lördag 21 mars 2015

Långpass, 21 km, 4:33 tempo. Framfotsrunda 280.

Var det sista lugna passet denna veckan. Hade lite tankar på att springa ett lopp i Ljungby idag, 10 km. Men när det varnades för både snö och hård blåst så bestämde jag mig tidigt denna veckan att avstå. För mig är det tufft mentalt att springa 10km. Måste bli bättre på att ha en mer avslappnad attityd till olika lopp. Sen är jag en vanemänniska också. Jag tycker om långpassen på lördagarna, blir så avslappnad både i kropp och knopp efteråt. Ingen hets eller nervositet inför heller. Så tävlingar lockar inte så mycket som det borde göra. Blir en ny chans nästa lördag, då är det ett lopp i Växjö. Ett helt nytt lopp, med målgång inne på den relativt nybyggda fotbollsarenan, Myresjö arena. Start vid vattentorget. Tyvärr så blir det lite mer uppför än nerför och tror att det blir svårt att få någon bra tid. Men annars är det en spännande bansträckning, relativt flackt totalt sett. Får se hur det känns under veckan. Kommer att köra lite lugnare och kortare intervallpass kommande vecka för att komma i lite bättre skick om jag springer. Start 15:00, lite sent.

Idag, var det som sagt var inte så trevligt väder, snöade under rundan och kraftig nordostlig vind. Som väl var så hade jag tänkt mig ett jämnt tempo utan fartökningar, så blev det. Men när jag kom fram till Växjösjön blev det jobbigt ändå eftersom det blåste så mycket. Var inte i 4-taktsandning speciellt mycket idag, var i någon uppförsbacke och i motvinden runt Växjösjön. Glömde pausa klockan när jag stannade till för att ta av jackan efter ett par km. Men räknade bort den tiden från totalen, blev 4:33 i snitt/km med den tiden borträknad. Stannade 2 gånger till, dels för att lätta på trycket, dels för att byta vattenflaskor i bältet, men då stannade jag klockan.

Dagens långpass

Blev lite tröttare än väntat, de sista 2 km var tunga och det kändes rejält i låren, även vaderna var lite stumma bitvis och framför allt i slutet på rundan. Det var tydligt att det satt kvar i vaderna efter torsdagens stiglöpning i 0-dropps Merrell-skor.

I går körde jag rodd i 210 Watt. Därefter överkroppsövningar samt lite benstyrka i diverse maskiner. Kan också ha påverka den något stumma känslan i slutet under dagens pass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar