lördag 19 november 2016

4 löppass, varav ett med riktigt bra känsla.

En helt okej löparvecka med 4 pass. Det bästa passet kom i tisdags, ett intervall/fartlekspass i flack terräng på västra Alvestas cykelvägar. Kände mig för en gång skull väldigt pigg i benen under själva fartdelen. Troligen tog det passet rätt mycket på kroppens resurser för resten av vecka har det varit lite trögare i löpningen, både torsdagspasset och dagens pass var med sega ben och lite tung känsla.
Men totalt sett är jag väldigt nöjd med veckan, framför allt tisdagens fartpass.

Söndagen 13 november. På förmiddagen blev det en kort och lugn återhämtningsrunda med D. Kände mig sliten i kroppen, tydligt att gårdagens pass satt i både ben och kropp. Kände av baksidan av högerlåret en del under passet. Annars inte direkt ont någonstans, bara stumt och stelt. Tunga ben helt enkelt.
Lugn distans, 4km, 5:16-tempo. 111 i MP.
På kvällen blev det gymmet. Körde först CT, nivå 16, 20 min, 113 i mp. Kändes bra i benen, piggare än i förmiddags.
Därefter 20 minuter överkroppsträning, kändes också bra.
Avslutade med 10 km på spinningcykel, nivå 12, 100 i kadens, 20 minuter. 110 i mp. Lite segt första 10 minuterna sedan kändes det bra sista 10 minuterna.

Måndagen 14 november. Började gympasset på kvällen med höjdhopparmattslöpning. 2*10 minuter. Medelpuls på 112, kändes helt okej. Därefter bålövningar, i 20 minuter, lite tyngre än vanligt, men ändå okej känsla.
Avslutade med CT, nivå 16, 20 minuter, 117 i medelpuls, kändes bra i benen men hade lite känningar i baksidan på högerlåret. Brukar inte kännas i den maskinen. Kanske stretchade lite hårt mellan bålövningarna.

Tisdagen 15 november. Har känt mig allt piggare i benen under dagen. Hade svårt att bestämma mig för vilken typ av fartpass det skulle bli idag, mörkret begränsar samt att jag vill undvika kupering för att inte förvärra höger lårs baksida mer. Fick bli fartlek i flack terräng, på cykelvägar i västra Alvesta. Körde en runda på 1670 meter, visade det sig i efterhand. Av dessa meter blev 950 meter fart och 720 meter joggvila mellan. De 950 meterna väldigt flacka, lite svagt utför första halvan och med en liten knäpp uppför sista 50 meterna. Det drev upp pulsen i slutet på intervallerna.
Kändes bättre än på länge i benen, särskilt första 3-400 meterna på varje intervall, innan andning kom upp i 3-takt. Hade 180 kadens på intervallerna och ungefär efter 400 meter kom andning upp i rätt läge. Fick till hyfsad 3-taksandning idag. Blev inte helt slut efter varje intervall, körde joggen mellan intervallerna utan stopp.
Det blev följande tempo på de 4  950-metersintervallerna, 3:34/3:34/3:38/3:38. Mp 151/159/160/161. Slutpuls 165/166/170/170.
Blev segt på distansen efter intervallerna, kände av högerlåret en del under hemlöpningen.
Men i övrigt väldigt bra löpkänsla idag, kom upp bra i steget under fartdelen.
Fartlek/intervaller. 14,5km, 4:25-tempo, 141 mp, kadens 174

Onsdagen 16 november. Det har känts en aning i benen efter gårdagens rätt tuffa pass, men ändå mindre än väntat, inte direkt ont någonstans, bara sliten på ett bra sätt.
På kvällen blev det ett gympass. Började med 2*10 minuter mattlöpning, 111 i medelpuls, kändes helt okej i fötter och ben.
Därefter överkropp och benträning, kändes okej, även om det var slitigt på bröstövningarna.
Avslutade med spinningcykel, 10km på drygt 19 minuter, 117 i medelpuls, kändes bra i benen.

Torsdagen 17 november. Blev en rätt bra runda, hade fin medvind första 3km på asfalten. Sedan blev det tungt på grusvägarna och elljusspåret då säsongens första tjällossning kommit. Kändes som om någon satt tyngderna runt fötterna, tempot sjönk från 4.25 till 4.45 med en gång. Är lite för dåligt lyse också. Det bli partier som springs i nästan totalt mörker, särskilt där lamporna är trasiga. Men det ger ändå bra träningseffekt. När jag kom ut på asfalten igen, med 1,5km kvar kändes det som om blev befriad från tyngderna och det gick åter lite lättare att springa.
Kände av högerlåret under hela rundan, men bara svagt. Annars bra känsla.
Tycker det är lite svårt denna perioden utomhus. Från mitten november fram till mitten januari är det mörkerlöpning i veckorna. Inte samma känsla. Även om jag kommer igång så fort som möjligt efter jobbet, runt 16:15, så försvinner det lilla svaga dagsljuset snabbt. Blir så begränsande rundor att springa, när sedan snön kommer blir det än värre. Får vara glad så länge den håller sig borta från vägarna.
Halvkuperad Kadensdistans, 175. 12,5km. Medeltempo 4.32, medelpuls 141.

Fredagen 18 november. Körde ett lugnt pass på gymmet, började med CT, nivå 16, 20 minuter och 113 i medelpuls, kändes bra i benen.
Därefter bål och överkroppsträning, allt kändes bra, förutom bröstövningarna, där är jag inte riktigt i fas med ordinarie vikter, får ta i allt vad jag är värd för att klara dessa.

Lördagen 19 november. Blev ett distanspass idag. Hade tänkt mig runt 20km men det blev 16km idag. Utgick från gymmet i Växjö, så det blev en lite annorlunda runda, benen var sega idag, kändes inte lätt någon gång under dagens runda, första 5km i motvind, men den lätta känsla jag hoppades skulle komma när jag fick medvind kom aldrig. Inne i bokskogen var det lite sugande underlag
. Kände av högerlåret en del under dagens runda, för övrigt bra känsla i fötter och ben.
Kadensdistans, 175, 16,3km, 4:30-tempo. Medelpuls 143.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar