torsdag 31 augusti 2017

5 pass löpning, ett väldigt tufft mentalt.

Har känts lite bättre i lår och vrist denna veckan, trots 5 pass med löpning. Har använt de lite styvare sulorna på alla pass utom fartpasset i tisdags.
Det passet blev ett av de tuffaste i år. Körde på lite för hårt, pulsmässigt, överskattade min fartkapacitet och det blev för hög puls under fartdelarna, lätt illamående i slutet på de 4 sista 400 meters-farthöjningarna.
I går fick jag mina nya sulor från Olmed, har inte sprungit med dom ännu, men hoppas att de ska hjälpa mig. Köpte även ett par MBT-skor, kraft rabatt, annars hade det inte blivit några.
Köpte även ett par nya Adidas adizero Boston 6 aktiv skor. Trodde dom skulle vara något lättare än mina Boston 6. Men verkar vara exakt lika tunga, 230 gram/sko utan sulor. Men kändes ändå lite tightare på foten. Kanske för att dom är nya?


Söndagen 27 augusti. På förmiddagen blev det ett lugnt pass löpning tillsammans med D. Kändes okej i benen under löpningen, var dock lite stelt på morronen. Lite farthöjning i slutet.
Distans med D, 5,3km, 5:39-tempo, MP 110 (uppskattad)
På kvällen ett gympass, körde bål och ben, ungefär 1 timme, kändes okej i kroppen.

Måndagen 28 augusti. Efter jobbet blev det ett gympass. Inledde med roddmaskin, 5km, medelwatt 159. MP: 115. Tid 21:27. Kändes lite segt idag. Kände av högerlåret en del.
Därefter överkroppstyrka i 20 minuter, kändes okej.

Tisdagen 29 augusti. Kände av lår/vrist lite grann under dagen. Under dagens pass kändes dock inte så mycket. Körde på Virdavallens löparbanor. Körde 10*400/400meter, varannan snabb varannan långsam. Blev jobbigare än tänkt och väntat, beror delvis på ovanan vid lite snabbare löpning och att jag hade motvind på bortre rakan. Fick ingen bra rytm i dagens pass. Kanske hade blivit lite bättre om jag fått motvinden i börja och slutet på varje "snabb" 400-hundring. Tempot blev mellan 3:32 och 3:43 på de lite snabbare.
Ett av dom jobbigaste passen i år. Var lätt illamående sista 150 meterna på de 5 sista "snabba".
Idealet på detta passet är att det är lite mindre spann på de snabba och långsamma. Hade de vanliga sulorna i skorna idag. 10*400/400 meter, varannan snabb/långsam. 8km, Mp 157, balans 51,4/48,6  Recovery 33h.

Onsdagen 30 augusti. Har känts bättre än väntat i benen efter gårdagens lite tuffare löpning. De utlovade regnet som skulle dra in strax efter lunch försenades men kom in över Alvesta precis när jag slutade jobbet. Det blev stiglöpning i regn, även om jag var tveksam till att springa. Det kändes helt okej, lite stram i baksidan av höger-benet i de få backarna. Tog det ännu lugnare än vanligt, dels för de blöta stenarna, dels för att det var ett par veckor sedan jag sprang stig senast. Tanken är ju återhämtning, så det ska vara lugnt om det ska göra någon nytta.
Stiglöpning Spånen, 4,05km, 6:10-tempo, mp 119. Balans 51,5/48,5
Därefter till gymmet för bål och överkroppsträning, kändes lite segt och oinspirerat i början men det släppte alltmer under passet. Kändes bäst i överkroppsövningarna, mer eller mindre ordinarie vikter även om jag inte kan utföra armhävningar ännu p.g.a min lite ömma höger-skuldra.

Torsdagen 31 augusti. Efter jobbet blev det ett halvkuperat, numera klassiskt, distanspass. Med tanke på att jag la in ett lugnt stiglöpnings-pass och tisdagens lite tuffare pass så var benen förvånansvärt pigga. Bara de 2 första km som var lite stumma och stela. Bäst känsla efter halva passet på den flacka asfalts-sträckan innan det kuperad elljusspåret tar vid. I de sista backarna kändes det lite stramt i vrist och lår. Annars ett bra torsdagspass, skulle bara slagit av på farten lite de sista 3km så hade det varit näst intill perfekt. Lite stum och stram på den efterföljande cyklingen.
Halvkuperad distans. 11,37km, 4:25-tempo, 141 MP, 51,2/48,8 balans.  Recovery 22h.
Därefter spinning-cykel, 5km, nivå 12, mp 105, tid 11:09.

Fredagen 1 september. Har känts okej i fötterna. Var inne i Växjö och fick mina formgjutna fotinlägg, ska bli spännande att se vad dom har att erbjuda. Köpte även ett par MBT-skor. Ska också bli intressant att testa framöver.
På eftermiddagen blev det ett lugnt cykelpass i Alvesta med Hybriden. Kändes okej i benen.
Hybriden, Alvesta. 10,5km, 23km/h. MP 106.

Lördagen 2 september. Kände av baksidan av låret inför dagens pass. Men inte rundan. Däremot kände jag av vänster vad, väldigt svagt. Kanske därför som klockans balansmätning var bättre än på väldigt länge? Inte för att höger-låret och vristen plötsligt blivit så mycket bättre utan för att vänster vad kändes lite istället. Då kompenserade jag med lite längre markkontakt på höger-benet, bara en vag teori.
Vaden blev inte värre under rundan, snarare allt bättre och efter den 1km långa farthöjningen efter 12km kände jag ingenting. Blev lite högre fart sista halvan. Blev väldigt slitsamt sista 4-5km.
Farthöjningen gick i 3:45-tempo utan stopp före och efter. Men i lätt medvind. Kändes hyfsat kontrollerat.
Nackdelen med dessa farthöjningar är att det lätt blir lite för hög fart och puls efter höjningen. Låg på runt 155 i puls efter farthöjningen, lite väl högt och tufft på ett distanspass.
Distans Växjö, inkl, 1km fart, 19,77km, 4:32-tempo, 143mp, 51/49% balans.  Recovery 37h.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar