lördag 7 oktober 2017

Varierad löparvecka, 4 pass, varav ett kuperat långpass.

Har varit en helt okej vecka vad gäller löpningen, har fått till en bra variation och det känns som att kroppen inte blir riktigt lika sliten av löpningen med detta upplägget. Däremot har det varit mycket på jobbet och förändringar i antågande, har varit lite orolig och inte sovit så bra som jag brukar. Som väl är så har det varit hyfsat lätt att somna men problemet har varit att jag vaknat redan vid 3-tiden och därefter haft svårt att somna om. Det funkar men på sikt är det inte bra med så lite sömn i veckorna. Det var längesedan jag kände mig så trött en fredag som jag gjorde igår. Det som brukar vara en av de stora fördelarna med löpningen är avsaknad av jobbtankar eller för delen andra tankar också. Brukar vara 100% fokuserad på löpningen, men i torsdags var jag inte det. Bara tänkte på jobbet och det var inget givande med det. Löpningen blev lidande och det är inte bra träning om man inte fokuserar på just det man håller på med.
Men under dagens pass kändes det som vanligt igen och det var positivt.

Söndagen 1 oktober. Har känts okej i benen under dagen. På kvällen cykel till Spånen och sedan 4km stiglöpning. Kändes helt okej i benen, bara svaga känningar i höger-vristen.
Stiglöpning Spånen. 4:07km, 5:40-tempo, 125Mp, 51,1/48,9 balans.
Därefter till gymmet för bål och benträning, kändes okej i kroppen.

Måndagen 2 oktober. Har känts okej i fötter och ben idag. På kvällen ett gympass. Inledde med roddmaskin, 5km, tid 21:49, medelwatt 166. Pulsband glömt hemma, uppskattad medelpuls runt 120. Kändes okej i benen, bara svaga aningar i baksidan av högerlåret i slutet.
Därefter överkroppsövningar i 20 minuter, kändes bra.

Tisdag 3 oktober. Har känts bra i benen. På kvällen blev det ett fartlek/intervallpass på Virdavallen. Körde 5*800meter med 400 meter joggvila mellan. Hade de nya Boston6-skorna med orginalsula i. Kändes lätta och fina när man är van vid de formgjutna inläggen. Hittade en bra nivå idag och det var bara sista intervallen som blev riktigt jobbig. Kändes bra i benen under passet. Hade lite flyt med vinden, sydvästlig vind och när det egentligen borde vara motvind så ligger banan lite i lä.
Tempo på 800meter.
1= 3:36
2= 3:41
3= 3:42
4= 3:41
5= 3:44
Fartlek 5*800meter 400meter joggvila. 3:58-tempo, 154mp, 51,3/48,7 balans  + 4km upp och nerjogg. Recovery 18h.

Onsdag 4 oktober. Har känts bra i benen. På kvällen ett gympass.
Inledde med CT, nivå 16, 101mp, 20 minuter. Kändes bra i benen.
Därefter cirka 40 minuter bål och benträning, kändes helt okej.

Torsdagen 5 oktober. Blev samma pass som förra torsdagen, stig + motionsspår. Det har varit mycket på jobbet och förändringar på gång. Brukar aldrig tänka på jobbet när jag springer, men idag bara snurrade det runt av jobbtankar. Lite synd, men det lugnar väl ner sig lite så småningom.
Kändes bra i ben och fötter, lite segt, hade inte riktigt den rätta viljan. Men å andra sidan ska det vara ett lite lugnare pass. Cyklade dit idag.
Stig + m-spår-löpning. 10,24km, 5:15-tempo, 137mp, 51,3/48,7 balans.  Recovery 20h.

Fredagen 6 oktober. På kvällen blev det ett kort gympass. Körde CT, nivå 16 i 20 minuter, Mp 104. Kändes bra i benen.

Lördagen 7 oktober. Idag sprang jag en runda jag sprungit 2-3 gånger innan men det är kanske 1-2 år sedan jag senast sprang rundan. Brukar vara i Växjö på lördagar och därför blir det sällan läge att springa denna rundan. Bra väder, mulet och runt 8 grader vid start. Knappt någon vind. Den första milen är väldigt kuperad, knappt någon flack del, men eftersom den kommer så tidigt i passet så är benen fortfarande fräscha. den jobbigaste backen är efter 17km, Gåvetorpsbacken. 45 meters höjdskillnad på 7-800 meter. Den var jobbig och jag hade runt 5.20-tempo uppför den. Då märktes det att benen fått jobba rätt hårt första milen. Väldigt vacker natur när man springer denna rundan passerar genom 3-4 byar, varav en är precis som i en Astrid Lindgren saga, Lönås. Den har allt som en typisk småländsk by ska ha. Kändes bättre än väntat i benen, efter 12 km började jag bli lite trött i vänstervaden och blev lite orolig om jag skulle klara hela rundan, som till 95% är på asfalt. Men det släppte i den 2-3km långa utförslöpan och sedan kände jag inget resten av rundan. Sista 2-3 km blev jag trött i benen, men på ett bra sätt. Inte direkt ont någonstans efter passet.
Långpass, Lönåsrundan. 21,78km, 4:35-tempo, 142 mp, 51,3/48,7 balans  Recovery 21h.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar