lördag 16 maj 2015

Champsloppet 2015, Framfotsrunda 304.

Blev ett okej lopp, även om jag hoppats på lite bättre tid så är jag ändå nöjd med att jag tog i så bra det gick hela vägen. Det var ingen tidtagning. Så ingen tävling i den bemärkelsen, cirka 300 startande. Banan, runt Växjösjön + Trummen mätte enligt min klocka 8:18 km. Tiden blev 31:27 för min del. 3:51 tempo. Hade förväntat mig att kunna komma ner runt 3:45 tempo i dag, har känts som om det funnits i kroppen. Har laddat hela veckan inför loppet, med minskad mängdträning, kanske att jag körde lite för hårt veckan innan. Men alla dessa analyser är väldigt svåra att få något svar på.

Stod långt fram i starten, som gick klockan 10:00, och det kändes väldigt lätt första kilometern, fick hålla igen, låg i rygg på en annan löpare hela den km. Den gick i 3:47 tempo. Sprang om honom, för han tappade fart allteftersom och hade runt 3:55 tempo när jag sprang om honom. Hade en till framför mig. Kom snabbt i fatt honom också. Då hade det gått ungefär 1,5km av loppet. Efter detta tittade jag inte mer på klockan, utan körde helt på känsla med andningen, kontrollerad 3-taktsandning. Jag var nu själv. Det fanns 2 killar framför mig, men dessa 2 var riktigt snabba, så jag såg dom aldrig under hela loppet. Dom var 3 minuter före mig i mål.

Champsloppet med Garmin

Blev som i ett vacuum. Låg ändå på så hårt jag kunde, men när man springer helt själv blir känslan som ett träningspass. Märker på medelpulsen att den låg på 164 och en maxpuls på 177. Precis som på träning. Verkar inte som om adrenalinkicken kom i dag heller. Kände ändå lite spänning innan start men under loppet så fanns inte den rätta nerven på något sätt. I vilket fall som helst så hade jag inte kunnat springa fortare än vad jag gjorde. Låg precis på mjölksyragränsen hela tiden. I en av dom få uppförsbackarna gick jag över gränsen en kort stund och var tvungen att sänka farten en aning. Km 4-7 gick tyngst, lite motvind bitvis under den delen, hade runt 3:54 tempo då. Sista km fick jag lite extra fart på benen. Kom i mål på en tredje plats totalt. Var en kille som nästan kom ifatt mig sista km. Men höll honom bakom mig.

Känner mig stark i kroppen, men saknar den där lätta känslan som kan komma när man är i riktigt bra form. Fick verkligen kämpa idag för att hålla upp farten, men efter någon minuts pustande efter målgång så är jag pigg igen. Nästan så jag vill ut igen och springa mer. Precis som att jag inte tagit i det där extra som man ska göra under ett lopp. Eftersom loppet är både kortare och flackare än Växjöloppet så hade jag hoppats på en bättre km-tid. Nu är det 2 veckor kvar tills nästa lopp, i Alvesta denna gången. Hoppas jag kan ladda om tills dess.

2 kommentarer:

 1. Hej Nisse,
  grattis till pallplats! Du verkar ha lyft dig till en stabilt hög nivå. Själv känner jag väl igen den där fräsch och pigg känslan väldigt kort efter målgången på halvmaran häromveckan. Fast jag ska inte sticka under stol med att jag hade några tunga kilometrar då tempot sjönk katastrofalt med följd att det blev viss återhämtning mot slutet. Så nästa gång tävlar vi samtidigt? 30e är det Stockholm marathon!

  SvaraRadera
 2. Hej Urban.

  Tack, hade dock hoppats på lite bättre tid och framför allt bättre känsla, fick slita rejält i detta loppet.

  Ja, det blir samma dag, fast tror ditt lopp blir lite jobbigare. Var inne och läste på din blogg om din uppladdning. Det kan bli bra för dig.

  För min del blir det till att träna på lite hårdare denna veckan och nästa lite lugnare. Men jag kommer inte dra ner lika mycket som jag gjorde inför Champsloppet, inte heller köra några korta intervaller dagen innan. Kändes inte som det gjorde någon nytta. Blir total löpvila de 2 sista dagarna innan. Det verkar funka bäst på mig.
  Fast det är svårt att få till formtoppning 3 gånger på en månad.
  Vi får kämpa på.

  SvaraRadera