måndag 13 oktober 2014

Löpbandsintervaller med Salming Race, framfotsrunda 203

Blev ett bra pass, det brukar annars inte intervallpass bli, svårt att få till jämnheten i intervaller. Fast när man kör dom på löpband så blir det oftast som man förväntar sig. Jag har märkt att det är lite olika fart på banden i gymmet. i dag hade jag första bandet, som hittills verkar var det som speglar utomhusverkligheten bäst. Jag kör alltid med 0,5% lutning och då känns det nästan lika jobbigt som utomhus. Det som underlättar en aning är att det blir så jämn känsla, när man slipper motvind och uppförslut.

Salming Race, 5mm dropp.


Hade mina Salming Race. Hade dessa senast under höstmilen. Väldigt sköna skor när det går lite fortare. Hade även med mig VFF-skorna men iddes inte byta idag. Efter andra intervallen kändes det dock lite i vänsterhälen, men som väl var blev det åter bättre i intervallen efter och sen var det en helt acceptabel känsla resten av passet.

Började med 10 minuters uppvärmning sedan blev 4 minuter i 15 km/h. 4 min i 16 km/h, Dessa kändes hyfsat lätta och jag kunde ligga kvar i 4 taktsandning, blev visserligen jobbigt sista 2 minuterna  av den sista 16 km intervallen men ändå kontrollerat. Därefter blev det 2 stycken 17 km/h intervaller i 4 minuter vardera. Där blev det 4-takts andning i 2 minuter och 2 minuter i 3-taktsandning. Till skillnad från utomhus känns det på bandet kontrollerat med 3- taktsandningen, det är bara bytet mellan som kan vara lite struligt. Det känns som om mitt steg är lite kortare på bandet, kanske därför som det blir mer kontrollerat? Därefter blev 2 stycken 16 km intervaller, en i 4 minuter och den avslutande i 5 minuter. Hade ungefär 3 minuters sakta joggvila mellan intervallerna. Totalt sett väldigt bra känsla, blev väldigt trött men ändå kontrollerat med andningen hela tiden. Hade tänkt prova någon minut i 18 km/h men vek ner mig. Får bli nästa gång.

Därefter lite hopp i höjdhopparmatta, brukar köra 3*400 men fick korta ner lite, blev alldeles för trött på de första, den blev 200 steg. nästa 300 och den sista 400 steg. När jag cyklade hemåt efteråt fanns det inte mycket kraft kvar i benen.

Körde ett gympass i går med Roddmaskin och CT. 190 i medelwatt på rodden. CT som vanligt. Därefter 3*400 steg i höjdhopparmatta. Lite segt igår efter långpasset i lördags. Men det brukar kännas rätt så segt efter dom passen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar