lördag 31 januari 2015

Långpass, Växjösjön, 21 km. 4:34 tempo. Framfotsrunda 259

Blev ett helt okej efter omständigheterna. Kom snö i går kväll, så det var uteslutet att springa på andra ställen än cykelvägar. Var dock inte så bra underlag som det brukar. Av någon konstig anledning så skottade dom bort snön utan att ha sandningen/grusningen igång på traktorerna. Undrar hur dom tänker ibland? Men det finns säkert någon anledning som jag inte förstår?
Så det blev bitvis väldigt halt, en tunna hinna med packad snö och precis runt nollan, det är inge bra kombination. Som väl var så hade jag ändå tänkt springa lite långsammare idag eftersom det var långpass på schemat, det blev ett jämnt tempo över hela rundan, 4:34/km. Halkade inte så mycket ändå.

Dagens långpass, 21 km 4:34 tempo

Låg i det låga registret i 4-taktsandningen nästan hela rundan, bara det sista varvet av 4 runt Växjösjön som det blev lite tyngre. Kändes dock i hälen hela rundan, lite svagt molande som inte blev värre under rundan som väl var. Men fick ändå stanna 2 gånger i slutet på dagens runda då jag fick brännande känsla på trampdynan under hälen. Det hjälper att stanna till och ta av sig skor och strumpor, sedan går det att fortsätta 4-5 kilometer till. Blev lite tung i benen sista 5-6 kilometerna. Körde hårt både i tisdags och torsdags så det var nog lite av det som satt i benen idag. Ändå nöjd med denna veckas 3 pass, alla har kunnat köras utomhus. Det är ändå bättre, bättre luft och bättre löpkänsla utomhus i jämförelse med band. Hoppas att även nästa vecka går att genomföra ute?

I går körde jag bara rodd, 20 minuter i 180 watt ungefär. Därefter lite styrketräning för överkroppen i stället för crosstrainer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar