torsdag 19 mars 2015

Stiglöpning, 8 km med Merrell trail glove. Framfotsrunda 279.

Är mitt i min lugna vecka, ännu ett stiglöpningspass på schemat. Jag klagade och gnällde över Salming trail skorna förra inlägget. I dag hade jag mina Merrell-skor i stället. Dessa har jag sprungit många stiglöpningspass med. Men eftersom jag inte sprungit stigar på ett halvår så visste jag inte inför denna rundan om det var Salmingskorna eller ovana som var så stort problem förra gången.

Merrell skorna är helt utan dropp, men med rätt tjock sula. Breda i tåboxen och utan innersula. Så det blir en skön kontakt med både skor och underlag. Det var en helt annan känsla idag, nu kände jag igen stiglöpningstekniken och allt hade ett helt annat flyt idag. Merrellskorna är verkligen perfekta för knixiga stigar. På något sätt blir löpningen avslappnad, var bara nära att trampa lite snett en enda gång, förra rundan kändes det oroligt och nervöst mest hela tiden.

Det var ett tag sedan jag sprang med Merrell och med mina hälproblem så har jag undvikit skorna då de frestar rätt hårt på hälsenor och vader. Men på stigar så funkar det helt okej, det är mjukt och steget blir varierande och bitvis väldigt kort.

I dag hade jag visserligen klockan på armen men känslan var ändå väldigt skön, hade bestämt mig för att ta det lugnt och höll det rätt bra, var på sista 2 km som jag tryckte till lite extra. Men totalt sett ett väldigt skönt pass, rätt hög medelpuls men med en skön känsla efteråt.

Blev dock rätt mör i vader och vänster häl, så efter passet cyklade jag direkt till gymmet och körde en del med foamrollern, samt en skön bastu efteråt. Finns en tävling på lördag, men det ska åter bli vinter så jag hoppar över den som det ser ut just nu. Vill inte springa för fullt om det är snöblask och runt nollan.

Dagens stiglöpning

I går körde jag rodd på lite drygt 205 watt, kändes okej. Därefter överkroppsövningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar