måndag 1 juni 2015

Backtempo, 6km. Framfotsrunda 311.

Blev ett rätt bra pass, kändes lite segt i benen i början och slutet. Var nog inte riktigt återhämtad efter lördagens lopp. Körde dessutom ett rätt tufft gympass igår.

Dagens backtempo.

Direkt efter jobbet cyklade jag till Hanaslöv, 8 km enkel resa. Irriterad efter en hemsk eftermiddag på jobbet. Brukar ha problem med måndagarna men denna måndagen började på ett bra sätt och jag fick rätt mycket gjort på förmiddagen, vi har haft produktion även på helgerna i 2 månader så det blir alltid extra rörigt på måndagarna, dels ska helgens efterbörd tas om hand dels så är hela veckan som ligger framför oplanerad så det är extra tufft just på måndagen. Fast denna måndagen flöt det  på bra ändå.
Sen på eftermiddagen så kom det frågor som är helt omöjliga att besvara utan att gissa eller ljuga, från stressade säljare. När det dyker upp sådant mitt i måndagsstressen så blir det för mycket. Blir man sen mer eller mindre pressad på att avlämna svar innan dagens slut så rinner det till slut över och jag tappar kontrollen. Vill bara försvinna därifrån och mår riktigt dåligt. Nästan svårt att andas. I dag brydde jag mig inte om vad dom sa eller pressade på med, för jag fann frågorna fullständigt irrelevanta och dessutom meningslösa, då dom var omöjliga att besvara utan att ljuga. Jag förklarade att jag inte fann någon mening i att gissa fram ett svar så därför fick dom heller inga svar. Det var inte populärt och jag får säkert lida för det framöver. Men i bland blir det helt enkelt bara för mycket.

Så när jag väl kom där i från så var det skönt att få skingra tankarna och koncentrera sig på löpningen för en stund. Bra väder för en gångs skull och under uppvärmningsvarvet kändes det så avkopplande och jag drömde mig bort till semestern. Då bestämmer jag själv över mina dagar, inte massa säljare eller chefer som styr över mig. Då infann sig ett lugn inom mig och jag kunde fokusera på backlöpningen. Körde allt i ett svep, utan att stanna, så tempot blev lite lugnare än om jag kört rena intervaller med vila mellan varje. Benen svarade bättre än väntat. Sista 2 km blev dock rätt tunga och då stramade det lite i låren. Försöker vara noga med att korta ner stegen i backen och hålla blicken högt. Sen i nerförsbacken så tar jag det rätt lugnt för att kunna köra på igen under nästa varv. Blir annorlunda löpning då det inte finns några flacka partier.

Kändes bra i både häl och vad. Hade mina Adidas. I går körde jag som sagt, roddmaskin, 210 watt i 20 minuter. Därefter både överkroppsövningar och benövningar, samt lite av de nya höftövningarna som jag hoppas ska stärka upp bålen på ett bra sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar