lördag 17 juni 2017

3 pass löpning, varav ett med fart, samt massage.

Blev "bara" 3 pass med löpning denna veckan, eftersom jag fick massage på fredagen så cyklade jag på lördagen i stället, för att ge löp-muskulaturen lite mer tid att återhämta sig.
Löpningen har känts okej i veckan, men har varit lite stum i vristen mellan passen. Låret har inte hört av sig så mycket. Midsommar närmar sig med stormsteg, svårt att fatta att det redan har gått så långt av året.
Körde ett fartpass i tisdags med lite mitt-emellan-fart. 7km i sträck, lite mer med än motvind, ett tempo runt 4:03, som kändes bra. Hade kanske blivit runt 4:08.tempo i snitt om jag kört ett fullt varv med lika mycket med som motvind.

Söndagen 11 juni. Har känts okej i benen under dagen, på kvällen blev det cykel till Spånen och stiglöpning, kändes bättre än väntat i låret och vristen, möjligt att känningarna i låret doldes av lite ont i nacken som jag fick tidigt på morronen, troligtvis sovit lite illa. Tog det något lugnare än vanligt. Fuktigt och lite kvavt i luften. Runt 20 grader i lätt duggregn.
Stiglöpning Spånen, 4km, 5:48-tempo, MP 125. 170 kadens.
Därefter till gymmet för bål och benträning.

Måndagen 12 juni. Lite stel i nacken, fot och lår okej, får stå tillbaka lite till förmån för nacken, troligtvis.
På kvällen blev det först roddmaskin. 5km, tid 20:57, Medelwatt 188, MP 131. Segt i kroppen första 4-5 minuterna sedan allt bättre känsla sista 7-8 minuterna gick på rätt hårt, med medelwatt runt 210.
Därefter överkropp och lite baksida lår-träning.

Tisdagen 13 juni. Bättre i nacken. Lår och vrist har känts okej under dagen. På kvällen blev det distanslöpning i flackare terräng än vanligt, bara asfalt, dottern följde med på cykel.
 12km, varav 7km var i "mellan-tröskeltempo". Kändes helt okej under fartdelen. kollade aldrig tempot utan gick på puls och 3-taktsandning, det blev progressivt pulsmässigt, men lite beroende på att det var mer medvind i början. Det var ungefär 4km i medvind, 2km i sidvind och runt 1km i motvind. Tempot runt 4:03 i snitt under fartdelen. Kändes bra i låret, bara under vissa partier som det kändes en aning. Kändes bra i de få backarna som fanns, det har gjort nytta att springa i mer kuperad terräng ett tag nu.
Distans söder om Alvesta, inkl. 7km mellantröskel, 12,22km, 4:12-tempo, 147MP, 170K, 51,5/48,5 balans. Recovery 23 timmar.

Onsdagen 14 juni. Har känts ok i låret, lite stum i vristen. På kvällen blev det gymmet. Började med CT, nivå 16, 20minuter, Mp 106. Kändes bra i benen.
Därefter styrka, körde igenom hela kroppen även om det var lite reducerat på benövningarna. Kändes okej i kroppen. Men inte bra i höger skuldra än.

Torsdagen 15 juni. Har känts i vristen under dagen, vet inte om det är tisdagens löpning eller gårdagens utfallssteg med vikter som spökar. Men hade ändå inga planer på att ställa in kvällens löpning, så ont gjorde det inte. När jag väl kom igång så kändes det helt okej i foten, bara sista 2-3km som det kändes lite i vristen. Varmt idag, lite sega ben men hyfsad fart ändå, ingen kraft för några farthöjningar dock.
Halvkuperad distans, 11,06km, 4:26-tempo, 145 mp, 169 k, 51,5/48,5 balans. Recovery 25 h.
Därefter 5km på spinningcykel, nivå 12, tid 10:39, MP 125. Kändes okej i benen men rätt hög puls, brukar bli så nr det är varmt.

Fredagen 16 juni. Skolavslutning och massage på eftermiddagen gjorde att det blev ett tidigt pass idag. Efter det sedvanliga glaset med citronvatten så körde jag runt 10km med Hybridcykeln på gatorna i Alvesta, var färdig med passet strax innan klockan 6.
Jag har märkt att efter att ha kört dessa tidiga morron-pass så blir jag förvånansvärt pigg i både kropp och knopp under förmiddagen. Vet inte vad det beror på men har sett effekten nästan varje gång jag provat. Kändes okej i benen, det är segt första 10 minuterna sedan bättre känsla.
Hybriden, Östra Alvesta, 10.88km, 22,5km/h, 105 MP.

Lördagen 17 juni. Känts bra i låret morronen efter massage, lite stum i vristen. Men ändå ingen löpning efter massage, de gånger jag sprungit dagen efter massage har det inte känts bra i benen. Denna massage går verkligen på djupet i ben-muskulaturen.
Blev MTB-cykling samt lite utomhusstyrka på förmiddagen, vackert väder och lagom varmt, 19-20 grader, svaga vindar och bara lätta sommarmoln som då och då skymde den annars värmande solen.
Glömde pulsbandet men uppskattade pulsen till runt 110-115 i snitt under dagens cykling.
MTB-cykling Växjö, Ca:34km, 24km/h, MP ca:115

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar