lördag 24 september 2016

Musikmilen 2016.

Lördagen 24 September. Musikmilen 2016.

 Till i år hade dom flyttat start och mål. Starten var ungefär 140 meter ifrån själva målbågen. Det gjorde att efter att man startat så fick man först springa 140 meter, sedan sprang man igenom målbågen, men den skulle vara avstängd. När jag väl kom i mål så visade klockan att jag sprungit 10km+140 meter. Lite tråkigt om det diffar så mycket. Frågade över 15 personer om var deras klockor mätt upp. De flesta hade mellan 130-160 meter längre. Frågan är om det var våra klockor som mätt fel eller om det är banan som inte är korrekt.

Musikmilen 2016. Tid 39:17

Jag hade väldigt svårt inför att veta formen för dagen, bara ett tufft pass de senaste 3 veckorna.
 Hade bestämt mig för att öppna i runt 3.55- tempo de första 5km. Höll mig rätt bra till den planen och det kändes väldigt lätt de första km. Kändes som jag kunde ökat något men körde ändå på som tänkt.

Hade bra koll på vinden, visste att det var medvind de första 5km. Så inte så viktigt med någon bra rygg första halvan. Hade bara en i närheten av första 5km, det fanns en klunga på 5-6 löpare 30-40 meter framför mig, avståndet pendlade mellan 30-50 meter. Hade 3-taktsandning, utandning på vart 3:e steg. Kändes nästan för lätt, men som sagt, jag visste inte vad jag hade för kapacitet över en mil, så jag vågade inte riktigt köra hårdare, delvis för att jag visste att det skulle bli motvind de sista 5km, samt om jag hade någon bra rygg då.
Strax efter 5km passeringen kom den längsta backen, här kom jag ifatt 2 stycken och sprang förbi dom, hörde på deras andning att dom var rejält trötta, i den efterkommande utförslöpan tryckte jag på lite mer, insåg att jag nu bara hade 3-400 meter på mig att komma ifatt nästa klunga, som nu var nere på 4-5 personer. Fick ta i lite mer nu, kom ifatt precis innan det öppnade upp sig och motvinden kom i emot oss. Fick lite vila nu bakom en stabil rygg. Två stycken till släppte och vi var nu bara 3 stycken tillsammans.
 7km passerades och jag var fortfarande väldigt pigg och stark. Hade lite funderingar på att öka, men insåg att jag inte skulle tjäna något på att gå upp och dra i motvinden, hade nog inte gått fortare utan jag hade istället blivit tröttare. Han som drog låg på ungefär 3.55- tempo. Låg kvar och tänkte eventuellt öka med 2km kvar. Men då började det bitvis gå svagt uppför både efter Trummen och senare upp mot simhallen. Killen framför mig ökade till runt 3.50 tempo och jag började bli allt mer ansträngd. Men ändå inte på rött, tyckte att jag behöll ett bra steg. Sista km kändes också bra inledningsvis, de sista 4-500 meterna är svagt uppför och nu ökade killen framför mig rejält, fick verkligen ta ut det sista nu, 140 meter innan mål pep klockan för 10km. Sista 140 meterna gick i 3:10 tempo. Tog ut allt. Men återhämtade mig ändå snabbt efter målgång. Jag tackade killen som varit så stark. Han var helt utpumpad.

Min tid blev 39:18 enligt min klocka. Tror den oficiella tiden blev 39:13, inte sett några resultat ännu. det verkar nu efteråt som att jag är den enda som inte kommit med i resultatlistan, väldigt surt, betalat 500kr, och får inte ens mitt namn i resultatlistan, skit samma, men rätt ska vara rätt. Har mailat, får se om det blir någon korrigering från arrangörerna?

Har kollat på sighten jogg.se. De som har valt att visa sin data har alla mätt längre än 10km. Tror egentligen att jag skulle haft en tid på runt 38:45 ungefär.

Lite besviken på mig själv att jag inte pressade ur det sista idag. Kan berott på att jag fick en väldigt bra rygg i motvinden och att det hade varit tufft att försöka komma ifatt nästa rygg. Då hade jag kanske gått över på rött och i stället fått betala ett högt pris.
Körde med 3-taktsandningen hela loppet, det kändes väldigt kontrollerat.
Medelpulsen: 167 slag och maxpulsen 185. Är väldigt nöjd med hur loppet utformade sig. Hade flyt med att få en bra rygg, som höll perfekt tempo sista 4-5km.

Nu på söndagen dagen efter, har jag dock fått rejält ont i undersidan av vänsterfoten, kände inget under loppet, bara väldigt svagt på nerjoggen, men framåt lördagkvällen blev det allt värre och nu kan jag inte sätta ner foten riktigt. Någon form av sträckning, troligtvis någon sena som blivit rejält uttänjd.

Vikt för dagen. 73-73,5kg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar