lördag 18 november 2017

Nya skor MBT-Speed. 4 Löprundor, mest kuperat.

Fick nya skor i tisdags. Har sprungit samtliga pass med dom sedan dess. Väldigt nöjd med dom så här långt. MBT-Speed. Sulan har samma form som underdelen av en båt. Tjockaste delen av sulan är mitt på skon. Det gör att steget blir rullande. Har haft ett par sedan innan men dessa har varit mer för vardagsbruk. Har varit väldigt nöjd med dom också.
Med dessa nya skor känner jag mig aningen bättre i foten och låret mellan passen, nu kan jag inte dra för stora växlar efter endast 3 pass, men det har inte känts så här lovande med några andra skor innan.
Ett pass med fart denna veckan. Men eftersom jag springer på kuperad, lite mjukare underlag så blir inte tiderna så snabba som om jag gjort samma pass på flack asfalt eller på bana. Men det är ändå stärkande för benen med denna kuperade terräng och låret har klarat det bra så här långt. Nästa steg är att köra lite backintervaller, men vill bli lite bättre i benet innan jag ger mig på det.


Söndagen 12 november. Har känts okej i foten under dagen. På kvällen blev det först ett lugnt distans-pass uppe i Spånens 2,3km elljusspår-slinga. Kändes okej i benen, bara svaga känningar i foten. Men klockans balansmätning visade dåliga värden. Blir lite annorlunda löpstil när jag springer långsammare men med nästan samma kadens.
Distans Spånen, 4.41km, 5:33-tempo, 123mp, 52,3/47,7 balans.
Därefter till gymmet och bål och benträning, fick lite känningar i ländryggen vid en övning, troligtvis för att jag var lite trött i ryggen efter att ha "kämpat" med att byta till vinterhjul på bilen. Blev lite monotont och tungt bitvis. Annars okej känsla, cirka 50 minuter totalt.

Måndagen 13 november. Har känts okej i foten i dag. På kvällen blev det först roddmaskin, kändes bra i benen, hade tänkt hålla igen hela passet men släppte på rätt bra sista 5 minuterna. 5km,  medelwatt 186, tid 21:17, mp 133.
Därefter överkroppsövningar, funkade okej även om jag åter blivit lite stel i höger skuldra/axel sista dagarna.

Tisdagen 14 november. På kvällen blev det ett fartpass uppe vid Spånen, körde samma pass som förra veckan. Hade nya skor idag. MBT-speed, kändes bättre än väntat, kunde ha dessa skorna hela passet, trots att det är 0-dropp på. Sulan är som meden på en gungstol. Har ett par sådana här sedan 3-4 månader, men de är för tunga att springa med. Men de jag fick hem idag väger bara 250 gram. Inte riktigt lika rundade som de andra. Trodde jag skulle få ont i vaderna men det fick jag inte. Kände av foten en del, framför allt i början av passet. Men annars inga känningar.
Kändes dock lite ovant med dessa skor under fartdelarna. Fik inte riktigt samma frånskjut som jag får med Adidas. Men under de lugnare delarna var det väldigt skönt känsla i fötterna.
Det var tyngre idag under fartdelarna, fick slita ont och det var lite för hög ansträngning på den 2:a och 3:e intervallen, km-pipet kom sent på dom 2 också. I dag mätte klockan detta passet 160 meter kortare än förra gången. Tiderna under fart.km blev. 3:56/3:58/4:01.
Kuperad distans Spånen, MBT-skor, Inkl. 3*1km fart, 11,24km, 143 mp, 4:47-tempo, 51,3/48,7 balans  Recovery 27h.

Onsdagen 15 november. Har känts bra i foten under dagen. På kvällen först CT, nivå 16, 20 minuter, Mp 103. Kändes bra i benen.
Därefter cirka 40 minuters bål och benträning, lite segt i bålövningarna men helt okej känsla i ben-övningarna.

Torsdagen 16 november. Har känts okej i foten under dagen, på kvällen blev det kuperad distans i Spånen, hade återigen de nya MBT-speed. Kändes helt okej, bra dämpning. Känns lite klumpigare än Adidas men är ändå lika tunga. Fast jag var rätt seg i benen idag. Troligtvis både styrketräningen igår samt tisdags-löpningen som satt i benen. Kändes bara svagt i fot och lår under passet, men klockan visade dåliga värden. Blev trött på sista varvet, trots det rätt modesta tempo. Backarna och det lite mjuka underlaget suger ut musten ur benen
Kuperad distans Spånen, 6 varv, 2,3km slngan, MBT, 13,46km, 4:51-tempo, 136 mp, 51,7/48,3 balans. Recovery 19h.

Fredagen 17 november. Har känts okej i foten, men har känt mig lite trött. Är förmodligen novembermörkret som nu sätter in med full kraft, ändå har, för ovanlighetens skull, solen skinit. Blev ett lugnt pass på gymmet framåt kvällen. Inledde med Ct, nivå 16 i 20 minuter, mp 98, hade 3:e maskinen från höger, bytte efter 15 minuter till 1:a, den 3:e är något lättare på samma nivå. Kändes okej i benen.
Därefter bröstövningar, kändes helt okej, med tanke på den annars lite sämre känslan i skuldran sista veckan.

Lördagen 18 november. Blev en lite kortare runda idag, lite strul med en router, gjorde att jag kände mig lite stressad för att springa 20km idag, det blev runt 15km istället. Kändes rätt tungt i början men efterhand släppte det. Hade de nya MBT-skorna idag igen. Kändes väldigt bra i fötterna. Regnigt och blött idag, inget välkomnande väder, hade ändå tur då jag slapp det värsta regnet och bitvis var det uppehåll.
Distans Växjö. 15,42km, 4:33-tempo, 142mp, 51,5/48,5 balans.  Recovery 26h.

2 kommentarer:

 1. Känner igen mig, fast jag ligger en vecka bakom. Tajt i garaget vid hjulbyte. Vilat en vecka efter marathon och lyckades pricka in en förkylning i samma veva. Bra säsongsavslutning. Hoppas du får ordning på fötter och ben under vintern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Urban.
   Ja, sådant arbete är inte kroppen van vid. Efter ett marathon är det säkert lätt att dra på sig infektioner, samtidigt kanske det bara är bra med lite extra vila för en sliten kropp.

   Radera