tisdag 27 januari 2015

Långa backintervaller, 5*1350 meter. Framfotsrunda 257.

Blev väldigt tungt till slut. Första gången jag kört ett sådant här pass, väldigt annorlunda. Är ändå nöjd med passet, hade tänkt mig 6 stycken intervaller, men tog i princip helt slut efter den 5:e.

Dagens backintervaller

Jag skrev lite om backen förra veckan. Det har byggts en ny väg i Alvesta, tillsammans med gamla anslutande vägar har dom skapat en lång backe, 1350 meter, uppför hela tiden. Flackar ut rejält ett par hundra meter på mitten, annars jämn och fin lutning, 3% i snitt om jag räknat rätt? Eftersom den är så jämn i lutningen så blir den perfekt för ett jämnt tempo. Man kommer in i ett jämnt läge snabbt och andningen och ansträngningen känns inte så hård när det inte blir några större toppar och dalar.

Efter ungefär 600 meter på varje intervall gick jag över till 3-taktsandning. Andningen blev jämn och bra och det kändes aldrig riktigt tungt, förutom på den sista, men på den var det benen som tog slut. Kände att jag hade orken i andningen, men som sagt, benen var i princip helt slut.

Pulsen steg aldrig över 158 och blev väldigt jämn på alla intervaller. I princip helt konstant. Men farten blev genom dom olika intervallerna rätt ojämn. Det blev följande, ungefärliga medeltempo: 4:16 min/km, 4:12. 4:20. 4:23. 4:27. De 3 första kändes väldigt bra, på nerlöpningen efter den 3:e började det kännas lite stumt i låren, både bak och framsidan. Hade lite känningar i både högerfoten och vänsterhälen. Efter den 4:e började jag bli allt tröttare, men kunde ändå genomföra den på ett hyfsat bra sätt. Men efter den bestämde jag mig för att köra 5 stycken i stället för 6. Den 5:e blev väldigt tung och jag tappade både steg och hållningen på den. Sjönk ihop rejält och hade ingen kraft i frånskjutet.

Backen är väldigt krokig, det är bra, då man inte ser så långt upp i taget. Dessa 1350 meter känns inte så långa som man kan tro. Det var nästan lika jobbigt att springa nerför som uppför. Det var tydligt för mig i slutet att det var helt nya muskler i både fötter och ben som fick arbeta idag. Är väldigt stel och stum nu någon timme efteråt. Det var ett tag sedan jag kände mig så tömd på energi som efter dagens pass.

Men jag tror dessa pass är väldigt bra för mig, här är jag tvungen att korta ner stegen och får jobba mycket med fötterna under kroppen.

Körde rätt hårt på cykeln igår, det var nog inte helt perfekt inför dagens pass. Kan ha påskyndat stelheten i dag? Körde 40 minuter i går varav 20 minuter i 265watt, de första och sista 10 minuterna körde jag i 200 watt. Lite magövningar på det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar