torsdag 29 januari 2015

Tröskelpass, 11 km, 4:10 tempo. Framfotsrunda 258

Blev ett lite snabbare pass än väntat, men det kändes inte så bra, var en tung känsla. Dock inte i benen så mycket som andningen. Hade svårt med att hitta energi. Som så många gånger innan på just torsdagar. Hade tänkt mig rundan i mellanregistret i 4-taktsandningen men kom lite för högt och fick i de sista motluten kämpa lite för hårt. Tittar jag bakåt i tiden är det nästan alltid torsdag när jag haft tunga pass rent känslomässigt. Sov lite sämre än vanligt natten innan så det kan ha bidragit till den lite tyngre känslan. Däremot så kände jag inget i hälen eller högerfoten under rundan, även om jag är lite stum i hälen nu precis efteråt. Hade mina Adidas.

Dagens pass "Cykelvägsrundan" Mitt i Alvesta på cykelvägar, brukar vara bra på vintern.

Blåste rätt mycket idag och i början av passet så snöade det. Men det upphörde rätt snabbt och underlaget var bra, inga problem alls med fästet. Vinden också gynnsam då det blir medvind i den längsta uppförsbacken och på hemvägen. Den här rundan har jag sprungit många gånger och den funkar också som en referensrunda. Dagens fart och känsla var ungefär en medelrunda om jag ser på de senaste åren. Fast nu är det mitt i vintern och jag är rätt påbylsad med kläder. Jag har tränat på bra nu i ett par månader och kanske borde jag släppa upp lite för att få lite piggare känsla, hela denna veckan har jag känt mig lite trött på dagarna men framåt eftermiddagen och på kvällsträningarna så har jag känt mig pigg. Har fått rutin på endast 3 löppass i veckan, fast lite tuffare dock, vet inte om det är rätt eller fel. Får se om några veckor hur känslan är. Möjligt att jag drar ner något på de alternativa konditionspassen med crosstrainern och roddmaskinen.

I går blev det rodd och ct i normalläge, 180 watt i 20+20 minuter, efteråt körde jag en del hoppövningar i 20 minuter, kändes också rätt segt, troligtvis efter de hårda backintervallerna på tisdagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar