torsdag 4 juni 2015

Kuperad distans 16 km. Framfotsrunda 312

Blev en lite märklig runda, har återigen haft lite problem med min vänstervad, men bara när jag springer. Körde ett väldigt lugnt stiglöpningspass med dottern i går och det stramade på utsidan av vaden nästan hela tiden. I dag var tanken att det skulle bli ett lugnt distanspass, utan fartökningar eller backintervaller insprängda. Men däremot rätt så kuperat.

Dagens runda

Försökte vara noga med hållningen och att få fram höften, men det är lite svårare i de lite lägre farterna. Vädret var perfekt idag, 15 grader och solsken, svag vind som inte störde speciellt mycket. Springer man mestadels i skogen så är man som väl är inte så "drabbad" av vinden. Det började mola nästan omgående i vänstervaden, men inte så att jag hade några tankar på att avbryta passet. Efter några kilometer så försvann det nästan helt sedan vandrade det runt på något konstigt sätt som jag inte varit med om innan. I bland stramade det på baksidan bara för att någon kilometer senare stram på insidan av vaden. Försökte mota bort dom negativa tankarna och bara köra på. Det var som värst efter 7-8 km och på asfaltsdelen efter 9 km ungefär. Sedan blev det åter bättre på grusvägen och de efterföljande elljusspåren. Den näst sista kilometern som brukar vara så svår kändes idag väldigt bra, fick nästan hålla igen lite, väldigt märkligt, det är rejält kuperat där också. Samt att jag hållit på i 15 km. Så kroppen borde inte reagerat så. Sista kilometern blev tyngre, den är i och för sig mest uppför.

Nu någon timme efteråt känns det bra, efter en hel del foamroller och bastu direkt efter passet.

I går körde jag crosstrainer, det var länge sedan. Körde på level 15. runt 160 watt i 20 minuter. Blev rejält trött i slutet. När jag körde som mest i vintras körde jag på level 18 i nästan 190 watt. Därefter ben och höftövningar. Samt 1*5 minuter i höjdhopparmattan.

Det blir inget lopp på lördag. Hade annars lite tankar på ett kuperat traillopp i Lammhult. Men vaden och motivationen för ett sådant lopp är inte på topp. Nu får jag försöka fokusera på en hel del styrka för att om möjligt få ordning på mina fot och vadproblem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar