söndag 16 november 2014

Dubbla pass, framfotsrunda 221.

Blev ett tidigt, återhämtande löppass idag på morronen, vid 9-tiden. Var lite stel i vristerna precis när jag steg upp, fast efter att ha ätit frukost och fått i gång kroppen någon timme senare så var jag redo.

Det kändes lite stumt och stelt första 2 kilometerna, sen släppte det alltmer och jag kom in i ett fint flyt. Låg på mellan 125-130 i puls hela passet, först hade jag tänkt mig ett varv, 6,5 km. Men då det kändes bättre än väntat i både hälen och kroppen i övrigt så körde jag 2 varv och hela rundan blev i stället 11 km. i 5:00 tempo, inga fartökningar. Det andra varvet blev jag dock lite stum i framsidan på låren. Var färdig redan vid 10-tiden. Brukar inte vara klar så tidigt.

Dagens runda

Sen blev det en lugn förmiddag och eftermiddag. Pratade med D, vid 2-tiden. Det gav massor med positiv energi, så det var med lätta steg jag åkte till gymmet framåt 4-tiden. Det blev 50 minuter på crosstrainern i 160 watt på level 16. Hade pulsbandet på mig, låg på mellan 120-130 här också, samma som löpningen tidigare idag. Det var segt första 10-15 minuterna, men sedan gick det allt lättare och det kändes väldigt bra totalt sett.

Det som har varit mest positivt idag var att hälen inte känts alls så mycket som den gjort den sista tiden. Hade mina Adidas idag också.

Om det var extremt mycket november igår så var det än tydligare idag, lite hårdare ostlig vind, lite mer regn i luften och några grader kallare. Men vinden är inget bekymmer när jag kör i 5:00 tempo. Pulsen går upp en aning men när jag kört intervaller fram och tillbaka på samma cykelväg så har det varit extremt jobbigt i motvindspartierna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar