lördag 20 juni 2015

Långpass, 22 km inkl, 5 km fartökning. Framfotsrunda 319

Blev ett helt okej långpass, även om fartdelen kändes något tyngre än vanligt. Hade inte riktigt samma energi som jag bruka ha på lördagar, ändå har jag fått en extra arbetsfri dag. Det är möjligt att det blev någon öl för mycket i går som satte ner orken en aning.

Dagens långpass

Fartökningsdelen kom lite tidigare än vanligt men i stället med mer kuperad terräng. Svårt att veta hur mycket det sänkte farten, det är inte extremt kuperat, enligt klockan 41 meter upp och 42 meter ner under 4,96 km. Det är 2 långa uppförsbackar, fast å andra sidan 2 långa nerförsbackar efter dessa. Tror höjdskillnaden under hela denna delen är rätt jämn. 166 meter över havet vid starten och 168 vid målgången. Så då borde det vara mer positiva höjdmeter men vid analysen var det tvärtom när jag summerade varje km. Men det går inte riktigt att lita på GPS:en när det gäller höjdmätning. I alla fall, jag körde på så hårt jag kunde under dessa 5 km, fick sänka farten lite mitt i för att inte gå över gränsen. Hade 161 i medelpuls, vilket är högt för mig. Andningen var hög men kontrollerad, 3-takt. Medelfarten blev, 3:58/km. Något saktare än när jag springer runt Växjösjön. Det är flackare runt Växjösjön men jag tror inte jag hade kunnat springa på 3.52 i snitt runt Växjösjön i dag, som jag gjort de 3 sista gångerna med samma upplägg på passet.

Får ändå vara nöjd med passet totalt sett. Körde efter fartdelen, 2 varv runt Växjösjön, cirka 11 km till, efter fartökningen. Det kändes helt okej. Höll ungefär 4.45 i snitt, lite för snabbt men väldigt lugn andning. Blev riktigt trött i rumpan sista km. Annars var vaden inte alls så besvärande som den varit tidigare i veckan. Nu några timmar efteråt är jag dock rejält sliten och lite stel både här och där.

I går cyklade jag cirka 25 km på mountainbiken, rätt så lugnt pass, Gårdagens cykelrunda.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar