lördag 13 maj 2017

4 pass löpning samt massage.

Ja, en vecka med 4 pass löpning, har ändå känts okej i veckan, även om vristen spökar lite mellan passen. Låret besvärar inte så mycket men finns där med svag påminnelse. På fredagen blev massage. Kändes bra denna gången, inte så spända muskler denna gången. Förra gången sprang jag dagen efter men det kändes inget vidare. I fortsättningen kommer jag inte göra det.
Så det blev cykling idag i stället. Nästan 5 mil i rätt lugnt tempo.
Löpningen denna veckan har varit utan farthöjningar och det har känts rätt bra bitvis. Känns som jag är hyfsat löpstark i alla fall på flacka parti. I backarna har jag tappat en hel del mot innan Växjöloppet och väldigt mycket om jag jämför med förra året då jag nästan uteslutande tränade i kuperad terräng. Men så fort jag försöker så känns det obekvämt i baksidan på högerlåret.


Nyutsläppta kossor i Gemla by. Tyvärr  allt mer sällsynt i Småland.


Söndagen 7 maj. Har känt mig lite stel och stum i vrist och lår under dagen. Körde ändå ett stiglöpningspass, lugnt, tänkt som återhämtning. Körde bara på den flacka delen, kändes stelt första halvan sedan lite bättre, men i uppförsbackar var det sådär känsla i benet. Skönt väder, Koltrastarna spelade fint i kväll, nästan så dom överröstade bilarna från väg 25.
Stiglöpning Spånen. 4.2km, 6:10-tempo, MP 123. Kadens 174
Därefter till gymmet för bål och lite lätt benträning, kändes ok.

Måndagen 8 maj. Har känts lite i vristen under dagen, låret rätt ok. På kvällen blev det gymmet. Glömde puls-bandet hemma
Inledde med roddmaskin. 5km, 180 i medelwatt, 21 minuter, trolig MP 128. Kändes helt ok i benen.
Därefter 25 minuter överkroppsträning samt lite baksida lår övningar. Kändes ok.

Tisdagen 9 maj. Har känts stumt i vristen. Men det blev ändå löpning på kvällen, körde halvkuperad distans från gymmet upp till Hanaslöv via Lekaryd. Är lite konstig löpkänsla för tillfället. Samtidigt som jag har känningar i baksidan av högerbenet känner jag mig hyfsat löpstark just nu. Var dock lite ovan vid uppförsbackar, fick ta i lite mer än väntat då. Stramade bitvis i vaden, från och till. Vristen kändes bra under passet. Slapp regnet och nästan vindstilla, bra väder för löpning.
Halvkuperad distans, 11km, 4:26-tempo, MP 142. 170 kadens. Balans 51,8/48,2.  Recovery 23 h.
Därefter lite cykel på gymmet för att varva ner.
5km på nivå 12, Tid 10:44, MP 106. Väldigt stelt första 5 minuterna sedan släppte det lite i benen och framför allt höger-vaden.

Onsdagen 10 maj. Blev stiglöpning på kvällen, cykel dit. Kändes bra i vrist och lår första halvan sen kom det lite stramande i låret och vaden smygande. Märktes på klockans balansmätning, första km var det nästan 50/50. Sedan blev det sämre, precis som det kändes i verkligheten också.
Stiglöpning Spånen. 4km, 5:47-tempo, 121 MP. 170 kadens.
Därefter lite bålträning på gymmet samt lite utfallssteg som avslutning.

Torsdagen 11 maj. Blev samma löprunda som i tisdags, nästan som en kopia i all statistik, denna gången var det lite lätt regn denna gången och sydlig vind. Kändes lite bättre än väntat i låret första halvan, klockans balans visade dock något annat. kände av låret svagt sista halvan, vristen bra och även vaden höll sig lugn. Kändes som en bra runda, särskilt på de flacka delarna kändes det bra i steget.
Halvkuperad distans, 11km, 4:23-tempo, MP 143, 171 kadens, balans 51,7/48,3 Recovery 22 h.
Därefter cykel som nerjogg. 5km på nivå 12, Tid 10:30, MP 109. Segt i början sedan bättre.

Fredagen 12 maj. Blev en lugn runda med MTB-cykeln på eftermiddagen, kändes ok i benen. Motvind första halvan.
Mtb-cykel Spånen, 12km. 22,7km/h. 111 MP.
Senare på eftermiddagen fick jag massage, lite djupare massage i framför allt skulderpartiet och baksidan av högerbenet. Denna gången var inte musklerna så spända som dom varit de senaste gångerna. Massören tror inte att vristproblemen hör i hop med mina besvär i högerlåret. När hon känner på ledkapseln så känns den inte riktigt som den borde lite mjukare, vattnigare. Jag berättade att jag som yngre stukade foten rejält några gånger och hon tror att det ka ha samband med de besvär jag har nu. Även stressfrakturen i foten för några år sedan kan påverka. Ska köra lite mer rörlighetsövningar med foten framöver.

Lördagen 13 maj. Dagen efter massage, förra gången sprang jag men det kändes inte bra. Så i fortsättningen kommer jag cykla i stället för att benen ska få lite mer vila efter djup-massagen. Kändes okej i låret, lite stum i vristen på morronen, men inte mer än en vanlig lördagsmorron.
Blev cykel från Växjö till Alvesta för att mata katten samtidigt som det blev lite lugn cykelträningen. På vägen till Alvesta var det medvind, hade Hybriden. Kändes bra i benen.
Växjö-Alvesta, Hybriden, medvind. 25,5km, 26,3km/h, 115 i MP.
Efter någon timme var det dags att cykla tillbaka. Bytte till MTB-cykeln. Nu blev det motvind och lite sämre väg bitvis. Kändes okej i benen men blev rätt trött sista 6-7km.
Alvesta-Växjö med MTB. Motvind. 23,3km, 22,6km/h. 116 i MP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar