måndag 17 november 2014

Tröskelpass på löpband, 15 km/h i 40 min. Framfotsrunda 222

Har känt mig lite sliten idag, Har varit en relativt tuff träningshelg för mig och det har känts lite segt i benen under hela dagen. Hade ändå bestämt mig innan att jag skulle köra ett tempo/tröskelpass på bandet i kväll.

Hade nya skor idag, kändes helt okej, väldigt lätta. Asics Ds Racer. Hade dom även under uppvärmningen. 8mm dropp. Hoppas en hel del på dessa.
Det började dock kännas lite i hälen ungefär 10 minuter in i den tuffa delen. Blev allt sämre fram till 20 minuter sen släppte det lite och gick lite fram och tillbaka, jag brydde mig inte om att byta under passet. Kände mig lite seg även under passet och ville helst inte stanna, för då hade det blivit tufft att komma igång igen.
Pulsen var stabil, började runt 140, efter halva passet runt 152, i slutet, efter 40 minuter, 163. Bandet på 15 km/h och 0,5% lutning. Som sagt var, det kändes aldrig som jag kom in dagens löpning, som att jag helst ville att det skulle vara över så fort som möjligt. Hade ändå kontrollerad 4-takts andning och bytte fot efter 20 steg. Ett bra sätt att hitta fokus, tiden rann trots allt på rätt bra, sista tio minuterna blev det rätt tufft. Men som jag sagt innan, bandet är bra på det sättet, det var redan bestämt sedan innan hur länge jag skulle hålla på och då är det bara att köra. Hade det varit utomhus idag, med denna sega känsla så hade jag med all sannolikhet sänkt farten. Hade nästan 190 steg/minut. Blir mycket kortare steg på bandet. Så även det kan vara bra för mig som behöver hjälp med att korta stegen och få upp frekvensen lite.

Dagens löpbandspass

3 dagars löpning sätter sina spår, både lördagens pass och dagens var rätt så tuffa. Känslan var som bäst i går på det lugna återhämtningspasset. Det kändes väldigt bra. Nu får jag ta det lite lugnare ett par dagar och hoppas på att kroppen tar emot träningen.

1 kommentar: