söndag 3 maj 2015

Kuperad distans, 16 km. Framfotsrunda 298.

Blev en lugn runda, 16 km i 4:58 tempo. Hade sedan i morse ont i nacken. Så det kändes lite stelt och obekvämt att springa idag, svårt att slappna av i löpningen. Körde roddmaskin och överkroppsträning i går, rätt intensivt. Möjligt att det är någon form av träningsvärk i nacken. Känner igen besvären sedan innan och brukar få det om jag sovit lite obekvämt.

I går kände jag mig fantastiskt pigg i kroppen, rodden gick galant. 215 watt i knappt 20 minuter. Borde kanske inte känts så bra om jag tagit ut mig på Växjöloppet dagen innan. Så kanske ytterligare ett tecken på att jag inte hittade den mentala kraften under lördagens lopp.

I dag var tanken ett lite långsammare pass. Körde mestadels uppe i Spånen, så det blev kuperat och de sista 2-3 km blev jag rätt så mör och stum i framsidan av låren. Ingen fartökning idag. Det kändes annars helt okej i fötterna.

Vädret var fantastiskt, så hade det inte varit för den stela nacken så hade det varit en fantastisk runda. Det har som alltid efter ett lopp infunnit sig en lite blasé och vemodig känsla. Vet inte riktigt vad jag ska fokusera på nu? Det finns ett lopp i mitten på maj i Växjö. 8,5 km ungefär på en flack och relativt lättsprungen bana runt de båda sjöarna Trummen och Växjösjön. Kommer att försöka lägga upp träningen för det loppet. Så en lite tuffare vecka som kommer för att åter igen ta det lite lugnare vecka då loppet går. Men just nu känner jag mig inte alls sugen på det loppet. Fast de är möjligt att känslan ändrar sig när loppet närmar sig.

Hade Adidasskorna i dag. Kändes bra. Hade inga problem med att hålla igen på farten idag. Börjar vänja mig alltmer vid detta tempot. Det är många som springer betydligt snabbare än mig som kör väldigt lugnt på långpass och distanspass så det är säkert så man ska göra, undvika träning i det "svarta hålet"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar