lördag 15 april 2017

4 pass med löpning, ett med 5km hög tröskelpuls.

Skulle vilja skriva att det varit en normal och bra löparvecka, men på långfredags-kvällen började jag känna mig lite täppt i näsan. Tänkte först pollen men nu på påskaftons morron kändes det mer som förkylning, än så länge hyfsat pigg i kroppen men det känns täppt och lite tungt i huvudet.
Det är inte optimalt inför Växjöloppet, vill inte springa med förkylning i kroppen så nu kan det bli ett tag med enbart lugn cykelträning. 2veckor kvar till loppet, ungefär så länge som en normal förkylning brukar finnas i kroppen. Jaja, det är inte mycket man kan göra nu.
För mig brukar denna tiden, mitten på april och en månad framåt, vara märkliga. Jag har genom åren haft problem med björkpollen, för mig är symptomen nästan identiska med förkylning. Därför är det så svårt att veta. Men detta året och framförallt de sista dagarna så har det varit kallt och regnigt. Så denna gången lutar det åt en förkylning
Hade tänkt mig kommande vecka med lite kortare distanser med lite mer fart i stället, vad gäller löpningen.
Fram tills idag så har löpning rullat på som vanligt, har ungefär samma fart i kroppen som för 2-3 veckor sedan, om jag ska bli ännu lite snabbare på milen så måste det till mer snabba fartpass, men foten och låret klarar inte det just nu. Jag ligger precis på vad kroppen klarar. Kändes mer i låret under torsdagens pass än vad det gjort på ett tag. Det är ett tecken på att jag inte kan gå på hårdare för tillfället.
Nu är det bara att anpassa sig till rådande omständigheter och ta en dag i taget.

Nedan är den gångna veckans träning.

Söndagen 9 april. Har varit lite stum i vristen annars har det känts bra i låret. På kvällen blev det ett stiglöpningspass, kändes okej om än lite stumt i allmänhet inte så konstigt med det lite för långa passet igår. Cyklade till Spånen idag, MTB-cykeln.
Stiglöpning Spånen, 4km, 5:33-tempo. 126 bpm, 173 kadens.
Därefter till gymmet, körde bålträning och lite utfallssteg i 40 minuter, kändes okej.

Måndagen 10 april. Har känts okej i ben och fötter under dagen, lite stel och stum på morronen. På kvällen blev det först roddmaskin på gymmet. 5km, medelpuls 124. medelwatt 173. Tid 21:11. Kändes lite segt första halvan sedan bättre känsla, helt utan fartökningar idag.
Därefter, överkroppsövningar. Inte helt återställd i höger skuldra men kan ändå köra på runt 90% av vad ordinarie vikter. Kändes bra i övrigt.

Tisdagen 11 april. Har känts okej i ben och fötter under dagen, däremot har jag varit lite låg idag. På kvällen blev det ett rätt tufft distanspass med 5km hög tröskel. Lite ågren inför men det gick ändå bra. Körde fartdelen i västra Alvesta, ville inte ha för långa raksträckor när det var så kraftig vind, hade dock mer hjälp av vinden än vad den var emot.
Körde på känsla, 3-taktsandning och puls som fick styra farten. Hamnade på nästan samma tempo som förra gången för 2veckor sedan. 3.52-tempo i snitt under fartdelen. Kändes hyfsat bekvämt första 2,5km sedan allt tyngre, sista km blev väldigt tuff, lite uppför och motvind. Balansen mellan fötterna var nästintill perfekt under fartdelen, däremot lite sämre under distansfarten. Kände inte av låret så mycket idag, bara sista 2 km av dagens pass. Skönt när passet är klart, men det var inte så jobbigt som jag befarat, inför.
Distans inkl, 5km hög tröskel. 11km, 4:12-tempo, 148 mp, 169 kadens, 3:52-tempo under fartdelen.
Recovery 24 h.

Onsdagen 12 april. Har känts okej i ben och fot under dagen. På kvällen blev det först stiglöpning. Märkte rätt fort att benen var lite slitna efter gårdagens lite tuffare löpning. Men passet gick ändå bra och det kändes bara väldigt svagt i låret under rundan.
Stiglöpning, 4km, 5:39-tempo, 123 MP, 170 kadens.
Därefter till gymmet för bålträning samt lite utfallssteg.
Ingen cykel i dag, hade bilen till och från gymmet.

Torsdagen 13 april. Blev ett halvkuperat distanspass på kvällen, kändes lite mer än väntat i baksidan av högerlåret denna gången, det visade sig efteråt på klockans balansmätning. Har ändå känts okej under dagen i både fot och lår. Annars kändes det bra i kroppen i övrigt och efter lite stretch efter 8-9km kändes det bättre de sista km, trots en del uppförsbackar. Hade bilen även idag, dåligt väder hela dagen, men jag slapp regnet under löpturen.
11,11km, 4.22-tempo, MP 141. 170 kadens. Balans, 52,2-47,8  Recovery 20h.
Därefter 5km cykel på gymmet som nedvarvning, Tid 10:17, 110 MP. Kände en del i låret men annars inte så sliten efter löpningen.

Långfredagen 14 april. En ledig fredag, den första sedan början av detta året. Har varit en lugn dag. Har känt mig lite stel i låret och vristen under dagen. Hade ingen direkt tanke om träningen idag, mer än att det skulle vara lugnt. Blev ett gympass efter en tidig lunch.
Körde spinning-cykel. Nivå 12, 110 i MP, 20:03. Kändes helt okej i benen. Därefter lite bål och överkroppsträning, kändes också bra.
sedan lite vila och fika, solen visade sig och på seneftermiddagen blev jag lite sugen på att cykla upp till Hanaslövsberget. Blev inte cykel hela vägen upp, när det blev extra brant och med ungefär 500 meter kvar till toppen så steg jag av cykeln och promenerade sista biten. Hade varit perfekt om man hade byggt ett utkikstorn på toppen av berget, milsvid utsikt 360 grader i så fall. Det är något speciellt med bergstoppar, även om den i Alvesta inte tillhör dom högsta så är det tillräckligt för att se över hela Alvesta. Så mycket skog det finns, man lever sitt liv i samhället och tycker att det är stort på sitt sätt. Men när man kommer lite mer ovanifrån så krymper själva stadsytan till en liten del av den mäktiga omgivningen, Alvesta är verkligen inbäddad i granskog på alla håll och kanter.

Påskafton 15 april. Började känna mig lite täppt i går på kvällen, i dessa tider kan det vara både pollen och förkylning för min del. Dottern har varit förkyld någon vecka nu. I dag på morronen känns det mer som förkylning än pollen, lite tung i huvudet men hyfsat pigg i kroppen. Ställde in dagens tänkta lite längre lördags-löpning.
Tog ett lugnt mtb-pass på morronen i stället. Kändes lite segt i benen, men pulsen ändå hyfsat normal.
MTB- Benestadsrundan. 12,4km, 21km/h. MP 107.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar