lördag 21 februari 2015

Slitsamt "långpass" i snöslask. 17 km, 4:32 tempo. Framfotsrunda 268

Vill gärna köra långpassen på lördagsförmiddagarna för att ha resten av lördagen mer fri. Likadant idag, men vädret var uselt. Tung snö som hade lagt sig, visserligen bara 1-2 cm, men med massor med slask. Sådär att det är vitt ovanpå, men under och precis innan underlaget så är det någon centimeter vatten. Så det skvätter med snö och vatten vid varje fotisättning.

Dagens pass

Är i Växjö och har känt att vänsterhälen ömmat lite mer än vanligt sista veckan. Det har bara varit asfaltslöpning sista veckorna och det brukar slita lite hårdare på mig. Så idag tänkte jag börja med ett varv runt Bergundasjön där det är lite mjukare underlag, idag var det mjukt, tjälen har gått ur samt detta tunna snölager som föll i morse och under dagens pass. Samt på vissa sträckor även gammal packad snö och is som doldes väl av den nyfallna. Ingen bra kombination. Jag ångrade snabbt dagens valda sträcka men hoppades i min naivitet att det nog skulle bli bättre efterhand. Men det blev inte bättre. Jag halkade inte omkring men spände mig lite mer än vanligt och det blir slitsamt när man inte slappnar av i löpsteget. Så när dom första 7-8 km var avklarade så sökte jag mig ut på asfalten i stället. Det blev genast bättre respons i frånskjutet. Men i stället så blev jag nu rejält blöt om fötter och underben. Det plaskade rejält i skorna efter någon mils löpning och jag kände som att det var tyngder hängda runt benen. Blev allt tröttare i låren och vaderna, sådan här löpning är jag ovan vid. När jag väl hade avslutat rundan och kollade på klockan så hade jag "bara" sprungit 17 km. Men det kändes som 25km. Vill gärna att långpassen ska vara 20 km, men idag fanns inte någon kraft kvar för att springa 3 km till. Det som var mest positivt med passet var att hälen kändes betydligt bättre idag. Tror att de första 8 km med mjukare underlag bidrog till att hälen inte blev lika utsatt som de senaste veckorna asfaltslöpning. När jag kom in i värmen så märkte jag hur blöt jag blivit både inifrån och utifrån. Vägde all utrustning jag haft på mig idag och det landade på 4080 gram. Har ännu inte vägt det när det är torrt. Men det är inte så konstigt om det känns slitsamt?! Det är inte utan att man längtar efter löpning med mindre kläder på sig. Tänker på sommarpassen med bar överkropp, så skön känsla det är då, jämfört med nu i slasket. Fast på något sätt är dessa pass också bra, det ger ju träning med all extravikt. Blir ett kombipass, styrka och kondition på en och samma gång.

Blev inga fartökningar, blev ändå progressivt av sig själv av de allt blötare kläderna samt att de 2 sista kilometerna går uppför. Nu är den lite lugnare löpveckan över. Får vi se om kroppen svarar på det så småningom.

Trött efter ett slaskigt pass


Igår blev det nytt pb på roddmaskinen, ror alltid 5km, igår blev medelwatten 219, förra pb var 215. Tar ungefär 19,5 minuter. Efter det blev det överkroppsövningar i gymmets maskiner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar