måndag 22 december 2014

Tröskelpass på löpbandet, 14 km/h 2% lutning 40 minuter, framfotsrunda 239.

Blev ett helt okej pass, var lite orolig för vänstervaden men den höll hela vägen. Det stramade på bitvis men samtidigt tror jag att jag känner efter lite för mycket under ett sådant här pass när det finns lite kraft över att känna efter. I alla fall under första halvan av passet, sedan blev det rätt jobbigt och fokus låg på att orka hela vägen in i "mål".

Hade mina Asics ds racer hela passet, även under uppvärmning och nerjogg som varade i 10 minuter vardera i 10 km/h med 2% lutning. Sen satte jag farten till 14 km/h och 2% lutning. Första gången jag springer med den kombinationen, efter förra veckans intervaller så förstod jag att det skulle bli för tufft att köra med samma lutning i 15 km/h. Då hade jag verkligen fått gå på max och hade varit tvungen att vara helt utvilad.

Dagens tröskelpass

Pulsen började på 119 och steg sakta under hela passet, slutade på 163 vilket är 88% av min förmodade tävlingsmaxpuls, på träning har jag som mest kommit upp i 175. Medelpuls på 153 under passet. Körde 40 minuter. Det kändes bättre än väntat, det stramade lite i vänstervaden under hela passet men det stabiliserade sig tidigt och blev aldrig värre än ett svagt molande. Kollade stegfrekvensen och den låg på exakt 180 steg/minut. de första 20 minuterna var helt okej, men sedan blev det allt jobbigare och de sista 10 var tunga. Efteråt kände jag mig rejält sliten och var mer än nöjd.

Jag är väldigt glad och tacksam för att löpningen funkar på bandet nu när jag haft sådana problem utomhus. Men hoppas snart kunna köra lite långpass ute. Nu har jag missat 2 lördagar i rad och det är nog inte så bra om jag missar 2 till, då blir det nog rätt lång väg tillbaka tills jag åter klarar 2 mil utan att det ska bli för jobbigt. Men det är bara att ta en dag i taget nu och lyssna noga på kroppen. det fanns en lite rädsla under hela dagens pass att det skulle börja krampa i vaden men som sagt, det hände aldrig.

Tror detta var perfekt tröskelfart för mig just nu. Pulsen steg sakta men säkert, fast det är osäkert om jag klarat en hel timme i denna farten.

I går kväll körde jag ett normalt gympass med 20 minuter vardera på rodd/crosstrainer. lite mer än 185 watt på rodden, kände mig extra stark på den maskinen av någon anledning, möjligt att jag boostat ryggmuskulaturen under lördagen då jag höll på med veden. Det blev 180 i medelwatt på CT, men där var det samma känsla som vanligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar