lördag 14 november 2015

Grå november.

Idag var det verkligen november, på alla håll och kanter, blåsigt, regnigt och kallt. Och en väldigt dyster bakgrundsstämning med det som hänt i Frankrike under gårdagskvällen.
Ställde in det nu obligatoriska cykelpasset på lördagar. Blev cykel på gymmet i Växjö idag i stället.
Låret har inte blivit bättre, men heller inte sämre, är status quo som gäller. Börjar bli lite uppgiven vad gäller löpning framöver. Är detta månne ytterligare en kronisk löparskada, har ju sedan tidigare lite besvär med en vänsterhäl och en högerfot.
Provade lite lätt på löpbandet igår, gick bra i 10km/h, men sedan när jag efter 5 minuter ökade till 12km/h så kändes det inte bra, varken i lår eller något annanstans, visst hade jag 40 minuter på CT inför det lilla testet men trodde att det skulle kännas bättre än så här.
Får fortsätta med min alternativa träning, som funkar för min kropp. En dag i taget, till slut så läker det och jag kan åter snöra på mig löparskorna.
Nedan följer den gångna veckans alternativa träning.

Söndagen den 8 november. Hade lite svårt att sova i natt, blåste rejält. Vaknade lite stum och stel i ländryggen. Har känts rätt okej ett tag nu men idag ville det inte släppa förrän det var dags för kvällens gympass. Tycker dock att jag fortfarande är rak i bäckenet som naprapaten rättade till för 6-7 veckor sedan.
 Dessförinnan en lugn dag med D, senare på dagen simning med dottern.
På kvällen ett gympass, eftersom jag körde rätt hårt på cykeln och sov lite sämre i natt så trodde jag att det skulle vara segt i benen. Men det kändes väldigt bra och jag beslöt mig för att köra på, ett 200-wattspass i 20 minuter. Blev 209 i snitt, kändes tungt men ändå med full kontroll. Ökade lite sista 500 meterna och fick upp pulsen till 161. Annars låg den på runt 150 efter halva passet. Tog ungefär 19.45 att ro dessa 5 km. Runt 38 drag/minut.
Därefter överkroppsövningar, samt ben och lite magövningar. Hoppade över höftövningarna med bakdrag, bara för att se om det påskyndar läkningen av min lårskada.

Måndagen den 9 november. En promenad med dottern efter jobbet, lite mat och sedan ett gympass. Ett lite tuffare konditionspass var på schemat. Som det brukar på måndagar. Måndagen är den vardagen i veckan som jag brukar vara som piggast i kroppen. Därför brukar jag köra de tuffaste passen på måndagar. Blev en kopia av förra måndagens timslånga crosstrainerpass. Denna gången var pulsen åter mer normal jämfört med förra veckan. Kändes inte heller så tungt. Men sista 15 minuterna var rejält jobbiga men på en hyfsat kontrollerad nivå.
Började med 10 minuter på nivå 16, 115 i slutpuls.
Därefter 20 minuter på nivå 20, runt 140 i slutpuls.
Avslutningsvis 30 minuter på nivå 22, rätt snabbt runt 150 i puls. Sista 15 minuterna låg pulsen stabilt på runt 158, men det blev allt tyngre ju längre tiden gick.

Tisdagen den 10 november. Ibland blir inte dagarna riktigt som man tänkt sig. Fick hämta dottern från skolan då hon blivit lite febrig på förmiddagen, ingen promenad på kvällen som vi brukar.
På kvällen blev det ett lugnt gympass. Först CT, 20 minuter på nivå 16. Därefter överkroppsövningar samt ben och magövningar, kändes okej idag.

Onsdagen den 11 november, en promenad med dottern efter jobbet. Därefter lite mat innan ett lite tuffare konditionspass stod på schemat.
En kopia av förra onsdagen, men med en lite tuffare känsla.
Började med rodd, men "min" favoritroddmaskin var upptagen inledningsvis, fick ta en av de andra, men dom är trögare och stummare på något sätt, svårt att hitta rätt rytm på dom. Efter 1 km kunde jag dock byta till den ordinarie. Blev ungefär 205 i snitt, blev väldigt trött idag. Runt 155 i slutpuls.
Därefter 5 minuters pustning innan spinningcykeln, Pulsen steg till 150 efter bara 4-5 minuter, körde på nivå 14, 100 i kadens, runt 205-210 i medelwatt. Förstod att det skulle bli 20 tuffa minuter med så snabb pulshöjning. Efter 10 minuter runt 160, därefter sakta höjning, sista 5 minuterna på "stabila" 165. 94% av mitt träningsmax. Då brände det i låren.

Torsdagen den 12 november, efter jobbet promenerade vi hem till mig, lite mat och sedan iväg till ett nytt gympass.
Ett lugnt pass med CT, nivå 16 i 20 minuter, precis så att jag blir svettig. Därefter överkroppsövningar och magövningar, hoppade över benövningarna idag, för att vila låret lite. Känner fortfarande av låret. Blev lite småspringande i dag på jobbet och det känns direkt. Fick två långa promenader idag, fick punktering på cykeln, så det blev en ofrivillig promenad hem till lunchen.

Fredagen den 13 november. Ett konditionspass på gymmet. Körde CT, först 10 minuters uppvärmning på nivå 16, runt 115 i puls. Därefter 30 minuter på nivå 20. Runt 135-140 i puls under hela passet, kände mig pigg och ville fortsätta när jag väl blivit varm. Provade lite löpband, körde 5 minuter på 10km/h, kändes okej. Därefter vred jag upp till 12km/h, 5min/km tempo. Men det kändes inte bra, stelt och stramt, kände även av låret. Besviken avbröt jag efter en halv minut.

Lördagen den 14 november. Vaknade upp till ett ihållande regn, 7-8 grader, blåsigt. Inget väder för cykling. Bestämde mig för att prova gymmet i Växjö, som vi har tillgång till nu när det är en ny större ägare till gymmet i Alvesta.
Det finns exakt likadana spinningcyklar där som i Alvesta. Körde ett pass på 60 minuter. Det blir jobbigare och enformigare inomhus. Hade först tänkt mig 90 minuter. Men iddes inte riktigt idag.
Började med 20 minuter på nivå 12, 95rpm, puls runt 105. Därefter 20 minuter på nivå 14, 100 rpm, strax över 200 watt. Puls runt 145 i slutet. Sedan 10 minuter på nivå 12 igen, puls runt 120 denna gången. Avslutade med 10 minuter på nivå 14. Runt 150 i slutpuls. Sedan var jag nöjd för dagen. Det ironiska var att på vägen till gymmet, så sprack molntäcket upp och under hela mitt inomhuspass så sken solen utanför. Men jag hade redan bestämt mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar