måndag 15 december 2014

Avbrutet pass, 2,1 km. Framfotsrunda 235.

Återigen en avbruten runda. Har inte känt något i vaden under dagen. Kände heller inget i går. Inte ens när jag sprang de första 1,8 kilometerna, men sen kom det snabbt. Precis som kramp. Då hade jag precis kommit ett varv på Spånens korta varv på lite drygt 2 km. Hade idag tänkt mig lite snabbare pass. Men hann bara springa ett uppvärmningsvarv. Lite frustrerande, minst sagt. Försökte lite tafatt efter att ha masserat lite men det var lönlöst. Hade packat väskan, fall i fall det skulle gå så här, men innerst inne trodde jag att det skulle funka idag. Så det är lite besviket jag konstaterar att det återigen blir ett uppehåll. Kändes väldigt bra i vristerna annars, i början på rundan. Så det var lite synd att jag inte fick chansen till något lite snabbare varv, för att testa hur jag ligger till.

Dagens avbrutna pass

Har åter börjat med negativa tåhävningar efter onsdagens vadbekymmer, jag avslutade nog dessa lite för abrupt för 3-4 veckor sedan. Har i alla fall blivit rejält öm igen i vaderna, träningsvärk av tåhävningarna, fast inte på samma ställe som det nu krampar efter några kilometer.

Det var så här det var i början på omställningen, ständigt krampande vader. Så nu blir jag frustrerad men inte så mycket som jag blev för lite drygt ett år sedan när det var som kämpigast, fast nu trodde jag att denna fasen med krampande vader var ett minne blott. Det enda sättet att få reda på om det har gått över eller inte är att springa, rätt vad det är så funkar det igen. Men har för mig att det brukar ta 2 veckor ungefär.

Frustrerad och lite stressad av situationen körde jag mot gymmet i stället. Det blev cykel i knappt 40 minuter. Värmde upp 10 minuter, sen blev det intervaller. Höjde till level 8 och lite över 110 rpm. Blev medelwatt på mellan 275-290 ungefär, körde i 5 minuter, den första slutade på 158 i puls. Sen 3 minuter lite lugnare, därefter återigen med samma effekt i 5 minuter, den slutade på 160 ungefär. Samma procedur, Den 3.e slutade på 164. Sen blev det 4 minuter lite långsammare, nu började det kännas rejält i benen, men som väl var inget i vaden. Därefter en 5 minutare till i samma effekt, denna slutade på 170 och de 2 sista minuterna var riktigt jobbiga.

I går körde jag 40 minuter, level 18, 180 watt,  på Crosstrainern, kändes inget i vaden på den maskinen heller.

Får se nu hur detta avlöper. Som väl är så funkar maskinerna på gymmet, men det är inte bra om jag tappar för mycket av löpningen igen, det tar tid att komma tillbaka, samt att det är så lätt att dra på sig nya och andra bekymmer i anslutning till löpningen. Alltid något som blir lite för överbelastat om man inte kan hålla igen mängd och intensitet när det väl går att springa igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar