lördag 11 november 2017

4 pass löpning, 3 kuperade och ett längre distans-pass.

Har fortsatt med mycket kuperad löpning, som så många gånger förr så var det tisdags-passet som var det med bäst känsla. Kände inte av foten så mycket då och var stark i löpningen, både torsdags-passet och dagens pass var med mer slitig känsla. I torsdags fick jag inget gratis och trots att farten var moderat så var känslan tung. Vet inte om novembermörkret bidrar till denna slitna känsla?
Tycker att jag kör väldigt lugnt på passen mellan löprundorna men det tycks inte riktigt räcka med återhämtningen ändå. Låret känns helt okej, nu är det mest foten som trilskas, ett tryck över framfoten, där jag hade stressfrakturen för snart 3 år sedan. Förhoppningsvis går det över av sig själv så småningom.

Söndagen 5 november. Har känts sådär i högerfoten, svagt i vristen lite mer över framfoten, annars okej känsla. På kvällen blev det stig + motionspårslöpning, med pannlampa. Det funkade okej. Pannlampan är rätt tung och inte gjord för löpning, men med ett väldigt kraftfullt ljus. När man springer på stig så är farten underordnad för min del, särskilt på söndagarna. då det passet är mer av återhämtande karaktär. Så tyngden på lampan påverkar inte nämnvärt. Kändes okej i benen, svaga känningar över framfoten.
Stig + m-spårslöpning, med pannlampa, 5,46km, 5:59-tempo, 130mp, 51,4/48,6 balans. 
Därefter bål och benträning i ungefär 50 minuter. Kändes okej i kroppen.

Måndagen 6 november. Har känts okej i foten. På kvällen så blev det roddmaskin, 5km, 176 i medelwatt, 122 i mp, ökade lite sista minuten. Kändes bra i benen.
Därefter 25 minuter överkroppsträning, kändes bra i kroppen.

Tisdagen 7 november. Har känts bra i foten under dagen, på kvällen blev cykel till Spånen och ett nytt löp-pass för mig. Distans i Spånens kuperade elljusspår, 5 varv, under 3 av varven blev det 1km fart på den flackaste delen. Kändes helt okej, tiderna blev inte så snabba som det kändes, men det är ett tag sedan jag körde ren fart, har ju varit mer av tröskelkaraktär de senaste veckorna.
Men känslan var ändå bra, innan när jag kört fart i denna terrängen har jag haft svårt att hitta bra rytm, men idag tyckte jag att det blev helt okej rytm. Hade 3-takts-andning  allt tidigare in i varje fart km. På den sista fart-km kom pipet för 1km väldigt sent, är lite tveksam till om den stämde riktigt, borde varit några sekunder snabbare. På sista varvet var jag rätt stum i benen. Men ändå på ett bra sätt. Kände bara av foten på sista varvet. Bra luft, klar och hög, runt noll grader och vindstilla.
Tiderna för fart km blev, 3:54,3:52,4:01. Inget stopp före eller efter.
Kuperad distans Spånen, inkl 3*1km fart. 11,4km, 4:40-tempo,145mp, 51,3/48,7 balans.  Recovery 24h

Onsdagen 8 november. Har känts okej i foten. På kvällen ett gympass, inledde med 20 minuter CT, nivå 16, 98 i mp, kändes bra i benen.
Därefter bålträning, samt någon benövning, cirka 25 minuter. Kändes okej i kroppen.

Torsdagen 9 november. Har känts okej i foten under dagen. På kvällen blev det distans uppe vid Spånens kuperade 2,3km-slinga. Kände tyvärr av foten tidigt in i passet, tryck över framfoten. Blev rätt lågt tempo, men man luras av dem kuperade terrängen. Ansträngningen rätt så moderat, lite segare ben än väntat. Körde 1 varv extra idag. Inga farthöjningar. Nu är det mörkt redan vid starten av passen. Annars okej väder idag, runt 4-5, grader och bara tidvis lätt duggregn. Vinden är inga problem, hela spåret ligger väl inbäddat i skogen.
Kuperad distans Spånens 2,3km-slinga, 13,67km, 4:50-tempo, 137 mp, 51,8/48,2 balans.  Recovery 19h.

Fredagen 10 november. Lite känningar i foten, annars okej under dagen. På kvällen ett gympass, inledde med CT, nivå 16, 20 minuter, 101 i mp, kändes bra i benen. Sedan ett kort pass med bröstövningar, 10 minuter, kändes okej.

Lördagen 11 november. Blev ett numera klassiskt lördags-pass löpning idag. 1 varv runt Bergunda-sjön följ av 2 varv runt Växjösjön. Kände av ovandelen av höger framfot under hela passet, men det blev inte sämre under rundan utan höll sig på ungefär samma nivå hela tiden. Kände mig hyfsat stark i benen men lite tyngre i andningen idag. Är nog för att jag inte sprungit långt på 2 veckor. Kändes riktigt bra i mitten på passet. Den sista milen runt Växjösjön gick lite fortare. strax över 4:20-tempo, men det var rejält slitsamt, framför allt i motvindspartierna, vackert väder men väldigt blåsigt, runt 4-5 grader.
Distans Växjö, 19,8km, 4:33-tempo, mp 143, balans 51,9/48,1.  Recovery 29h

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar