tisdag 14 april 2015

10 km kuperat tröskelpass. Framfotsrunda 290

Blev ett väldigt bra pass tidsmässigt, jag är väldigt nöjd med tiden. 3.59 i medeltempo. Så fort har jag aldrig sprungit denna rundan. För 1,5 år sedan hade jag 4:02 tempo en gång, då mer utvilad men även det passet en tisdag. De flesta 10km passen i denna kuperade terräng det senaste året har landat runt 4.10-4.15 i snitt. Känslan var att det gick ungefär så fort idag också..

Dagens tröskelpass.

Har suttit ner hela dagen på jobbet, dels för att jag känt mig lite trött i korsryggen, dels för att ha så pigga ben som möjligt inför detta passet. Hade först tänkt mig ett 7.5km långt testpass på flackare terräng, på Alvesta cykelbanor. Men var inte riktigt upplagd för att ta i så hårt idag. Vädret inte så trevligt heller, 4 grader och regn, brukar vara intervaller annars på tisdagarna men när vädret är så motbjudande så tycker jag det blir lättare att motivera sig om man bara kan köra på utan stopp. Då hålls värmen uppe också. Så dagens pass blev trots allt bra vädermässigt. Bra med syre i den regnmättade luften.

Har sedan lördagens långpass kört 2 dagar i rad med stiglöpning, väldigt lugnt, knappt svettig efter de två rundorna. Strax över 6.15 tempo. I söndags 2 km, igår efter jobbet 4km. På söndagkvällen körde jag rodd + höjdhopparmattslöpning 2*5 minuter, därefter hoppövningar i en kvart, har känts allt bättre i högerfoten, därför har jag åter börjat köra lite försiktigt med hoppövningar igen. I går körde jag överkroppsövningar efter stiglöpningen.

Hade Salming Race skorna under dagens pass, helt perfekt känsla idag med dom. Dessa skor är underbara att springa med när det ska gå lite fortare. Hade ingen koll på tempot under passet, ville inte bli stressad av klockan, ville fokusera på andningen, 3-taktsandningen hela vägen. Var noga med att inte gå på för hårt i uppförsbackarna, tycker jag hamnade på rätt sida hela passet. I de brantaste backarna gick det kanske något för hårt nära toppen men överlag låg jag i en jämn ansträngning. Medelpuls på 160, så det är nära mitt träningsmax. Men ändå var känslan i benen lite tung, inte den där riktigt lätta känslan man kan ha när man börjar närma sig formen. Väger fortfarande 75 kg. Har försökt dra ner lite på chokladen sista 2 veckorna men det ger ingen snabb effekt.

Under passet kände jag inget i högerfoten och knappt något i vänster hälsena heller, blev lite stum i vänstervaden sista km. I uppförsbackarna kändes det helt okej men på flacken hade jag inte det rätta klippet i steget. Känner att jag har orken för 10 km i ett högt tempo, troligtvis för alla långpassen under vintern och våren. Men saknar den lätta känslan som är så underbar när den infinner sig. Men den kommer nog när jag drar ner lite på intensiteten så småningom.

2 kommentarer:

  1. Grymt pass Nisse. Imponerad :)

    SvaraRadera
  2. Hej

    Ja, det gick över förväntan tidsmässigt. Men som sagt känslan var inte perfekt. Det är konstigt, det har varit gånger då jag känt att det gått väldigt snabbt men sedan när man efteråt tittar på tiderna så har det inte gjort det. Denna gången var det omvänt.
    Men det känns ändå som att det är på rätt väg, måste bara ha tålamod och är det något jag lider stor brist av så är det just det, kanske därför man just nu har fastnat för löpning, för att träna upp tålamodet.

    SvaraRadera