lördag 20 maj 2017

Värmebölja och 4 pass med löpning

En okej vecka vad gäller löpningen. Har inte känts så mycket i lår och vrist, men så hoppade jag över torsdagens pass och tandemcyklade med dottern i stället. En väldigt fin runda på torsdagseftermiddagen ända till Berg och Åby, totalt 6,8mil. Det var ett tag sedan jag cyklade här. Det går inte så fort med tandemcykeln. Tanken med den långa cyklingen var mer att vi skulle få komma ut i naturen och njuta lite av den vackra grönskan och alla ljuvliga dofter, framförallt när man cyklar förbi någon Hägg, det är som att känna doften av schampo utomhus, blir en som en doftbomb. Lagom varmt i torsdags, fredagen och lördagen har varit väldigt varma, runt 28-29 grader. Dagens löpning blev extremt jobbig trots det relativt låga tempot. Tar några veckor innan jag vänjer mig vid att springa i värme.


Från slussen i Åby, under torsdagens tandemcykling.


Söndagen 14 maj. Har känt mig lite stum i vristen under dagen, Blev först 13km lugn tandemcykling med dottern på eftermiddagen.
Senare cykel till Spånen och där sprang jag 6km stiglöpning. Kändes okej i vrist och lår, bara i de brantaste backarna som det stramade lite. Annars kände jag mig mjuk i benmusklerna, på ett sätt som jag inte gjort på länge.
Stiglöpning Spånen, 6km, 5:34-tempo, MP 130. Kadens 172
Väldigt vackert i naturen just nu. Perfekt temp och nästan vindstilla.
Därefter cykel till gymmet och 25 minuters bålträning.

Måndagen 15 maj. Har känts okej i lår och vrist under dagen. På kvällen blev det ett gympass.
Inledde med rodd. 5km, Tid 20:46, 187 i medelwatt. MP 128. Kändes bra i benen. Ökade lite sista 5 minuterna, snittade runt 210 watt då.
Roddmaskin, 5km.
Därefter överkroppsträning + baksida lår. Kändes okej.

Tisdagen 16 maj. Har känts okej i vrist och lår. På kvällen blev det halvkuperad distans, med kort farthöjning på 670 meter mitt i, höll 3:55-tempo under den delen, utan stopp innan och efter, blev inte helt slut efter den höjningen.
Kändes bättre än vanligt idag i vrist och lår men enligt klockan var det inte bra balans, den brukar stämma överens med känslan. Lagom varmt och medvind i början. Har varit rosslig i halsen under löppassen de 2 sista veckorna, vet inte om det beror på pollen? När jag inte springer känner jag inget. Har varit så här genom åren och det brukar komma lite i sjok.
Halvkuperad distans, med 670meter farthöjning. 11,11km, 4:21-tempo, 144mp, 169 kadens, 51,8/48,2 balans. Recovery 23 timmar.
Därefter 5km på spinningcykel som nerjogg. 115 mp, Tid 10:22. Kändes ok.

Onsdagen 17 maj. Ok känsla i lår och vrist under dagen. Blev väldigt varmt lagom till stiglöpningen på kvällen, cykel dit. Kändes bättre än väntat i benen. Bara lite svaga känningar i låret i de brantaste backarna.
Stiglöpning Spånen, 4,14km, 5:19-tempo, 127 MP. 173 kadens.
Därefter till gymmet för bål och baksida lår-träning. Kände av baksida lår lite mer då, annars ok känsla i övningarna.

Torsdagen 18 maj. Fint väder och dottern var ledig från skolan, studiedag. Jag tog ledigt från jobbet på eftermiddagen och det blev en lång cykelrunda med tandemcykeln. Denna rundan har jag inte cyklat på 2 år, men förr om åren när jag cyklade mer så var detta en favoritrunda. Det går inte så fort med tandem men det är inte tanken heller. Utan mer att njuta av naturen när det är som allra vackrast. Efter 4 mil stannade vi vid slussen i Åby och fikade. Vi hade medvind första halvan, hade hoppats på att vinden skulle avta mer än den gjorde när vi vände hemåt. Blev rätt trött i benen sista milen. Trots den relativt låga farten. Är inte van vid så här långa lågintensiva pass.
Tandemcykling med dottern. Alvesta-Berg-Åby-Alvesta, 68km, 20km/h. MP106

Fredagen 19 maj. Varmt, konstigt, när väl värmen kommer efter en seg och kall vår så fullkomligt exploderar det, idag är det 29 grader på termometern utanför fönstret klockan 16. Jag trivs bäst när det är runt 21-22 grader, då är det oftast väldigt behagligt. Jaja, alltid är något som skaver i den missnöjda själen.
Annars har det känts bra i benen under dagen, trodde att jag skulle få träningsvärk efter gårdagens långa cykling men inte känt något hittills, ingen kramp i natt heller som det brukar bli vid långa cykelpass för min del. Tror löparmusklerna också känner sig smånöjda då de slapp löpningen i går.
På eftermiddagen blev det ett lugnt cykelpass med Hybriden, lite sega ben, varmt och klibbigt i luften.
Benestadsrundan, Hybriden, 12km, 23km/h, MP 105.

Lördagen 20 maj. Varmt även idag, 22 grader vid start, sedan snabb ökning, kan tänka mig runt 25-26 grader sista 5km. Blev väldigt jobbigt, stannade 2 gånger utmed Växjösjön bara för att badda huvudet med lite kallt vatten, det svalkade skönt men räcker bara någon km, sedan kokar det igen.
Brukar alltid vara så varje år, när den första sommarvärmen kommer, kroppen är inte van och puls och ansträngning blir väldigt hög, jämfört med svalare pass. Sprang med bar överkropp. Måste bli väldigt jobbig för dom som ska springa i Göteborg i dag.
Annars kändes det okej i foten, lite känningar i baksidan av låret bitvis men inte så mycket som klockan visade. 47 timmars recovery, väldigt högt värde.
Distans Växjö, 15,3km, 4:37-tempo, 148mp, 168 kadens, 51,9/48,1 balans. Recovery 47 h.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar