tisdag 8 november 2016

Nya skor. Adidas Adizero Boston 6.

Observera att detta inte är ett av Adidas sponsrat inlägg, tyvärr. Jag har fått betala alla mina skor själv. Har säkert över 20 par nu. Jag vill bara dela med mig av mina erfarenheter av för mig bra löparskor.

 Har försökt få tag i ytterligare ett par Boston 5 ett tag, men det har varit slut överallt där jag försökt, i alla fall storlek 44. Så det fick bli ett par 6.or  till slut, var lite orolig att dom ändrat för mycket i den fina löpkänslan som funnits i 5:orna. Kanske är för tidigt att redan efter ett pass ge ett omdöme, men jag tar risken, 6.orna verkar vara lika sköna som 5.orna.

Har sprungit ungefär 65 mil med 5:orna. Har varit väldigt nöjd med dom, lätta och följsamma. Ändå har dom känts bra dämpade. Är dom enda skorna som jag inte fått mer ont i baksidan av vänsterhälen. Skorna väger runt 250 gram i storlek 44, Har ett "dropp" på 10mm.

Jag har smalare fötter än genomsnittet och högre fotvalv än de flesta, är precis att den yttre delen av foten gör avtryck i golvet efter att jag duschat. Tror att just dessa skor passar smala fötter med relativt höga fotvalv bäst.

Sprang det första passet med 6.orna idag, kändes väldigt sköna. Väldigt lika 5:orna i känslan, eftersom dessa är helt nya så kändes dom mer dämpade än 5:orna som jag sprungit 65 mil i nu.

Det enda problemet som varit med 5:orna och som tyvärr kom redan efter 15-20 mil vara att boostmaterialet under hälen - man kan se var jag satt en pil på den översta bilden och den nedersta skon - inte har hållit, det har spruckit i "sömmarna" och småstenar har kommit i mellan och in i sulan. Det känns inte under löpning men irriterar då man vet att stenarna finns där och vetskapen om att det är sten i skon gör att känslan av att skorna ökar i vikt, helt i onödan, finns där och stör den annars så fina känslan i löpningen.

Man hade kunnat lösa det med mer skyddande gummi även under hälen, som skyddar det känsliga boostmaterialet. Tyvärr har tillverkarna tydligen inte blivit informerade om detta.

Den översta skon är Boston 6, den nedre Boston 5, 65 mils löpning, fortfarande i bra skick annars.


Pilen visar vad det samlas småstenar i sulan.

Silvertejpad men håller bara någon runda.Men annars är jag mycket nöjd med skorna, passar mina fötter ypperligt. Har provat massor med olika skor. Men på nått sätt kommer jag alltid tillbaka till detta mellansegment, tillverkade av Adidas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar