöbyarna, men med den nordostliga kyliga vinden förmådde den inte värma något. Hade gärna sprungit i Spånen-området idag men den segdragna vintern vill inte släppa sitt grepp och spåren är alltjämt isiga och väldigt svårsprungna, så det blev åter till att ut på den hårda asfalten. Det kändes förvånansvärt bra i fötterna idag, även om benen var lite trötta efter torsdagens, kanske, lite för hårda pass. Begränsade mig till 16km, blev trots den relativt modesta distansen ändå rätt trött sista 2km. Men som sagt, en rätt bra totalkänsla i dag.
Distans norr om Alvesta, 16,42km, 4:38-tempo, 139mp, 51,2/48,8% balans, 22h recovery

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar