torsdag 16 april 2015

"Backtempo" 8 km. Framfotsrunda 291.

Blev ett annorlunda pass, har sprungit denna rundan för några år sedan, men då som intervaller, med paus varje varv. Denna gången blev det i en följd, eller i alla fall nästan, 6 varv, sedan lite paus och vatten, därefter ytterligare 2 varv.

Dagens backtempo.

Det är den slingan i Hanaslöv som har mest höjdmeter. Varvet är 1 km långt, inte många flacka meter, jag sprang medsols idag och då blir stigningen lite mer koncentrerad, 340 meter lång backe med en höjdskillnad på 36-37 meter, ca:11% i snitt enligt klockan. är lite flackare i mitten. Det blev kanske lite väl lugnt tempo nu när jag körde utan att stanna. När det är så brant blir det konstig löpning, nästan att jag går när det är som brantast i slutet på backen, Löpsteget blir kort uppför och lite långt och bromsande utför, jag höll igen rejält utför, dels för att det är väldigt brant precis efter toppen på backen dels för att få lite återhämtning innan det är dags för nästa uppförsbacke.

Det som är bra med att bara låta det rulla på utan paus är att det känns lite lindrigare och att tempot automatiskt blir lite lugnare, när man kör dessa typ av pass som intervaller så blir det lätt lite för ryckig löpning.

Hade först tänkt mig backintervaller som jag kört de senaste torsdagarna men hade inte den mentala kraften för det idag. Har varit en stressig vecka på jobbet, när det blir lite för stressigt för mig så vaknar jag alldeles för tidigt, idag vaknade jag redan vid 4-tiden och kunde inte somna om, eftersom jag ligger efter med en hel del saker på jobbet, och ändå inte kunde somna om,  gick jag upp vid 5-tiden. Annars brukar jag gå upp 5:30 ungefär. Brukar vakna någon minut innan klockan ringer. Har genom alla arbetsår blivit en morgonmänniska, så jag lider inte av det så mycket, men det sliter på kroppen ju längre veckan går, det är därför som torsdagspassen nästan alltid är dom tyngsta.

Det kändes bra i fötterna idag, hade mina Adidas. Har annars känt lite i vaderna efter det rätt tuffa tempopasset i tisdags med tunna skor. Hade lite känningar i en ljumske de 2 första varven idag, men det släppte sedan. Cyklade till Hanaslöv idag istället för att köra lugn uppjogg. Så distansen med löpning blev lite kortare. Men fick en fin cykeltur på 16 km totalt istället. Hade först tänkt mig 6 varv, men efter 3:e varvet kändes det så bra att jag beslöt mig för 8 i stället. Men strax innan det 6:e varvet var avslutat så kändes det lite mer i ena vaden. Så jag stannade och drack lite vatten och sträckte ut lite. Det kändes bra igen så då tog jag 2 varv till. Men de varven blev väldigt tunga i slutet på uppförsbacken, hade svårt att hålla ihop löpningen då, sjönk ihop i både steg och hållning.

Igår blev det roddmaskin, 210 watt, 5 km som vanligt, kändes helt okej, sedan 2*5 minuters löpning i höjdhopparmattan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar