lördag 10 december 2016

Koppmassage + 3 löppass. Varav ett med fart.

Sprang inte idag, har kört på varje lördag annars i några månader i rad. Men i samband med gårdagens massage så valde jag att idag vila löpmusklerna. Får se hur länge jag väntar nu till  nästa löppass. Känns på något sätt som att jag måste läka ut det här innan jag åter springer igen.
Är det någon gång man ska lite säsongsvila så är det nu.

Ett dygn efter "koppningen"
På bilden ovan syns koppningen som föregick massagen. om massören inte koppat hade hon inte kunnat gå på djupet som hon gjorde därefter, koppningen lyfter upp muskulaturen och förbättrar blodflödet genom musklerna.

Ett bra fartpass denna veckan, tisdagen, körde det på band. Fick riktigt hög puls på en 17km/h intervall, kom upp i 174 som maxpuls på den. Ändå kände jag mig inte så trött som jag förväntat mig efter den intervallen.

Söndagen 4 december. Har känts bättre än väntat i fot och lår. På förmiddagen blev det ett lugnt pass på Virdavallen, första halvan tillsamans med D. Kändes okej. Hade Boston 3-skorna. Kände endast av låret svagt sista km.
Distans, 4.11km. 5.30-tempo. MP.110. Kadens 165.
På kvällen ett gympass, inledde med 10 minuter CT, nivå 16, 111 i medelpuls.
Därefter 20 minuter mattlöpning, MP 110, bra känsla idag.
Avslutade med 25 minuter mag och vadövningar, helt okej känsla.

Måndagen 5 december. På kvällen blev det ett gympass, inledde med roddmaskin, 5km, drygt 21,5 minuter. 180 i medelwatt. Tog i hårt sista 2 minuterna. dryga 160 i MP då. Annars 127 sett över hela roddpasset. Kändes bra i övrigt.
Därefter överkropps och benstyrka, Körde inte alla benövningarna, lite återhållsam i lårövningarna, hade 60+80 kg på bak respektive framsida lår. Kändes okej.
Avslutade med 10km cykel på lite drygt 20 minuter, 110 i medelpuls. Kändes okej i benen.

Tisdagen 6 december. Körde ett fartpass på löpband idag, hade 1.a bandet. Lutning 0,5 % genom hela passet. De andra gångerna jag sprungit med klockan har farten och distansen mellan bandet och klockan stämt väldigt bra men idag stämde det inte så bra. I alla fall inte under huvudpasset.
Körde 10km på det passet. Varannan km i 4.30 tempo, 13,3km/h. och varannan km i 4:00 tempo15km/h. Kändes okej, blev jobbigt sista 2 fartkm, men inte som ute. Klockan visade dock runt 4:45 samt 4:10 på de olika delarna. Kände av högerlåret svagt under passet.
Fartlek, Varannan km, 4:30/4:00. 10km. 0,5% lutning, mp:150. Max:164. Kadens 177.
Därefter körde jag 1km 17km/h, 0,5% lutning. Blev tufft sista 400 meterna annars bra känsla i benen.
1km 17km/h. MP:166, Max:174. Kadens 190
Lång stretch efter passet.

Onsdagen 7 december. Har känts lite i benen idag efter gårdagens lite tuffare löppass, men på ett bra sätt. I övrigt bara väldigt svaga känningar i de vanliga problemområdena.
På kvällen blev det ett gympass. Inledde med CT, nivå 16 i 20 minuter, MP 108. Kändes lite segt i benen i början, lägre medelpuls än vanligt.
Därefter Bål och benträning. Tog det lugnt på benövningarna, 10-15kg lägre vikter än ordinarie på lårövningarna.
Avslutade med cykel, nivå 12, 10km på dryga 20 minuter, MP:101 Kändes bra i benen.

Torsdagen 8 december. Har stramat en del i baksidan av högerbenet under dagen, både högt upp i vaden samt låret. Var inte orolig för att det skulle hindra löpningen men inte helt perfekt känsla.
Hade mina gamla Boston 3-skor. Dessa är dom bästa på asfalt i lite lugnare tempo. Körde utan kadensfokus idag, bara för att få till så avslappnad löpning som möjligt. Hamnade på runt 168 i medel. Lite över innan fokussatsningen, låg på runt 165 i detta tempo innan.
Kände tyvärr av baksidan av benet hela rundan, svagt molande och dragande. Men det förvärrades inte under rundan. Annars en bitvis lätt och bekväm löpning, hade lite flyt med den rätt hårda vinden idag. Som mest öppet i medvinden. Så det påverkar till den bitvis positiva känslan.
Lång dynamisk stretch, samt bastu efter passet.
Distans utan kadensfokus, 12km, 4.29-tempo. 138 i MP. 168 i medelkadens.

Fredagen 9 december. Blev ett tidigt pass idag, i stället för den sedvanliga 15minuterspromenaden efter uppvaknandet så blev det en cykeltur. 10km inne i Alvesta med brukscykeln. Hade svårt att somna i går så det var lite segt i inledningen. Tog det rätt lugnt. Ska på massage på eftermiddagen så det blir ingen mer träning idag.
Cykel i Alvesta, brukscykeln. 10,7km. 20km/h. MP 109
På eftermiddagen blev det massage med koppning. 4 koppar på baksidan av låret. Massören sa att jag hade en liten inflammation i närheten av fästet nära baksidan av högerknät. Kopparna var inte så sköna men det ska nog göra verkan. Efter kopparna suttit på plats 10 minuter så började hon massagen, eftersom kopparna ökat cirkulationen så var inte musklerna så ömma. Då kunde hon gå på med lite hårdare massage. Är lite öm efteråt, kan fortsätta springa men ska undvika backig terräng.

Lördagen 10 december. Blev ingen löpning idag. Låret har känts bra efter gårdagens behandling, men efter lite inre övervägande med mig själv så bestämde jag mig för att avstå dagens planerade lite längre löpning. Bättre att ge kroppen en chans att återhämta sig. Har tänkt kombinera med 3 dagars Voltarenbehandling, 2 tabletter om dagen i 3 dagar, 25mg/tablett. Är inte så förtjust i tabletter men kommer ändå ge det 3 dagar eftersom massören sa att det ska vara bra för inflammation i muskler och senor.
Blev cykel på gymmet i Växjö, först hade jag tänkt mig utomhus, men misstänkt punktering, som inte hanns med att fixa på förmiddagen gjorde att det blev inne i stället. Blev ett tufft pass. 60 minuter totalt. Inledde med 20 min, nivå 12, runt 115 i MP. Därefter 30 minuter på nivå 14, 200 watt. Sakta stigande puls, inledde på 120 och i slutet var den uppe på 160. Väldigt ansträngande. Avslutade med 10 minuter på nivå 12. Totalt 60 minuter. 33km/h. MP:132 Maxpuls: 160.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar