lördag 16 december 2017

Snöslask i veckan, 5 pass löpning, 3 på löpband.

 Så kom snön till slut även i Alvesta, det har snöat och slaskat varje dag, att springa ute under dessa slaskiga förhållanden hade inte varit så kul, särskilt inte på kvällen när man inte ser alla vattenpölar och slask-strängar.
Blev 3 pass på löpband i veckan. Som så många gånger förr så var det tisdags-passet som lämnade mest positiva känslor efteråt. Veckans övriga pass har mest varit tunga och jag har känt att det stramat och sträckt en del mellan passen.
Eftersom det kändes så bra efter tisdagens fartpass så körde jag lugn 5 km lugn distans på onsdagen, bara för att pröva att öka mängden lite. Samt benstyrka efter det passet. Men på torsdagen kändes det inte så bra i höger-benet om det berodde på extra-passet löpning eller ben-styrkan är svårt att svara på men får återgå till alternativ träning på onsdagarna.
Idag, blev det dock ett pass ute. På Växjös cykelbanor. Fantastiskt välskötta, att det kan skilja så mycket på snöskottning på 2 närliggande kommuner? I Växjö försöker man i alla fall att ge Växjöborna en chans att cykla även på vintern.
I Alvesta har cyklister tyvärr väldigt låg prioritet i kommunens snöskottnings-strategi. Där känns det som man gör allt för att folk inte ska cykla på vintern. Snöskottning förekommer även där men ofta alldeles för sent, så att det redan är nerpackat och slaskigt underlag även om dom skottar. Ofta kör dom alldeles för fort, så att bladet endast under kortare stunder är i marken, övriga stunder är det i luften eftersom traktorn studsar upp och ner på det ojämna underlaget. Eller så vill dom inte slita på bladet, jag vet inte vilket.
I veckan så hade man för en gångs skull varit ute i god tid, men då kom vägverkets plogbil och kastade upp bilvägens snöslask på cykelvägen, otroligt att man inte kan se det, nästan en hel km går bilvägen parallellt med cykelvägen hemmavid, och det var endast på ett fåtal meter som plogbilen missat att kasta upp bilvägens snöslask på cykelvägen. Nog gnällt om detta men onekligen är det irriterande att som cyklist försöka trafikera cykelvägarna även på vintern.

Söndagen 10 december, Har känts okej i foten under dagen. Lite stum i övrigt i benen efter det långa löp-passet i går. Snö under natten till idag men trots att det kommit ett par centimeter så funkade det att springa lugn distans uppe i Spånen 2,3km- slinga. Men ett eventuellt fartpass hade inte funkat idag, alldeles för slirigt på sina ställen. Lite stumt första km i högerfoten, kände av baksidan av höger-låret under delar av rundan, annars okej känsla i kroppen.
Distans Spånens 2,3km, slinga, 4,52km, 5:15-tempo, mp 123, 52,1/47,9 balans.  Recovery 13h
Därefter till gymmet för benträning i cirka 40 minuter, kändes helt okej i benen.

Måndagen 11 december, har känts bra i foten under dagen. På kvällen ett gympass, inledde med roddmaskin, 5km, tid 21:21, mp 127. 185 i medelwatt. Inledde rätt lugnt, sista 5 minuter nära max. Kändes bra i benen.
Därefter bål och överkroppsträning, kändes bra, även om jag var trött efter rodden.

Tisdagen 12 december. Har känts okej i foten under dagen. På kvällen löpband, i dag var det ingen tvekan, sämsta tänkbara förutsättningar utomhus, 10 cm, snömodd på cykelbanorna.
Körde 10km fartlek, varannan km 14km/h, varannan 16 km/h, ingen lutning. Kändes lite svagt i baksidan av höger lår, i slutet av passet drog det lika mycket i båda baksidorna, annars inga känningar i övrigt, blev rejält trött på dom 2 sista farthöjningarna.
Löpband, fartlek, 10km, varannan 14/16km/h. Mp 148, balans 50,8/49,2  Recovery 25h.

Onsdagen 13 december. Har känts bra i foten under dagen. På kvällen körde jag ett gympass.
Inledde med lugn runda på löpbandet. 5km, 10km/h. Kändes okej i benen. Kände av vänsterhälen en aning. Det var länge sedan, den känningen brukar dyka upp när alla andra känningar är tysta. Precis som att den ligger och lurar i botten.
Löpband, 5km, 10km/h, 107mp, 51,3/48,7 balans.
Därefter bål och bestyrka i 30 minuter, kändes lite segt i början sedan okej känsla i slutet av passet.

Torsdagen 14 december, Har känts lite i vristen idag, löppasset eller benstyrkan från gårdagen som påverkade är svårt att säga, eller en kombo?
Hade tänkt ute idag men alldeles för mörk och moddigt för att det skulle funka bra.
Blev åter löpband, körde distans 14 km i en timme. Kändes bättre än väntat, blev trött och stum sista 10 minuterna.
Löpband, 14 km. 14km/h. 142mp, 51/49 balans.  Recovery 23h.

Fredagen 15 december. Har känts okej i foten. På kvällen ett gym-pass.
Inledde med CT, 20min, nivå 16. Mp 98. Kändes bra i benen.
Därefter bål och överkropps-träning i cirka 30 minuter.

Lördagen 16 december. Lite stel och stum både i högervristen och vänster-hälen på morronen. Efter promenad och frukost samt tigerbalsam så mjuknade muskler och leder.
Blev ett distanspass på asfalt idag. Sprang runt Växjösjön samt ett varv runt Trummen. Underlaget blött men helt utan snö och perfekt grepp, fanns inget att klaga på det. Men benen kändes tunga och stumma, det brukar släppa efter ett par km, men idag kom det aldrig någon känsla av att det började kännas lätt. Trots att det är flackt runt dessa sjöar, sista 3-4km så började det strama en del i baksidan av höger-benet. Kanske att torsdags-passet fortfarande satt i benen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar