lördag 24 januari 2015

Blåsigt långpass, 20 km, 4:25 tempo. Framfotsrunda 256

Kändes inte så bra i vänsterhälen när jag vaknade och de första timmarna efter. Stelt och nästan lite öm. Men efter mycket uppmjukningsövningar och tigerbalsam. Så blev det allt bättre. Är i Växjö i helgen. Brukar springa långpass runt Bergundasjön, men efter de senaste snöfallen så funkar inte det.
Tycker nästan att det underlaget som blir efter att folk går i ett elljuspår som aldrig blir skottat är det absolut sämsta att springa i. Halt och knöligt.

Så det fick bli runt Växjösjön samt Trummen idag. Det blev 3 varv runt Växjösjön och ett runt Trummen, samt löpning dit och hem. Rätt friska sydliga vindar. Så även om tempo blev rätt jämnt så var ansträngningen väldigt ojämn. I medvinden fick jag nästan hålla igen för att spara lite krafter till motvindspartierna. Kände att jag tappade hållningen en aning i motvinden. Särskilt sista 2 km med både motvind och uppför. Då gick det väldigt tungt. Annars blev det en bra känsla idag, särskilt i medvinden kändes det bra. Medvind eller lite lätt uför, då känns det perfekt i steget och hållningen.

Dagens långpass

Annars tycker jag att det blev ett väldigt bra pass, kändes bra i hälen. Denna rundan är väldigt flack, så det gör att det inte blir så mycket påfrestningar på hälen. Lagom snabbt också, så hållning och steg blir rätt så stramt. När det går i 5:00 tempo så får jag nästan allt känningar eller till och med ont. Måste bero på att jag faller i hop och blir slarvig i hållning och steg.

Hade 4-takts-andning, i det låga registret i medvinden och i det höga i motvinden. Mycket kläder i dag och ett nytt vätskebälte. Kändes helt okej, även om det ville glida upp på magen i bland. Flaskorna är precis lagom stora att hålla i händerna, Det är bra att ha två i händerna och två i bältet. Då hinner inte vattnet bli alldeles för kallt. Jag har allt bättre vant mig vid att dricka under dessa lite längre pass. Det är bra och jag tror det påskyndar återhämtningen. I början när jag sprang långpass drack jag aldrig och kände mig mer eller mindre förstörd efteråt. Fast då hade jag problem med att jag tyckte att det skvalpade i magen samt att jag ibland fick håll.

Hade mina Adidas, kändes väldigt bra idag. Som jag sagt innan. I detta 4:20-4:30 tempo är dom helt perfekta, särskilt när det som idag gick på asfalt i princip hela tiden. Underlaget var bra, bara runt Trummen som det var lite isigt bitvis.

I går körde jag ett vanligt gympass, 20+20 minuter Hade runt 185 i medelwatt på båda maskinerna. Rodden kändes rätt seg. Ct lite bättre. Inga hoppövningar i går. Bara lite lätta magövningar.

1 kommentar: