lördag 23 september 2017

Ett riktigt bra pass löpning, och två pass stiglöpning, samt massage.

I tisdags blev det ett väldigt bra pass löpning. Det brukar inträffa ett par gånger om året. När det är sådär riktigt bra känsla i kropp och ben. Även om de 2-3 första km kändes lite småsega så var det som en dörr till den starka löpningen öppnades efter den första farthöjningen. Efter den så kände jag mig väldigt stark i benen och den andra km-långa farthöjningen kändes inte så jobbig som den brukar. Även resten av rundan i det kuperad elljusspåret kändes hyfsat lätt. Det brukar vara långt mellan dessa bra pass, ofta är benen lite sega eller småtrötta.
På torsdagen valde jag stiglöpning, för att få till en liten mini-periodisering resten av veckan. Har valt att avstå löpning dagen efter massage, bara för att den ska göra största möjliga nytta och återhämtning för benen. Torsdagens stiglöpning var dock med rätt tunga ben. Tisdagens eufori hade lagt sig och det rätt hårda passet sat nog kvar en hel del i benen.
Massagen var bra, denna gången gjorde det inte. Bara ont/skönt vid vissa tillfällen när hågerlåret masserades.

Söndagen 17 september. Har känts okej i benen under dagen. På kvällen blev det ett lugnt stiglöpnings-pass. Det märktes att det var tuffare löpning igår, benen var sega, tempo blev med automatik lägre än vanligt. Kände av foten lite under passet. Annars okej känsla.
Stiglöpning Spånen. 4.08km, 6:15-tempo, MP 117. Balans 51/49%.
Därefter till gymmet för bål och benträning, kändes okej.

Måndagen 18 september. Har känts okej i fot och lår under dagen. På kvällen, ett gym-pass.
Inledde med roddmaskin, 5km, Tid 21:30, MP 120. Medelwatt 176. Kändes bra i benen, bara svaga känningar i höger-låret.
Därefter överkroppsstyrka i dryga 20 minuter, kändes bra.

Tisdagen 19 september. Har känts okej i fot och lår under dagen. På kvällen blev det ett halvkuperat distanspass med 2*1km fart på de flackaste partierna, efter 2+5 km. Även om inledningen kändes lite seg så blev det allt bättre känsla under passet och kände mig starkare än på länge. Ett av de bästa passen i år. Båda farthöjningarna var i princip utan vind. Lite seg i benen på den första. Den andra blev jobbigare men ändå under bra kontroll och med bra känsla i steg, kom in i fin 3-taktsandning på den. Farthöjningarna gick i 3:39 samt 3.42-tempo. Efter den andra fartökningen var jag trött men kom snart in i ett fint flyt, trots att det kuperade Spånen-spåret stundade. Den sista backen tryckte jag på rätt hårt utan att ta helt slut.
Perfekt löp-väder, runt 12 grader och lätt regn inledningsvis. Kan fortfarande springa i linne och shorts.
Pass med så här bra känsla kommer inte så ofta, men är sköna när dom väl dyker upp. Dock lite stram i lår och vrist en stund efter passet.
Halvkuperad distans, inkl. 2*1km fart. 11.39km, 4:16-tempo, 148mp, 51,4/48,6 balans.  Recovery 29h.
Därefter spinningcykel. 5km, tid 10:43. Mp 109.

Onsdagen 20 september. Lite stelt i foten, låret okej under dagen. På kvällen gymmet. Först CT nivå 16, 20 minuter, 101 i medelpuls. Kändes okej i benen, bara väldigt svaga känningar i baksida lår.
Därefter bål och benträning i 50 minuter. Kändes helt okej.

Torsdagen 21 september. Har känts okej i benen under dagen. På kvällen körde jag stiglöpning i stället för distans. Massage i morron och tänkte lite lätt periodisering resten av denna veckan. Rätt stumma ben under löpningen idag, lite klassisk torsdagskänsla för min del. Hade tanke på lite högre puls under dagens pass men det fanns inte riktigt kraft för det idag. Underbart väder, sol och runt 12 grader. Den enda smolken i glädjebägaren är att älglusen kommit, har varit på mig i en vecka nu, så fort jag kommer ut i skogen. Ett irriterande kryp som kan smyga i timmar i kläder och hår innan man upptäcker dom. Som väl är så suger dom inte blod från oss människor och jag har aldrig blivit biten av dom men dom är obehagliga att ha krypandes på kroppen.
Stiglöpning Spånen. 8,23km, 5:30-tempo, 128mp, 51,4/48,6 balans.  Recovery 14h.

Fredagen 22 september. Blev ett morronpass med Hybrid-cykeln. Började 5:30 och var klar precis klockan 6. Lite ont om tid under resten av dagen och massage på eftermiddagen. Lite sega ben så tidigt, hade det svårt att få upp pulsen över 100 i snitt. Massagen kändes bra.
Hybriden. 10.3km, 21,5km/h, MP 100.

Lördagen 23 september. Kändes bra i fot och lår på morronen. I stället för långpass med löpning blev det MTB-cykel. Körde den vanliga rundan i Växjö. Bergundasjön och därefter till Vais-torpet och 10 minuters styrka innan jag fortsatte i Fyllerydsskogen. Märkte idag att dom fixat till stora delar av det svart-vita 11km-spåret, trestugespåret. Lagt nytt grus och breddat där det bara varit stig innan. Blir lite sugen på att springa därigen framöver, men det är kuperat så låret måste bli lite bättre innan jag vågar mig på det.
Cyklingen kändes bra och jag kände inte av varken lår eller fot under passet. Tog det rätt lugnt bitvis, bara vissa partier som jag tryckte på lite, framförallt i uppförsbackarna. Lite sugande underlag i Fylleryds-skogen.
MTB-Cykel Växjö. 33,3km, 24km/h, 115 MP.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar