tisdag 3 februari 2015

Långa backintervaller, 5*1320 meter. Framfotsrunda 260.

Blev samma pass som förra tisdagen, men med en något bättre känsla denna gången.

Dagens backintervaller

Det har kommit lite lätt pudersnö under dagen så underlaget var inte helt perfekt, men hade inga större bekymmer ändå med att att släppte, var på de 2 sista som det ville hänga i lite snö under sulorna.

Kände mig lite piggare denna gången, jag tog det medvetet lite lugnare i går på gymmet och skippade crosstrainern, körde bara rodd i går i 20 minuter, 185 watt ungefär, därefter lite styrkeövningar för överkroppen. I söndags körde jag både rodd och crosstrainer, 20+20 minuter. 200+180 watt ungefär. Därefter lite hoppövningar i 20 minuter.

Blev något kortare intervaller denna gången, hade ingen bra slutpunkt förra veckan men idag så tog jag en stolpe som slutpunkt men i stället blev intervallerna 20-30 meter kortare, om jag räknat rätt så blev det följande km-tider på de 5 intervallerna. Den 1:a blev i 4:13 tempo, sedan 4:12+4:18+4:20+4:24. Något snabbare än förra gången, men ytterst marginellt. På den 4:e och 5:e så kom det mjölksyra i benen i den inledande branten, blev lite för hård öppning på dom, det tar tid att komma ur mjölksyrakänslan samtidigt som man springer men som väl är så flackar det ur en hel del efter den inledande branten. 4:an och 5:an blev jobbiga, och det kändes i benen när jag gjorde dom 2. Pulsen blev lite lägre på dom 2, också ett tecken på att benen tar slut före konditionen på dessa typer av pass.

Men det är ändå inte så svårt att genomföra mentalt, tycker det känns värre att springa 1000 meter på bana. Kom in i 3-takts andning efter ungefär halva intervallerna. Kändes ändå under kontroll även om det var tungt på dom 2 sista. Det är en skön känsla när man når toppen efter den sista intervallen, ett litet lyckorus, kan behövas när det är mörkt och kallt ute i början på februari en tisdagskväll.

Hade mina Adidas, och i dag kändes det bra i både vänsterhälen och högerfoten under passet, men är lite stel och stum nu efteråt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar