söndag 26 november 2017

Fortsatt löpning i kuperad terräng med MBT-skor.

Andra veckan med MBT-speed-skorna. Känns som det är på rätt väg för mig, även om jag har fortsatt rätt dålig balans mellan fötterna enligt klockan så känner jag inte så mycket i fot och lår nu. Kan däremot strama en del efter passen, särskilt efter dagens 20km-pass så kändes det en del i både lår och fot. Problemet är att jag är lite kortare i baksidan av höger-lårets muskler. Har på olika sätt försökt själv att tänja och stretcha direkt efter passen men tycker inte att det blir bättre balans mellan benen.
Blev ett tufft pass i veckan, tisdagens lite kortare fartleks-intervaller, körde 10*90/90 sekunder fart respektive jogg. Annars lugn löpning resten av veckan. Det är lite segare i allmänhet nu så här i slutet på november med konstant mörker. Tycker ändå att träningen fyller på med ny energi i en annars november trött kropp.

Söndagen 19 november. Har känts en del i höger-vristen under dagen. På kvällen blev det bil till Spånen och 3 varv på 2,3km-slingan. De 2 första varven kändes det rätt stumt i vristen, men inte ont. Sega ben efter gårdagens löpning, samt glass och kaffe lite för tätt inpå. 3 varvet kändes bäst.
Hade återigen MBT-skorna. Kändes bra med dom idag, när det var lite slitna ben.
Distans Spånens 2,3km-slinga, 3 varv. 6,67km, 5:14-tempo, 129 mp, 52/48 balans.
Därefter till Gymmet för Bål och benträning i 50 minuter. Kändes okej i kroppen.

Måndagen 20 november. Lite stumt i vristen, framför allt på morronen, därefter lite bättre. På kvällen blev det först roddmaskin på gymmet, kändes helt okej i kroppen. Inledde lugnt och därefter sakta ökande puls, sista 2 minuterna nära max. 5km, tid 21:19, medelwatt 181, mp 126.
Därefter överkropps-övningar. Kändes bra i skuldran i dag.

Tisdagen 21 november. Har känts okej i foten. På kvällen blev det åter löpning i Spånens kuperade 2,3km-slinga. Ett nytta pass idag. Efter det inledande uppvärmningsvarvet körde jag sedan 10*90 sekunder med 90 sekunder jogg-vila. Höll på i nästan exakt 3 varv, trodde jag hann med 9 stycken men det var 10 till slut. längden på intervallerna väldigt jämna men är lite tveksam till gps-mätningen idag. Den sista var i princip enbart uppför och ändå med hyfsat tempo enligt klockan, men på den kände jag verkligen att det inte gick så fort som klockan visade. Annars var det hyfsat bra känsla under passet, trodde det skulle vara lite tyngre i de intervallerna som mestadels gick uppför. Var sliten i benen under ned-joggen. Inga känningar att tala om under själva passet.
Kuperad fartlek, 2,3km-slingan, Spånen, 10*90 sekunder. 11,64km, 4:37-tempo, 142 mp, 51,3/48,7 balans.  Recovery 34h.

Onsdagen 22 november. Har okej i foten. På kvällen blev det först Ct nivå 16, 20 minuter, mp 98. Kändes lite svagt i baksidan av låret.
Därefter 45 minuters bål och överkropps-träning. Kändes okej om än lite segt i bålövningarna.

Torsdagen 23 november. Stressiga dagar på jobbet, slutet november, vissa dagar är sega. Annars har foten känts okej. Det av SMHI utlovade uppehållet mellan 16:00-19:00 uteblev till 100%. Ihållande regn hela passet. 6 varv i Spånens kuperade 2,3km-spår. Sista varven i princip helt dränkt, då var det inte så roligt som det kan vara med löpning. Ett typiskt november-pass. Blött, lerigt och ett mörker som inte är av denna värld. Kändes okej i benen under passet. Lite stelt och stumt efteråt. Bastun på gymmet åter ur funktion, efter att jag sagt till satte dom igång den, men den blev aldrig varm. funderar allvarligt på att byta gym nu. Förfallet i detta gym accelererar.
Kup Dis, Spånens 2,3km. 13,44km, 4:53-trmpo, mp 140. Balans 51,6/48,4  Recovery 24

Fredagen 24 november. Har känts helt okej i fötter och ben under dagen. På kvällen till gymmet, inledde med CT, nivå 16, 20 minuter, mp 102, kändes bra i kroppen.
Därefter ett lite reducerat bål och överkropps-program, cirka 25 minuter. Kände mig förvånansvärt pigg i kroppen.

Lördagen 25 november. På morronen - runt 9.30 - kom jag i gång med dagens löprunda, runt 30 minuter tidigare än normalt, inte riktigt lika utsövd som jag brukar vara. Vädret var helt okej, runt 2 grader och nästan vindstilla, samt uppehåll. Segt i början och det släppte inte riktigt i benen som det brukar efter några kilometer.
Surt på spåret runt Södra Bergundasjön, på vissa sträckor är det nyutlagt grus, men tycker dom har lagt på alldeles för tjockt. Blev nästan som att springa i sand, mjukt men sugande. Kände inte av låret eller foten under första halvan av passet. Men efter kort stopp för att lätta på trycket så kände jag lite stramhet i baksidan av höger-låret. Därefter lite stramt resten av rundan.
Hade MBT-skorna idag också, sköna men inte med samma fina frånskjuts-känsla som med Adidas. Ska dock ha lite mer tålamod, endast 2 veckors löpning i dessa skor.
Distans Växjö 20km, 4:40-tempo, 140mp, 52,1/47,9 balans.  Recovery 19h.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar