lördag 3 januari 2015

Stiglöpning, framfotsrunda 246.

Blev ett lugnt pass idag, återhämtningspass, jag körde dubbelpass i går. Det blev 55 minuter på motionscykel på kvällen i går, det var lite svårt att komma igång med cykelpasset. Efter 10-15 minuter så släppte det en hel del. Började med 20 minuter i 200 watt, ca:95 i kadens. Därefter 225 watt, ca:105 i kadens och avslutade med 15 minuter i 200 watt, ca:95 i kadens. Det var meningen med 20 minuter även på den sista men det började krampa i fötter och vader en hel del. Då började jag verkligen känna mig sliten. Såg ingen anledning att plåga mig igenom dom 5 sista minuterna.

Dagens stiglöpning  Cirka 5 km, 32 minuter.

Sov åter lite oroligt i natt men var ändå hyfsat pigg i benen och kroppen i övrigt när jag drog i gång dagens stiglöpning. Klockan skenar som vanligt iväg första kilometern vad gäller pulsmätningen. Men jag kom på mig själv några gånger med att dra upp intensiteten lite för högt. För mig är en bra grundpuls mellan 135-140 slag då jag kör stiglöpning, då kommer jag in i ett fint flyt. I dag var det viktigt att det gick lugnt och stilla. dels för att vara ett återhämtande pass, dels för att åter försöka bygga upp lite bättre styrka i fotlederna. De 2 första kilometerna var relativt lättlöpta, men på hemvändan tog jag en annan lite besvärligare stig, där man nästan är tvungen att gå bitvis för det är så mycket stenar i stora samlingar på några partier. Hade tänkt mig dagens runda 2 varv, men kände att kroppen inte var redo för det idag. Så för att få ihop åtminstone 30 minuter så tog jag en vända rätt ut i skogen för att se om jag kunde hitta någon ny stig. Men det fanns ingen som var tillräckligt intressant för framtida stiglöpningsrundor. Kändes lite stumt och stelt i vänster vad och häl i slutet och efter passet. Hade tänkt att försöka mig på ett lugnt långpass i morgon.

Stigarna var mjuka och fina igen, all tjäle har försvunnit. Isen ligger dock kvar på sjön Spånen, fast med ett tunt lager vatten på. Kan bli "dubbelis" av det nu när det åter ska frysa på lite. Inga nya nerfallna träd i sikte heller. Fast stigarna jag springer på ligger lite i lä för de elaka västvindarna som brukar vara standard vid stormarna som drar över vårt land med allt tätare mellanrum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar