fredag 24 juli 2015

Alternativ träning, igen.

Skulle sprungit en kort runda igår men det funkade inte, kände lite mer än molande i baksidan på vänsterlåret så fort jag tog ett löpsteg. Efter uppvärmningen avbröt jag passet. Hade säkert kunnat springa om jag var jagad av något men det skulle bara försämra skadeläget ytterligare. Är bara att konstatera att passet jag sprang i tisdags, som kändes helt okej, aldrig skulle ha sprungits. Det är konstigt hur klart allt blir i eftertanksamhetens skarpa sken? Det är så livet levs, man går baklänges in i framtiden med blicken fäst mot dåtiden.

I onsdags blev det ett lite annorlunda cykel/gång-pass. Onsdagens cykel/gång-runda
Cyklade med Mountainbiken mot Notteryd, ett naturreservat utanför Växjö. Där finns en stig runt området på 7 km ungefär. Hade tänkt mig att jag kunde cykla den, fast det var ingen bra idé. Det var stig, riktigt besvärlig stig, kuperat och massor med stenar och rötter. Här är det till och med svårt att springa, skulle vara väldigt svårt att komma under 6:00 tempo, i alla fall dom 2-3 km som jag gick innan jag hittade en grusväg ut ur reservatet. Rundan blev nästan 30 km, allt i ett rätt lugnt tempo. En sak som överaskade mig på ett positivt sätt var att i en lång utförsbacke efter golfbanan i Fylleryd var att pulsen sjönk ända ner till 46 slag. Det har jag inte varit med om innan under ett cykelpass, under 60 har hänt innan men inte så här lågt. Möjligt att jag är i bra konditionsform? Men jag har inget "forum" att manifestera den inom. Löpning har det inte blivit mycket av den senaste månaden, roddmaskin och crosstrainer har jag inga andras referenser att jämföra med. Tror att förra veckan, med dubbelpass nästan varje dag nu visar sig i formkurvan rent pulsmässigt i alla fall.

Eftersom jag ställde in löppasset igår så blev det crosstrainer i stället. Först nivå 16 i 10 minuter, hade runt 105 i medelpuls. Sen nivå 18 i 20 minuter, 120 i medelpuls, väldigt låg puls för att vara mig. Därefter 20 minuter på nivå 20, hade runt 135 i medelpuls. Också lågt. Kände mig väldigt stark och behövde inte gå på max som jag fick göra på samma typ av pass förra veckan. Det är stor skillnad på att köra ett konditionspass om dagen jämfört med som förra veckans 2 pass. Körde även 10 minuter på rodden, 225 watt i snitt, pulsen runt 150, också rätt lågt.

Idag, fredag blev det ett lite över 4 mil långt cykelpass. Rätt kuperat bitvis. Cykelrunda med mountainbiken.
Tog det rätt lugnt. Mer som ett långpass om jag skulle sprungit. Kändes lite i vänsterlåret, men bara i de brantaste uppförsbackarna. Den avslutande halvan av rundan har jag aldrig cyklat innan, så jag fick stanna ett par gånger för att säkerställa att jag inte cyklade helt fel. En del väldigt krävande backar, som drog upp pulsen en del. Tyvärr rätt kyligt. Det vill inte bli sommar. Särskilt här i inlandet, så kommer det varje dag rätt tunga mörka moln, även om det inte regnar så kan man inte njuta av solen. Samt i kombination med västvinden som råder, så blir det höstkänsla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar