fredag 26 december 2014

Progressivt löpbandspass, 75 minuter. Framfotsrunda 241.

Var ett underbart väder ute idag, fast väldigt kallt. -13 grader vid 9-tiden på morronen. Hade eventuellt tänkt mig stiglöpning. Men det fick bli bandet i stället. När jag kom till gymmet var alla banden upptagna. Men precis när jag satt mig för att köra lite rodd medan jag väntade så blev ett ledigt.
Hade mina Asics racer, hela passet. Lutningen satte jag på 2% med en gång och behöll samma lutning igenom hela passet. Det blev ett progressivt pass.

Dagens pass

Började med 10 km/h i 10 minuter, sedan 11 km/h i 10 minuter, 12 km/h i 10 minuter, 13 km/h i 10 minuter. Behövde inte använda mig av 4-taktsandning under denna delen. Men det stramade hela tiden i vänstervaden och kändes även en aning i hälen. Det gick lite fram och tillbaka som vanligt. När det är som sämst så är det på gränsen att jag vill fortsätta men sedan försvinner det nästan helt. Jag kände vid varje fartökning att steget och hållning blev lite stramare och bättre. Tog en liten paus för att få i mig lite vatten efter denna delen, hade glömt flaskan hemma så jag fick gå bort till kranen för att få lite vatten i mig. Sedan satte jag bandet till 14 km/h. Det blev 4-taktsandning rätt snabbt, men det kändes inte så jobbigt som förra gången i samma fart och lutning. Men det gjorde lite ondare i vad och häl denna gången. Det störde den annars fina känslan. Efter 10 minuter stannade jag för att det började bränna av friktionsvärme under vänsterhälen, som vanligt räckte det med att ta av sig skon. Sedan körde jag på 15 minuter till, då fick jag åter stanna och gör om samma sak. tog 10 minuter till sedan ,var jag nöjd. Totalt 35 minuter i 14 km/h.

 Pulsen steg sakta men säkert under hela passet, jag körde de sista 12 minuterna i 3-taktsandning och det kändes jobbigt men ändå stabilt och kontrollerat. Pulsen slutade på 164 ungefär. Men som sagt innan, det var ingen bra känsla i vaden, men denna gången var det på yttersidan av vaden, det stramade. Jag känner att det fortfarande inte går att springa utomhus på ett normalt sätt, det kommer inte vaden hålla för än. Jag kör på med mina negativa tåhävningar igen, och hoppas att det snart ska släppa.

Annars kände jag mig ovanligt pigg i dag. Körde ett 40 minuters gympass i Växjö i går, men gillade inte riktigt crosstrainern som fanns där. Blev ett lite konstigt steg i den, fast var nog mest för att jag var ovan, för i denna rätt så nya maskin så var det annars väldigt likt löpning. Fick i alla fall upp pulsen lite grann och hade medelpuls på ungefär 140 under passet. Fanns en inbyggd fläkt för ansiktet i denna maskin, det var helt perfekt.

Det är lite frustrerande att inte kunna köra utomhuspassen på landsväg, men jag får vara väldigt tacksam för att det ändå funkar på löpband, men om det hade varit bättre att vila helt eller inte är svårt att svara på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar