lördag 14 oktober 2017

4 pass löpning, lite ont i foten i slutet av veckan.

Under fredagen blev jag lite stum och öm i höger-vristen, har lite svårt att förstå varför? Löpningen under veckan har varit identisk med föregående veckas löpning och det har känts bra under passen. Det var förra lördagens långpass på asfalt som satte sina spår i högerfoten, men bara under söndagen och måndagen, borde inte vara så lång eftersläpande effekt som visar sig först efter en vecka? Men i bland kan kroppen vara besynnerlig och överraska både positivt och negativt.
Kunde springa idag, efter rätt mycket tigerbalsam och det kändes okej i vristen under löpningen, kom dock lite tryck över framfoten, där det brukar spöka ibland. Som väl är så är jag inte svullen över foten, men det är ändå obekvämt att inte ha full rörlighet och spänst i vristen.
Bara hoppas att det blir lite bättre i foten så småningom, kände ändå innan det bakslaget att det blivit allt bättre i både fot och lår under denna hösten.

Söndagen 8 oktober. På kvällen blev det stiglöpning uppe vid Spånen, tog bilen dit idag, då det var lätt regn i luften. Under passet kände jag högerfoten en aning, lite stumt över den gamla tåskadan, kändes på översidan av mellanfoten. Låret kändes helt okej. Nu är det höst, både långbyxor och 3 tunna lager på överkroppen.
Stiglöpning, 4:06-tempo, 5:45-tempo, 126mp, 51,2/48,8
Därefter till gymmet för 40 minuter bål och benträning, kändes bra i kroppen.

Måndagen 9 oktober. Har känts okej i benen. På kvällen blev det roddmaskin, Lite segt i början men sista halvan lite piggare ben. 5km, tid 21:14. Mp 125. 183 i medelwatt. Sista 5 minuterna nära max.
Därefter överkroppsträning, kändes okej.

Tisdagen 10 oktober. Blev ett rätt tufft pass löpning på kvällen. Det som gjorde det lite tuffare var att jag körde på rätt hårt sista 3-4km. Annars som ett typiskt tisdags-pass senaste månaderna. Halvkuperat med 2*1km fart på de flackaste delarna av rundan. Blev 3.41+3:40 tempo på dom 2 ökningarna. Ingen vind, blev riktigt trött efter den andra, inga stopp efter dom. Efter den andra tog det nästan 1 km innan jag fått ner pulsen på en lite bekvämare nivå. Kändes bra i benen, inga känningar i låret, foten bara svagt i de brantaste backarna. Fin hög luft och inte så rossligt i luftrören som det brukar vara när pulsen går över 150.
Halvkuperad distans, inkl 2*1km fart, tuffare avslut. 11,38km, 4:13-tempo, 151 mp, 51,2/48,3 balans. 
Därefter spinningcykel, 5km, tid 11.00, Mp 114.

Onsdagen 11 oktober. Har känts okej i benen efter gårdagens lite tuffare löpning. Efter en stressig förmiddag på jobbet var det väldigt skönt att få vila huvudet en stund på gymmet, med musik i lurarna.
Inledde med 20 minuter CT, nivå 16. MP 101.
Därefter cirka 35 minuters bål och ben-träning, lite seg i benen, annars okej känsla.

Torsdagen 12 oktober. Blev samma pass som förra torsdag, stig varvat med motionsspår. Kändes helt okej i benen, bara svaga känningar i låret. Blev allt bättre känsla under passet, den ungefär 670 meter långa motionsspårssträckan sprangs i 4:10 i snitt. Allt jobbigare ju längre passet pågick. 6 varv idag också. Är inte lika svårt att växla från stig till motionsspår nu. Rätt blåsigt, men påverkade bara på det stora kalhygget, annars känns inte vinden speciellt mycket i den djupa skogen.
Stig + motionsspår, 10.24km, 5:08-tempo, 142 mp, 51,2/48,8 balans.  Recovery 23h.

Fredagen 13 oktober. Har tyvärr känt av höger-vristen under dagen. Lite svårt att förstå vad som hänt nu. Kände inte något under gårdagens löpning, däremot efter förra lördagens pass var det lite stumt i foten. Men tycker inte det borde kommit nu. Känner mig osäker på löpning i morron. Får ta beslut efter att känt efter lite på lördagen.
På kvällen blev det först CT, nivå 16, 20 minuter, MP 103. Förutom att det stack till lite i foten bitvis så kändes det bra.
Därefter 20 minuters överkroppsövningar, kändes bättre än väntat och hade inga problem med att klara ordinarie vikter.

Lördagen 14 oktober.
Kunde springa idag, efter rätt mycket tigerbalsam och det kändes okej i vristen under löpningen, kom dock lite tryck över framfoten, där det brukar spöka ibland. Valde att springa 4 varv runt Växjösjön, bara för att få så flack löpning som möjligt. Pulsen högre än ansträngningen, men det bruka bli så på lördagar. Dagen efter några öl brukar vara lite pulshöjande. Kände mig hyfsat stark i kroppen idag, blev inte så sliten som pulsen visade. Men är lite stum och stel i foten, nu ett par timmar efter passet.
Hade tänkt 5 varv först, då hade det blivit lite över 21km. Men vill inte riskera att foten blir sämre än vad den redan är så jag slutade efter 4 varv.
Distans, 4 varv runt Växjösjön, 17,58km, 4:26-tempo, mp 147, balans 52/48  Recovery 34h

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar